U okviru 20. Maybelline Fashion Selectiona pored revije Predraga Đuknića prikazana je i nova kolekcija Ivana Golubovića. Predstavljena je nova letnja kolekcija za žensku i mušku populaciju. Modeli su obojeni veselim bojama i napravljeni su od kvalitetnih i udobnih materijala. Inspirisana vedrim danima, sigurni smo da ćete pronaći svoje idealne modne komade. Uživajte pri odabiru svoje odevne kombinacije.

WANNABE MAGAZINE: Kada si i kako odlučio da se modom baviš profesionalno?

IVAN GOLUBOVIĆ: Odrastao sam okružen ljudima koji se na različte načine bave kreativnim radom i to me je verovatno inspirisalo da se izražavam kroz dizajn garderobe.

U tvojoj novoj kolekciji dominiraju vedre boje i motivi. Bez kog trenda ne smemo zamisliti prolećnu sezonu?

Prolećnu sezonu ne smemo zamisliti pre svega bez lepog raspoloženja, svežine i prirodnosti. Ova sezona zahteva pažljivo odabrane prirodne materijale smelijih kombinacija boja, kao i novih formi i dezena. Naravno, boje i forme moraju biti prilagođene ličnom karakteru osobe koja ih nosi.

Osvojio si nagradu za nove ideje. Koliko su nagrade važne u životu jednog mladog dizajnera?

U svetu mode veoma je dug proces afirmacije i česta su preispitivanja da li ste na pravom putu i da li je ljudima prihvatljiv način na koji radite i stil koji predstavljate. Ova nagrada mi ukazuje da se krećem u ispravnom smeru, dok sa druge strane nameće odgovornost i obavezu. Nadam se da ću ispuniti sva očekivanja ljudi koji prate i cene moj rad, kao i svoja lična očekivanja. To je veliki izazov, motiv i zadovoljstvo za sve koji se odgovorno bave ovim poslom.

Istu nagradu osvojio je i tvoj kolega Predrag Đuknić. Šta misliš o njegovom radu?

Veoma mi je drago što sa nekim mogu da podelim ovu nagradu. To znači da se odlično profesionalno razumemo i da težimo novim idejama i novoj filozofiji mode i odevanja. Predrag je veoma talentovan i posvećen svom radu i smatram da ga očekuje uspešna karijera kako kod nas tako i u inostranstvu.

Čiji dizajnerski rad od iskusnijih kolega ceniš i zbog čega?

Teško je odgovoriti na vaše pitanje, a da neko ne bude izostavljen. Cenim rad većine svojih kolega. Izdvojiću nekoliko njih koji su specifični: Dejana Ivanišević, Jovana Marković, Marija Marić, Bojana Bradić, Aleksandra Lalić, Vesna Kracanović, naravno Pedrag Đuknić i mnogi drugi.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Ideje i planovi postoje, ali ću vas ostaviti u iščekivanju. Zapravo, pitanje je spleta okolnosti koji od planova i ideja će se ispoljiti i predstaviti u narednom periodu.

174 Wannabe intervju: Ivan Golubović

Kolekcija "Vaan_Gool" i dominantne vedre boje

2221 Wannabe intervju: Ivan Golubović

Odevne kombinacije za prolećne dane

356 Wannabe intervju: Ivan Golubović

Laganiji materijali i moderni komadi

451 Wannabe intervju: Ivan Golubović

Pruge su i ove sezone in

untitled 96 of 238 Wannabe intervju: Ivan Golubović

Pronađite svoje komade garderobe iz nove kolekcije


Dragana Katić je student prava, autor bloga Oh la la i ljubitelj starih holivudskih filmova. Voli istoriju, modu i svoje prijatelje. Sve ono što smatra da je lepo ušuškava na stranice svog bloga.

 

Comments