Ona je mlada i talentovana. U njenim kreacijama prepoznaje se elegancija i ženstvenost. Upoznajte talentovanu Bojanu Milatović.

WANNABE MAGAZINE: Moda i ti. Kako je počela vaša priča?

BOJANA: Čini mi se da me je moda oduvek zanimala, uvek je bila prisutna. U detinjstvu sam crtala haljine za papirnate lutke, seckala modele iz časopisa… Kasnije sam pravila stvari za sebe. Ipak sam arhitekturu izabrala za profesiju, a moda je ostala igra i zadovoljstvo. Moj drugar Miša Đorđević me je ohrabrio da sve to dovedem na jedan viši nivo i prikažem i drugima svoje ideje. I tako, eto mene i kod vas.

untitled 192 of 500 Wannabe intervju: Bojana Milatović

Jednostavno i ženstveno

Kome je namenjena odeća koju kreiraš?

Do sada sam radila unikatne modele, koji su odraz mog ličnog stila i nastali su bez razmišljanja o tome ko bi ih mogao nositi, ali naravno, da bi vaše ideje bile prihvaćene, morate se staviti u poziciju potencijalnog korisnika i zadovoljiti njegove potrebe.

untitled 467 of 500 Edit Wannabe intervju: Bojana Milatović

Igra jarkih boja

Koju poznatu damu bi volela da vidiš u svojim kreacijama?

Ne znam koju bih damu posebno izdvojila. Volela bih da ih nose sve dame kojima odeća ne predstavlja masku, već je u skladu sa njihovim temperamentom i da ih to što nose na sebi prati i upotpunjuje, da upotpunjuje ono što nose u sebi.

Kako bi definisala modnu scenu u Srbiji?

Nisam do sada pratila modnu scenu kod nas, mislim da je nedostupna onima koji se modom ne bave. Nedostaje joj marketing. Nadam se da ću joj se pridružiti i bolje je upoznati.

untitled 412 of 500 Edit Wannabe intervju: Bojana Milatović

Letnja kreacija koja osvaja

Gde pronalaziš inspiraciju za svoj rad?

Sve jeste inspiracija: priroda, arhitektura, oblik, pokret, boja, emocija, san…

untitled 321 of 500 Wannabe intervju: Bojana Milatović

S nestrpljenjem očekujemo Bojanine nove kolekcije

Kom trendu ne možeš da odoliš ove sezone?

Kombinujem staro i novo. Volim nove ideje, originalnost, ženstvenost, umereni seksepil. Dopadaju mi se jarke boje, metal…

Planovi za budućnost?

Plan je da se predstavim što široj publici, uradim autorsku reviju. Za sada.

Fotografije: Jean-Francois Nicollet


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni, a jedan sanja na stranicama bloga Blueberries and Jeans.

Jean-Francois Nicollet je radio kao novinar za francuski sajt o muzici, sada je fotograf za klub američkog fudbala ”Belgrade Blue Dragons” i malo “Kragujevac Wild Boars”. Voli pivo, dobru hranu i Peg Bundy.

Comments