Predstavljamo vam nadarenu glumicu koja pleni ljupkošću. Publiku oduševljava sposobnošću da se transformiše, a svaki izazov prihvata kao poziv za nova dokazivanja. U intervjuu za Wannabe Magazine otkriva kako se bori s predrasudama, zbog čega uživa u izlascima, dobrom društvu i modnim trendovima. Iva Štrljić je glumica, ali samo na filmu.

SLIKA 17 Wannabe intervju: Iva Štrljić

Poziranje joj dolazi prirodno

WANNABE MAGAZINE: Iako si mlada iza sebe imaš mnogo odigranih uloga. Koja je tajna velikog broja angažmana?

IVA ŠTRLJIĆ: Tajna je uvek u količini uloženog truda, kao i u velikoj želji da se nešto postigne u životu. Bez tog pokretača koji me uvek tera da nešto novo stvaram ne bi bilo ničega. Ne umem da mirujem, nikada nisam znala kako se lenčari, jer takav pogled na svet ne odgovara mom organizmu. Srećnom me čini umetnost, jer se uvek trudi da popravi ovaj svet i uz nju je sve lepše. Nikada nisam čekala novu šansu da nađe put do mene, uvek sam ulagala snagu da je sama pronađem. Mislim da je upravo u tome ključ.

Da li te nerviraju priče da si uspešna samo zato što si ćerka proslavljenog glumca Milana Štrljića?

O meni ne možete čuti takve priče. Naravno, uvek postoji neko ko će i to pomisliti, što je donekle i prirodno, ali ljudima ne možete zabraniti da misle ono što im je volja. Osoba sam koja brine o svom životu i ne bavim se tuđim, pa valjda zato mene ne možete iznervirati nekim svojim stavom ili mišljenjem.

Kako se boriš sa predrasudama?

Jednostavno ne obraćam pažnju na njih. Pravim se da ne postoje, pa ih na taj način i obezvređujem.

Smeta li ti što te pojedini mediji prozivaju zbog činjenice da ne propustaš gotovo nijedan javni događaj?

Društvena sam osoba, moji roditelji su takođe takvi i mislim da je to kvalitetna osobina. Nisam jedina na tim događajima, ali očigledno svima treba da se nađe neka mana pa je, eto, meni prilepljeno nešto što zapravo i nije mana. Kulturna sam devojka, ne ponašam se neprilično, ne pijem, ne skačem po stolovima, nemam burne ljubavne veze… A to što izlazim normalno je za moje godine, jer još uvek nemam porodicu niti decu koja me čekaju. Volim život pun pokreta i u skladu sa tim i živim. Da nisam glumica bila bih ista i isto bih se ponašala.

Napisala si knjigu “Nemaš pojma koliko te volim” koja je dobila već četvrto izdanje. Odakle nadahnuće za pisanje?

Volim da pišem. Oduvek me je to zanimalo i ne postoji dan da se neko vreme ne posvetim pisanju. Nije mi teško da nađem nadahnuće, pogotovo ne meni koja imam mašte na pretek. Moja prva knjiga doživela je veliki uspeh i to me veoma raduje. Otkriću vam da pišem i nastavak koji će uskoro biti gotov, simboličnog naslova “Sad znaš koliko te volim”. (smeh)

Poznata si po neobičnom odevanju koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Šta za tebe predstavlja moda?

Moda je način da odećom izraziš svoj stav, osećanje i trenutno raspoloženje. I naravno, ona uvek mora da se upari sa stilom. Ta dva segmenta su nerazdvojiva.

Šta je, po tvom mišljenju, savršena odeća za vrele dane?

Kratka haljinica, naočare za sunce, udobne štiklice i velika torba u kojoj će obavezno biti vaš mobilni telefon. Da vam neko nežnim smsom ovu vrelinu učini ugodnijom, a letnji dan još važnijim.

SLIKA 27 Wannabe intervju: Iva Štrljić

Iva je spremna za vrele letne dane (i noći)

Malo se zna o tvom ljubavnom životu. Znači li to da kriješ dečka od javnosti ili si trenutno sama?

Ljubav je ono što se događa u četiri oka i ono što se oseća između mojih i nečijih dlanova. To ne treba deliti s ostatkom sveta. Oduvek sam čuvala one koje volim i mislim da je to vrlo dragocena osobina.

Da jedan dan možeš da provedeš u koži holivudske filmske dive, koju bi odabrala?

Samo u našoj koži može nam biti udobno, samo ona nosi naš konfekcijski broj. Sve druge su ili preuske ili preširoke!

Za kraj, poruka našim čitaocima?

Jedna misao Mike Antića: “Sve je samo onoliko veliko koliko smo mi mali u sebi i sve je samo onoliko malo koliko smo mi u sebi veliki”.

Fotografije: Miša Obradović


Danijel Rakočević kroz život ide srcem a ne glavom. Uvek je na strani slabijih i nezaštićenih, bez obzira na posledice. Trudi se da iz svakog poraza izvuče pouku, a uspesima se raduje jedino ako ih postigne sopstvenim kvalitetima.

Comments