Gordana Karić je obrazovana, lepa, pametna, šarmantna mlada dama, rođena u Peći, ali odrasla u prestonici Srbije i u nekoliko svetskih metropola. Svoje znanje i umeće trenutno na najbolji mogući način koristi kao generalni sekretar “Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić” i kao odbornik u Skupštini grada Beograda. Nedavno je blistala na dodeli “Nagrada Braća Karić”, kada je ponela elegantnu, dugu narandžastu haljinu Roberto Cavalli.

WANNABE MAGAZINE: Ljubitelj si modnih dešavanja. Koji takav događaj te je u poslednje vreme potpuno oduševio?

GORDANA: Puno radim, pa mi to ne ostavlja mnogo vremena da posećujem svetske modne događaje, ali priznajem da sam potpuno oduševljena Valentino revijom, zbog neverovatnog cveća u pozadini. Takođe, prezentacija Louis Vuitton (karosel) nešto je što me je zaista oduševilo, jer je pokazatelj da modeli kao modeli nisu dovoljni, i da je uvek potrebno mnogo više od same mode za uspešnu prezentaciju.

DPP 01 Wannabe intervju: Gordana Karić

“Uvek gledam da se osećam dobro i ženstveno u onome što nosim”

Kada kažemo “moda” ti pomisliš na…

Pariz.

Kako bi opisala svoj stil?

Verujem da je stil nešto što je u nama, a ne “na nama”. Volim da mešam staro sa novim, i uvek gledam da se osećam dobro i ženstveno u onome što nosim, bilo da je haljina iz Zare ili Chanel odelo. Moj glavni aksesoar, moram da kažem, jeste osmeh…

Šta je to što svaka dama u svom garderoberu treba da ima?

Mala crna haljina. Svaka dama to mora da ima. Ona je za sva vremena.

Odevna kombinacija za sva vremena, za damu, ali i za muškarca?

Evo, ponavljam iz prethodnog pitanja, mala crna haljina je definitivno nešto što ostaje za sva vremena. Što se muškarca tiče, dobar model svetlog jeansa i bela strukirana košulja je nešto što uvek oduzima dah… Mada, to može da važi i za žene. (smeh)

Koja javna ličnost na svetskoj modnoj sceni zaslužuje epitet “najstilizovanije” i zbog čega?

To je bez sumnje Viktorija Bekam (Victoria Beckham). Pored toga što zaista ima stila i ukusa, jako dobro razume gracioznost i ženstvenost koju svaka žena nosi u sebi, što pokazuje u kontinuitetu kroz svoj brend. Ona je definitivno neko ko je postavio visoke standarde današnje modne industrije, ali i pored toga, uspela je da mnoge žene motiviše da u pravom smislu povedu računa o sebi i svom izgledu. Iz tog razloga, mislim da zaslužuje to priznanje.

Kako bi prokomentarisala veliku popularnost modnih blogova? Da li pratiš neke od njih?

Mislim da je to praktičan i jednostavan način da neko ko uživa u modi iskaže svoj stil i na neki način sebe profiliše kao modnog eksperta, ali i pomogne onima koji se baš i ne snalaze. Naravno, uvek treba imati na umu da je ukus nešto jedinstveno u svakome od nas, i da o njemu ne treba raspravljati. Pratim dosta modnih blogova, nemam favorita, jer, opet kažem, to je sve individualna stvar. Nešto što volim ove sezone, ne znači da ću voleti i sledeće. Volim da vidim šta drugi predlažu baš zato što je svako jedinstven i uvek je lepo videti opcije koje se pružaju.

DPP 03 Wannabe intervju: Gordana Karić

“Pratim dosta modnih blogova, nemam favorita, jer, opet kažem, to je sve individualna stvar.”

Za ovu sezonu dizajnerske kuće su spremile pregršt interesantnih trendova, koji u kombinaciji sa nekim klasičnijim komadima odeće izgledaju fantastično. Kom trendu ne možeš da odoliš ove sezone i kako ga nosiš?

Baletanke su mi ove sezone bile glavni trend. Mada, one su mi uvek u trendu i odraz gracioznosti. Lako je izgledati ženstveno u štiklama, ali ona koja ume to i u ravnom, e, ta žena je već nešto posebno. U Srbiji, nažalost, mali broj žena misli da je tako, i iskreno mi je žao zbog toga. Ja baletanke nosim i uz pantalone i jeans, a mogu da ih ponesem i uz couture haljinu, mada u Beogradu retko kada postoji prilika da se ponesu svečane, dugačke haljine. Nekada poželim da je obučem i odem na piće, pa šta bude… (smeh)

Ako bismo svet mode posmatrali kao imperiju, koji dizajner bi bio u samom vrhu?

Kratko i jasno – Koko Šanel (Coco Chanel)! Ipak je ona žena koja je za sva vremena promenila modu i ostavila trag za sobom, postavivši standarde koje i dan-danas svi prate. Moram da izdvojim i noviju generaciju, koja je na dobrom putu da ostavi trag u modnom svetu, a to je Roksanda Ilinčić. Za jako kratko vreme je našla svoje mesto među veličanstvenima. I to me čini jako srećnom, jer je jedna Srpkinja na samom vrhu modne industrije.

Omiljeni modni citat? 

“I don’t do fashion. I am fashion” – Koko Šanel.

DPP 00 Wannabe intervju: Gordana Karić

“Moj glavni aksesoar, moram da kažem, jeste osmeh.”

Tvoj modni savet za sve čitateljke Wannabe Magazine-a? 

Uvek upamtite da je bitno da blistate iznutra. Budite svoje, bez obzira na aktuelni trend. I jedna zaista bitna konstatacija, više upućena našim “poznatim ličnostima” – zaista je krajnje vreme da potražite pomoć stiliste. Less is more. To je sve što mogu da poručim našim celebritiesima. (smeh)

Fotografije: Andreja Damjanović


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Comments