U aktuelnom svetu mode, konkurencija je zaista velika. Vrlo je teško otkriti i uraditi nešto do sada neviđeno, ali talentovanim pojedincima pošlo je za rukom da nešto već viđeno predstave na sasvim drugačiji način. Upoznajte Ivu Bošković i zavirite u svet IvaTshirt.

WANNABE MAGAZINE: U svetu mode i dizajna, gde sve polako počinje da bude već viđeno, šta je to što tebe čini jedinstvenom?

IVA: Ja sam se opredelila uglavnom za dizajn majica i aksesoara jer je to baš usko polje, a daje puno mogućnosti za eksperimentisanje i istraživanje, pa se trudim da sve što radim bude autentično i drugačije od ostalih, ali da opet ne pređe granicu nosivog. Svi su komadi koje ja radim unikati ili su izrađeni u baš malim serijama, što je, takođe, još jedna od ključnih stvari koja svakoj kolekciji daje notu jedinstvenosti.

iva slika 1 Wannabe intervju: Iva Bošković, dizajner

IvaTshirt urbane buntovnice

Zašto baš majice? Kako si došla na ideju i odakle crpiš inspiraciju?

Majice – zato što je to deo garderobe koji danas svi nose, a kako se moda poslednjih godina dosta menja, moguće ih je nositi u skoro svakoj prilici jer su se ti kodeksi oblačenja dosta izmenili. Ideja je došla spontano, od želje da za sebe napravim majicu sa printom/motivom koji niko drugi nema, a onda sam shvatila da ima još dosta onih koji bi takav komad voleli u svom ormanu. Inspiracija dolazi svakodnevno od prelistavanja modnih časopisa, editorijala, gledanja muzičkih spotova, umetničkih fotografija.

iva slika 2 Wannabe intervju: Iva Bošković, dizajner

Spojite nespojivo uz IvaTshirt

Tvoja aktuelna kolekcija rađena za Karim Space pleni vedrim bojama, a ujedno je otmena i urbana. Kome je ona namenjena, reci nam nešto više o njoj?

Trenutna kolekcija rađena je ekskluzivno za salon Karim Space i predstavlja limitiranu liniju majica, a namenjena je svim ženama i mladim devojkama koje se osećaju ili žele da budu savremene, moderne, urbane. Kolekcija se sastoji od majica sa printovima u više različitih krojeva i sa preko 20 motiva, a neke od njih su i posebno ručno ukrašavane kristalima.

iva slika 3 Wannabe intervju: Iva Bošković, dizajner

Kolekcija podjednako namenjena i muškarcima i ženama

Šta jedan mladi dizajner poput tebe može da očekuje u budućnosti?

Trenutno se u našoj zemlji dosta pažnje posvećuje mladim dizajnerima i naši ljudi sve više imaju želju da ponesu njihove modele, tako da mislim da je sada možda baš pravi trenutak za jednog mladog dizajnera da pokaže svoj talenat.

I za kraj, kako nositi IvaTshirt?

IvaTshirt je majica nosiva u dosta prilika, u zavisnosti od kroja i motiva koji neko izabere. Može je kombinovati kao casual varijantu uz džins i puno nakita, uvek će se dobro uklopiti uz sako kao poslovni outfit, ili se pak može poneti majica sa puno kristala kao svečana kombinacija za izlazak uz neku zanimljivu suknju. Za koju god kombinaciju da se odlučite, nećete pogrešiti.

Naslovna i prva fotografija: Negovan Vidiner Photography

Model: Iva Bošković

Make Up Artist: Nevena Pejović

Druga i treća fotografija: Marko Prelić

Modeli: Iva Bošković, Nikola Bošković I Ksenija Vujović

Make Up Artist: Marina Nikolić

U saradnji sa Ivom poklanjamo vam jednu majicu. U komentarima ispod ovog teksta napišite uz koje odevne komade biste poneli Ivinu majicu. Komentar sa najviše likeova osvojiće ovu lepu nagradu. Redakcija će u petak 27. juna u podne proglasiti dobitnike.


Ginger Lady obožava modu, ali izbegava da piše o njoj. Obožava muziku ali ne peva pod tušem. Voli da pozira a nije model. Piše ono što zna i u šta veruje. Svoj život umesto u ružičasto boji u crveno i definitivno nema vremena za gubljenje. We don’t have all the time in the world. The time is now.

Comments