#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Dejana će vas oduševiti svojim talentom i umećem, njene ilustracije vas neće ostaviti ravnodušnim. Zakoračite u još jednu modnu priču.

WANNABE MAGAZINE: Moda i ti. Kako je počela vaša priča?

DEJANA IVANIŠEVIĆ: Još kao mala bila sam okružena mirisom boja, četkicama, platnima… Posmatrajući svog oca dok radi u ateljeu koji je po zanimanju akademski slikar, cela ta atmosfera je delovala magično i uživala sam kako sve to utiče na mene i dopustila da me potpuno privuče. Sad mislim da je to bila neka prekretnica za moje kasnije interesovanje za modu u domenu dizajna. Sve to me je na neki način podstaklo da istražujem kroz papir i formiram svoj stav.

07 Wannabe intervju: Dejana Ivanišević

Nešto poput umetnosti

Sa dvadeset godina predstavila si svoju prvu kolekciju za proleće–leto 2006/2007, na manifestaciji Fashion Selection, za koju si dobila nagradu kao najbolji mladi dizajner. Koliko su ovakva priznanja bitna u životu jednog mladog dizajnera?

Značajna su u smislu da se osećate lepo kada neko prepozna priču koju ste želeli da ispričate kroz svoj rad i u tom momentu, pogotovo ako prvi put izlazite pred kritiku i ukoliko je pozitivna, daje vam hrabrost da grabite dalje u cilju ostvarenja novih ideja. Za mene je to bio veliki podstrek za dalje stvaranje.

06 Wannabe intervju: Dejana Ivanišević

Talenat i kreativnost

Učestvovala si u realizaciji raznih modnih editorijala. Postoji li nešto što se zove “omiljeni modni editorijal”?

Svaki posao koji je blisko povezan sa modom, kostimom, dizajnom… pa i realizacija samih editorijala je prostor u kome reflektujete slike vaših zamisli i ideja. Bitno mi je da sve što radim uradim sa zadovoljstvom, jer to na neki način predstavlja i deo mene… Te stoga ne bih izdvajala nešto kao omiljeno, svaki novi poduhvat je jedan novi izazov i tudim se da uvek dam svoj neki maksimum kako bi i rezultat rada bio uspešan.

05 Wannabe intervju: Dejana Ivanišević

Moda kao stil života

Tvoje ilustracije su fantastičan primer kombinacije umetnosti i mode. Gde pronalaziš inspiraciju?

Ilustracije su za mene sloboda pokreta linije i njene putanje koja me vodi do ideje i možda i najvažniji postupak u kome definišem dalji proces nastanka i same realizacije.

Pre praznog papira proizilazi inspiracija kao veoma bitna za svakog umetnika u toku stvaranja koncepta. Inspiracija se stvara kroz razne oblasti i njeno proučavanje koje služe kao podloga za dalje istraživanje. Često me inspirišu različiti domeni umetnosti, nauke, kulture, običaji, mitovi, nestvarna bića… i neke sasvim obične stvari koje me podstiču da o njima razmišljam. Preplitanje različitih sfera koje me intrigiraju formiraju i sam koncept koji se realizuje dalje i formira u slike kroz rad.

04 Wannabe intervju: Dejana Ivanišević

Od ideje do umetničkog dela

Na kojoj ilustraciji trenutno radiš?

Trenutno, kao i uvek, trudim se da kod sebe imam papir i olovku kako bih u svakom trenutku mogla zabeležiti ideje o kojima razmišljam… To je nešto što me pokreće i ne postoji trenutno, za mene je to stalno istraživanje linije, oblika, površina.

03 Wannabe intervju: Dejana Ivanišević

U bojama stila

Koji trend svim ljubiteljima mode predlažeš ovog proleća?

Kolekcija koju privodim kraju, nastaje kao transparentnost materijala kroz krojeve i boje formirajući samu strukturu kroz drapiranje. Prelamanje svetlosti i valera pastelnih boja ističe ženstvenost i samu siluetu.

02 Wannabe intervju: Dejana Ivanišević

Svaka ilsutracija je priča za sebe

Čiji dizajnerski rad posebno ceniš i zbog čega?

Postoji mnogo dizajnera čiji rad cenim, upravo zbog toga što smatram da poseduju određenu težinu kao i vrednosti koje se prepoznaju kroz njihov rad. Naglasila bih samo, a izbegla nekog posebno da izdvojim, da kod nas ima izuzetno dobrih dizajnera, koji su oformili svoj stav o modi i samim tim postali autentični kao što su: Dejan Despotović, Dejana Momčilović, Jovana Marković, Tamara Radivojević, Tijana Pavlov, Sestre Stevančević… i još mnogi koji su zaista interesantni u svom predstavljanju. Od inostranih dizajnera kojih je stvarno mnogo i koji okupiraju pažnju izdvojila bih Džona Galijana (John Galliana) pre svega kao umetnika koji proizvodi neiscrpni izvor mašte.

01 Wannabe intervju: Dejana Ivanišević

U bojama uspeha

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Volela bih da težnja i entuzijazam ka otkrivanju nepoznatih elemenata stavaralaštva i postizanje stalno novih ciljeva nikada ne prestane i na taj način da traje i moj rad.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice