Donosimo vam još jednu inspirativnu priču o nakitu. Upoznajte Dragu Rajović i njena mala umetnička dela.

WANNABE MAGAZINE: Kada ste otkrili svoju strast prema aksesoarima?

DRAGA RAJOVIĆ: Oduvek me je privlačio nakit. Još kao mala volela sam da se igram maminim nakitom koji sam pokušavala da preradim i na taj način napravim detalj iz mašte. Vremenom želja za dizajniranjem postajala je sve veća i izraženija, toliko, da sam odlučila da se time u budućnosti bavim i pružim sebi i drugima nešto što je novo, drugačije, jedinstveno. Vodeći se tom željom upisala sam Fakultet za umetnost i dizajn koji me je dodatno uputio i usmerio na profesionalno bavljenje dizajnom nakita i tako sam spojila lepo i korisno, posao i ljubav prema modi.

IMG 1265 Wannabe intervju: Draga Rajović

Više od detalja

Sećate li se kako je izgledao prvi komad nakita koji ste napravili?

Prvi komad nakita koji sam napravila ne bih nazvala nakitom, pošto nije imao nikakav oblik, a ni namenu. Prvi ozbiljniji komad nakita o kome bih nešto rekla napravljen je na prvoj godini fakulteta i tim komadom obeležen je početak mog rada koji i dalje traje. To je bio stari rajf koji sam obložila ljubičastom satenskom trakom sa sitnim belim tufnicama i obogatila ga kristalima i perlicama. Dobila sam veliki broj pohvala i pozitivnih kritika, tako da se nešto kasnije taj rajf našao na mojoj prvoj samostalnoj reviji detalja za kosu.

Bez kog detalja kada je u pitanju nakit ne možete zamisliti ovu sezonu?

Moje mišljenje je da nakit ne podleže modnim trendovima. Nakit, bilo da su to ogrlice, narukvice, minđuše ili rajf postoje da bi upotpunili i osvežili odevnu kombinaciju, učinili je efektnom, a osobe koje ih nose bile atraktivne i primećene.

MG 8167 Wannabe intervju: Draga Rajović

Nakit ne podleže modnim trendovima

Za koga dizajnirate? 

Dizajniram za dame od stila, kojima je važan svaki detalj, koje znaju da svoj stajling upotpune dobrim i originalnim komadom nakita i koje žele da uvek izgledaju sofisticirano i da budu primećene u svakom trenutku. Moje rajfove i nakit nose svi uzrasti: od devojčica, devojaka i žena pa do starijih gospođa. Takođe, moji ukrasi su krasili frizure na brojnim venčanjima, a i dobar su izbor za maturske večeri kao i svečane prijeme.

Na kojoj poznatoj dami biste voleli da vidite svoje komade?

Od svetskih zvezda odlučila bih se za Šarliz Teron (Charlize Theron), a sa naših prostora izabrala bih Lenu Kovačević, jer obe zrače ženstvenošću, gracioznošću i mislim da bi umele da iznesu moj nakit na pravi način.

Postoji li materijal sa kojim najviše volite da radite?  

U svom radu koristim najrazličitije materijale: od čipke, tila, satenskih traka, različitih žica, do kristala, bisera, poludragog kamenja. Uz poludrago kamenje najviše volim da kombinujem kristale, jer spoj ta dva odiše glamurom i elegancijom. Volim da se igram bojama, a sa kristalima je to svakako moguće, jer nikada ne znate kakav odsjaj će im okolina dati.

IMG 1272 Wannabe intervju: Draga Rajović

Možete li odoleti ovakvim detaljima

Koliko je po vašem mišljenju aksesoar važan kada govorimo o stilu jedne dame?  

Odelo ne čini čoveka, ali svakako može mnogo toga da vam kaže o njemu. Nakit je oduvek smatran detaljem koji obogaćuje i upotpunjuje odevnu kombinaciju i daje joj kreativni pečat. Mislim da prava dama ne treba slepo da prati modu i da svoj stil bazira isključivo na aktuelnim trendovima, već da bude svoja i jedinstvena. Modni detalji su svakako nezaobilazan deo skoro svake odevne kombinacije, ali mislim da je najbitnije znati nositi i ukombinovati određeni modni detalj, jer koliko može vašu odevnu kombinaciju upotpuniti na pravi način, toliko pogrešan izbor nakita ili nekog drugog modnog detalja može poslati potpuno drugačiju poruku.

Nakit ove talentovane dame možete pogledati i ovde.

U saradnji sa Dragom poklanjamo vam tri rajfa. U komentarima ispod ovog teksta napišite uz kakvu odevnu kombinaciju biste poneli ove aksesoare. Tri komentara sa najviše likeova osvojiće po jednu lepu nagradu. Redakcija će u petak 15. juna u podne proglasiti dobitnike.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments