Bojana Golubović Protić je žena koja stoji iza kolekcije Anita Haute Coture. Ovu kolekciju čine duge elegantne haljine, mahom sa otvorenim leđima, za koje tvrdi da svaku ženu mogu učiniti zavodljivom i neodoljivom. Za baš jednu takvu haljinu odlučila bi se i kada bi imala pravo da zadrži samo jedan komad odeće u svom garderoberu.

10485998 767606359928167 1462093118 n Wannabe intervju: Bojana Golubović Protić (Anita Haute Couture)

Kako treba da izgleda muškarac od stila, šta moramo imati u svom ormaru ove sezone i kakvi su njeni planovi za budućnost saznajte iz našeg razgovora sa ovom damom od stila.

Collage4 Wannabe intervju: Bojana Golubović Protić (Anita Haute Couture)

WANNABE MAGAZINE: Nedavno smo imali priliku da vidimo vašu prvu kolekciju, šta vas je inspirisalo za njeno nastajanje?

BOJANA: Iskreno, dizajnom sam počela da se bavim iz hobija, sasvim spontano. Zbog nemogućnosti da kod nas pronađem adekvatne svečane komade, najpre sam počela za sebe da kreiram haljine koje su odlično odgovarale događajima na kojima sam prisustvovala. Kako sam nailazila na niz pozitivnih komentara, vezanih upravo za te haljine, odlučila sam da, nakon završetka rada u jednoj velikoj srpskoj firmi, svoju kreativnost obelodanim i svu svoju energiju usmerim na tu stranu, pa je tako nastao i moj modni studio – Anita Haute Couture.

Kolekcijom dominiraju duge, elegantne haljine, da li je upravo to komad koji jedna žena treba da obuče kako bi se osećala seksi i zavodljivo?

Da, upravo je to ono što želim da poručim mladim devojkama i ženama – jedna duga haljina otvorenih leđa može učiniti da izgledate veoma zavodljivo, seksepilno, a pritom i vrlo glamurozno.

Collage5 Wannabe intervju: Bojana Golubović Protić (Anita Haute Couture)

Kakvu garderobu vi privatno volite?

Uglavnom je to neki ležeran stil, kada govorimo o dnevnom oblačenju. Dakle, farmerke ili suknje u kombinaciji sa nekom finom majicom, ili košuljom, sa adekvatnim baletankama, ili sandalama (u zavisnosti od same prilike). Kad su u pitanju neki specijalni događaji (svečanosti), definitivno se odlučijem za elegantne haljine koje prate liniju tela i koje mogu biti tik ispod kolena, ili skroz do poda (što je češći slučaj u mom ormanu) i sa, naravno, otvorenim leđima (to mi je nešto poput zaštitnog znaka).

Collage3 Wannabe intervju: Bojana Golubović Protić (Anita Haute Couture)

Šta svaka dama mora da ima u ormanu ove sezone?

Ukoliko pričamo o dnevnoj kombinaciji, onda bih izdvojila neku dugu lepršavu haljinu pastelnih tonova, koja je idealna za ovaj letnji period, a u slučaju nekih svečanosti, definitivno je to crna čipkana hajina.

Da imate pravo da zadržite samo jednu haljinu u svom garderoberu, kako bi ona izgledala?

To bi bila dugačka “sirena” haljina, sa dubokim izrezom na leđima uz par finih detalja koji bi samoj haljini dali jednu jedinstvenu i sofisticiranu notu.

Collage2 Wannabe intervju: Bojana Golubović Protić (Anita Haute Couture)

Koga biste izdvojili kao svog modnog uzora?

Moram priznati da, i na srpskoj i na svetskoj sceni, ima veoma dobro obučenih žena, ali nikog sad ne bih mogla posebno da izdvojim kao svog modnog uzora.

Kako treba da bude obučen muškarac da bi parirao jednoj ženi od stila?

I on mora da ima stila, odnosno, mora da isprati svaku priliku adekvatnim odabirom garderobe, koja mu, pre svega, dobro stoji. Ili će nositi pantalone/farmerke u kombinaciji sa finom košuljom, ili će, ukoliko je neka svečanost u pitanju, nositi odelo. Ono što je važno jeste da tu svoju odevnu kombinaciju isprati jednim dobrim parom cipela, ali i dobrim kaišem, kao i odgovarajućim ručnim satom, pošto su upravo to detalji koji prave razliku… odnosno čine da neka odevna kombinacija izgleda bolje.

Collage1 Wannabe intervju: Bojana Golubović Protić (Anita Haute Couture)

Kakvi su vam planovi za budućnost, da li spremate novu kolekciju?

Da, upravo radim na novoj kolekciji koju ćete od jeseni imati prilike da vidite, ako sve bude išlo po planu… Inače, pored svečanih haljina malo ću se više pozabaviti i venčanicama.

Collage6 Wannabe intervju: Bojana Golubović Protić (Anita Haute Couture)

Posetite Facebook stranicu Anita Haute Couture!

Lenka Gatić

Comments