Igor Garnier je mladi producent i DJ iz Beograda uz čije pesme uživate u noćnim klubovima. Njegova ljubav prema muzici javila se još u ranom detinjstvu, pa je tako sa šest godina počeo da svira klavir u muzičkoj školi. Njegov talenat ubrzo je počeo da biva nagrađivan raznim međunarodnim priznanjima. Godine 2005. prvi put se upoznao sa elektronskom muzikom, a kako je vreme prolazilo odlučio je da house muzika neće biti samo njegov hobi, već i deo njegovog života. Danas, Igor iza sebe ima dva veoma uspešna albuma i pregršt sjajnih nastupa. Njegovi spotovi emituju se na regionalnim i internacionalnim televizijskim stanicama poput MTV-ja, a u intervjuu nam priča o svom dosadašnjem iskustvu.

WANNABE MAGAZINE: Poznato je da važiš za jednog od naših najpopularnijih DJ-eva. Kada se prvi put javila tvoja želja da počneš da se baviš elektronskom muzikom?

IGOR: Muzikom se bavim od malena, a prvi put sam se zainteresovao za elektronsku muziku u srednjoj školi, kada sam i počeo da je slušam. Pošto sam u srednjoj muzičkoj školi išao na odsek muzičke produkcije, tada sam krenuo i da je stvaram i tako je sve počelo.

Slika 137 Wannabe intervju: Igor Garnier

Muzika je njegova ljubav još iz ranih dečačkih dana

Prošle godine izdao si svoj prvi CD “Belgrade People” koji je naišao na veoma pozitivne reakcije. Koja pesma je po tvom mišljenju dostigla najveću slavu i ujedno obeležila ovaj album?

Album “Belgrade People” su definitivno obelezile numere “Biću tu” i “Belgrade People” koje se i dalje emituju na radio i TV stanicama, i mogu se čuti po klubovima u Srbiji i regionu. To su takođe pesme koje su najviše tražene na mojim nastupima.

Na tom albumu sarađivao si sa Minjom Samardžić. Kako je započela vaša saradnja?

Minja je moja koleginica sa fakulteta, a saradnja je počela tako što je ona čula instrumentale pesama koji su bili na mom YouTube kanalu, a ja sam čuo cover verzije raznih pesama koje je ona pevala na njenom. Jako mi se dopao njen glas i predložio sam joj saradnju što je ona i prihvatila. Tako smo snimili prvu pesmu, pa drugu… I eto albuma.

Slika 224 Wannabe intervju: Igor Garnier

Omot prvog albuma “Belgrade People”

Kada bi dobio izvrsnu ponudu za internacionalnu karijeru koja iziskuje promenu tvog prebivališta u neku stranu zemlju, da li bi prihvatio?

Elektronska muzika je postala sve popularnija u Srbiji u poslednih par godina, ali još uvek to nije na nivou zemalja kao što su Francuska, Holandija, Nemačka… Muzika je ono za šta sam se opredelio u životu i na čemu radim svaki dan, i ako bi mi se ukazala prilika da se predstavim široj pubilici u nekoj drugoj državi, naravno da bih prihvatio.

Pored mnogobrojnih gostovanja po klubovima nastupao si i na velikim muzičkim događajima kao što su Foam Fest u Beogradskoj Areni, koncert Fetboj Slima (Fatboy Slim) kao i nastup Bob Sinklera (Bob Sinclar). Kakav je osećaj stajati iza mix pult-a pred tako velikim brojem ljudi?

Kada nekoliko hiljada ljudi gleda u tebe i očekuje da ih dobro zabaviš, kada te isprate uz svaku pesmu i prepuste se tvom DJ set-u, osećaš se potpuno ispunjeno, osećaš njihovu energiju i daješ sve od sebe da im preneseš svoju. Jednostavno, neverovatan osećaj koji me svaki put tera da što pre izadjem pred mix pult i da produžim svoj set i preko dogovorenog vremena.

Slika 319 Wannabe intervju: Igor Garnier

Muzika je ono za šta se opredelio u životu i na čemu radi svaki dan

Jedna od tvojih napopularnijih pesama zasigurno je “Milka Canić”, obrada numere “Barbra Streisand” popularnog sastava Duck Sauce. Kako je gospođa Milka reagovala na pesmu?

Remix numera “Milka Canić” je svakako obeležila početak moje ozbiljnije DJ karijere, jer sam posle toga počeo da izbacujem svoje autorske stvari, a kako je “Milka” postala opšti hit, svi su hteli da čuju šta sam ja to još radio, i tako su ostale pesme počele da se slušaju.

To je pesma bez koje ne prolazi nijedan moj nastup, a njena reakcija se može videti na početku spota – Igor Garnier vs. Duck Sauce – Milka Canic

Nedavno je objavljen tvoj drugi CD pod naslovom “Love Is Taking Control”. Ispričaj nam nešto više o svom novom albumu.

“Love Is Taking Control” je moj drugi album na kom sam objedinio svoj rad iz protekle godine i mislim da sam na naše prostore ponovo doneo nešto novo. Pesma koja se za sada najviše istakla na albumu je “Welcome to Belgrade” koju sam uradio u saradnji sa DJ Kizamijem i Minjom. Bila je na mestu broj jedan na “TDI Club Chart” listi i jako je popularna u klubovima. Od ostalih, izdvojio bih “Feel Desire” i “Love Is Taking Control” za koje su snimljeni i spotovi.

Slika 418 Wannabe intervju: Igor Garnier

Igor za mix pultom jednostavno uživa

Pitanje koje najviše zanima naše čitateljke je da li je Igor zaljubljen?

Veoma…

Koji su tvoji planovi u narednom periodu? Kada i gde će publika imati prilike da se zabavi na tvojim nastupima?

Planovi za naredni period su da stvaram novu muziku. Voleo bih da ostvarim neke nove saradnje sa novim pevačima i naravno da radim gostovanja. Svi aktuelni datumi mojih nastupa mogu se naći na sajtu.


Kristina Bijelić studira na Fakultetu za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Comments