u te Wannabe intervju: Henar

Autorka bloga "Oh My Vogue"

Enar (Henar) je jedna od najpopularnijih svetskih modnih blogerki. Po zanimanju je stomatolog, ali je moda njena strast. Upoznajte autorku bloga “Oh My Vogue”.

WANNABE MAGAZINE: Zdravo, Enar! Reci nam, kako je nastalo ime tvog bloga “Oh My Vogue”?

ENAR: Znate onaj osećaj kada ste u šopingu ili dok prelistavate modni magazin i vidite nešto što vam se jaaako dopadne i morate ga imati? To su trenuci u kojima možete koristiti ovu frazu, to je “Oh my God” za prave ljubitelje mode. Oni koji me dobro poznaju znaju da to govorim već godinama i da sam po tome prepoznatljiva – morala sam tako nazvati svoj blog! Upravo to je osećaj koji želim da moj blog izazove kod čitalaca, želim da ih moji postovi inspirišu i da pomisle “Oh my Vogue! Ovo mi se stvarno dopada.”

Kako bi opisala svoj stil?

Nemam jedinstven, definisan stil. Moda je za mene pre svega zabava, pa jednog dana mogu biti prava rokerka, a sledećeg izgledati kao prava romantična devojka. Jednostavno, oblačim se u skladu sa raspoloženjem i uvek nosim ono u čemu mi je udobno. Ali, bez obzira na rezultat, ono što me navodi na kombinovanje i ono što uvek pokušavam da postignem jeste elegantan izgled bez mnogo truda. To volim da vidim i na drugima, a tako i sama volim da izgledam.

Koji je najveći izazov modnog blogovanja?

Najveći izazov je pronaći vreme za to i naći materijal vredan blogovanja. Pokušavam da postujem što češće, ali teško je, jer sam pre svega – zubar. Naravno, i karijera i blogovanje su mi važni, i jedno i drugo me upotpunjuju kao osobu, i nikako ne bih mogla da se odlučim za jedno. Sve što mi treba je dan dug četrdesetak sati!

6196977131 bf76d52337 b Wannabe intervju: Henar

Za nju je moda zabava!

A kada bi dan zaista trajao četrdeset sati, kako bi ga iskoristila?

Prespavala bih petnaest sati. Obožavam da spavam! Volim da idem u bioskop i čitam duge, duge romane, a ponekad zbog gomile obaveza ne mogu da im se posvetim koliko bih želela. Naravno, blogovala bih svakog dana!

Reci nam nešto o svojoj kolekciji cipela i torbi i izdvoj nekoliko omiljenih.

Cipele i torbe su moja strast, iako moram da priznam da ima nekih koje sam nosila samo jednom, ali one su u mom ormanu i čekaju da ih ponovo ponesem. Dovoljno mi je što su tu i što su deo moje kolekcije – to me čini srećnom! Imam nekoliko komada kuća Louis Vuitton, Chanel, zatim Carolina Herrera, Dolce & Gabbana, Valentino… Među omiljenima su mi fantastične Christian Louboutin Lady Peep cipele od crne, lakovane kože, i crna Birkin tašna koju bih često pozajmila od mame, koja ima neke zaista sjajne komade! I zaista bih volela da svojoj kolekciji dodam neke kreacije Aleksandra Mekvina (Alexander McQueen)!

6169038666 910a9f66ea b Wannabe intervju: Henar

Njen blog svakodnevno poseti veliki broj ljubitelja mode

Imaš iskustva i u hodanju na pisti! Reci nam nešto o tome.

Prošlog septembra izabrana sam za modela revije “Cool People”, revije koja je zatvorila Cibeles Madrid Fashion Week. Ovo je najvažnija, internacionalna nedelja mode u Španiji, tako da sam bila jako uzbuđena i počastvovana što su me pozvali da budem njen deo. Prvi put sam se našla na pisti nekoliko dana pre same revije, nisam znala šta da obučem, ali sam se na kraju zaista super provela. Upoznala sam mnogo divnih čitalaca koji prate moj blog i koji su me podržali, svi su bili jako ljubazni! S obzirom na to da je revija bila u meni nepoznatom gradu i da na njoj nije bilo mojih prijatelja, nisam mogla da verujem svojim ušima kada sam kročila na pistu – moji čitaoci su počeli da tapšu i da me podržavaju, i zaista su me ohrabrili i oduševili tog dana, volim ih zbog toga. Sve što sam osećala u tom trenutku bio je čist adrenalin! Bilo je to jedno neverovatno iskustvo.

6326569275 78da11e81e b Wannabe intervju: Henar

Često je možemo videti u klasičnim komadima garderobe

Takođe, reklamiraš liniju naočara za sunce brenda Esprit za proleće/leto 2011. Kako ti se dopada ta strana blogovanja – mogućnost da budeš model, glumica?

Modeling i gluma su komplikovani kreativni procesi, ali ako radite ono u šta zaista verujete treba samo da budete svoji i iskoristite svako iskustvo – u tom slučaju ćete uživati. Od ponuda za saradnju koje svakodnevno dobijam prihvatam samo one za koje smatram da mogu da mi pomognu da se razvijem kao osoba i kao blogerka; najbolje od sebe dajem projektima koji su vredni truda. Mislim da je to razlog zašto su modni blogeri tako važni danas – mi smo posrednici između brendova i kupaca, “pravi ljudi”, a ne nedostižni modeli sa naslovnih strana; mi znamo šta ljudi žele i možemo da ponudimo ceo jedan svet mogućnosti i ideja kreativcima i kupcima iz celog sveta. Volim i srećna sam što sam deo “blogosfere”. U njoj sam, zahvaljujući prilikama koje su mi neki brendovi pružili, bolje upoznala sebe i shvatila šta i koliko mogu.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Prevod sa engleskog: Dejana Knežević voli knjige (one opipljive), crnu boju i Avenged Sevenfold; Behemota, kafu i McQueen-a. “I am sick of lovable people, somehow they are all a lie.” (D. H. Lawrence)

Comments