Bili smo gosti u emisliji Ivana Zeljkovića “Od 1 do 3” i tim povodom smo sa njim uradili intervju. Saznali smo kakvi su bili njegovi profesionalni počeci, kako se rešio viška kilograma i još mnogo toga.

WANNABE MAGAZINE: Od nedavno te možemo slušati na radiju “Novosti” u emisiji “Od 1 do 3. Radio ili televizija? Gde više voliš da radiš i zbog čega?

IVAN ZELJKOVIĆ: To su potpuno dve različite medijske stvari. Radio je brz, dinamičan, emotivan medij, dok je kod televizije veća organizacija, ali i ima više aspekata gde može da se pokaže kreativnost. Na radiju imate samo mikrofon i svoj glas, a na televiziji imate i svetlo i scenografiju i dramaturgiju i tekst i glumce, odnosno voditelje itd. Tako da su baš, baš različiti mediji, a opet sa druge strane služe istom – da se ljudi dobro zabave. Makar kada je zabava u pitanju, a sve više informativa vuče ka zabavi.

Zeka 1 Wannabe intervju: Ivan Zeljković

Uvek dobro raspoložen

Karijeru si započeo kao voditelj u beogradskim radio stanicama “Pingvin”, “Naxi” i “Radio 063”. Kakvi su bili tvoji počeci, po čemu ih pamtiš?

Počeo sam 1992. godine na radio “Pingvinu” i sami počeci su bili obeleženi sa mnogo entuzijazma s moje strane. Dve godine sam volontirao, dolazio, radio, snimao emisije, montirao priloge, uključivao se telefonski u program velikog radio “Pingvina” i mislim da je to najbolji način da se nauči posao, šegrtovanje takoreći. Posle toga sam već počeo da radim i u produkciji i da tonski obrađujem sve što radim i dajem svoj glas, tako da sam objedinio voditeljski i audio-produkcijski zanat. To je bio početak moje karijere, a kasnije sam prešao na televiziju.

Kako gledaš na popularnost društvenih mreža?

Pa gledam onako kako kažu za vatru: “Dobar sluga, ali rđav gospodar”. Svakako da to više nije trend, to je jednostavno realnost i stvarnost koja je oko nas. Svedoci smo da se bez socijalnih mreža, odnosno društvenih mreža ne može i da moramo da ih jednostavno prihvatimo takve kakve jesu. Konkretno u ovoj radijskoj emisiji “Od 1 do 3”, koja se emituje svakog radnog dana u Beogradu na radio “Novostima”, ali i širom Srbije na dvadesetak lokalnih radio stanica, izuzetno mnogo koristimo i Facebook i Twitter. Twitter za dvosmernu komunikaciju, takođe i Facebook za dvosmernu komunikaciju, ali kada hoćemo neku sliku, neki video da prikažemo, onda koristimo te društvene mreže – YouTube i sl. Tako da, za posao je odlično, za privatnu zabavu takođe, za viđanje sa prijateljima sa kojima ne možete da se vidite, ako su u inostranstvu ili su daleko ili jednostavno nemate vremena, da budete u toku sa njihovim životima, zašto da ne? Facebook je za prijatelje koje poznaješ, a Twitter je za prijatelje koje ne moraš da poznaješ.

Zeka 3 Wannabe intervju: Ivan Zeljković

Ivan čita Wannabe Magazine

Sve pohvale za sadašnji fizički izgled. Kada si odlučio da počneš sa dijetom i zbog čega?

Ja već dugo želim da smršam i to je najvažnije kod svega, da imaš želju, jer kako kažu “pazi šta želiš, možda ti se i ostvari”. Meni je naročito bilo važno da smršam najviše zbog zdravlja, da bih kako-tako zadržao zdravlje, a inicijalna kapisla je bilo to što mi je poznanik prišao i rekao da želi da snimi dokumentarni film o tome kako sam smršao 40 kilograma, kako se borim sam protiv sebe, na koji način… To nije priča o mršavljenju, to je priča o borbi protiv najtežeg protivnika, a to smo mi sami. Film se i dalje snima i blizu smo cilja, tako da se nadam da ćemo ga i ostvariti.

Da li imaš neki savet za sve one koji možda i godinama bezuspešno pokušavaju da se reše viška kilograma?

Savet je da prvo morate da imate veliku želju da smršate, bez toga ne može. Sve može da se primeni, i dijeta i treninzi i sve, ali ako nemate želju to ne može da se usadi, želju morate da imate sami. A drugo, nemojte parcijalno biti na dijetama, ili jeste ili niste na dijeti. Ono kad se ceo dan suzdržavam i onda dođem kući i razvalim se – to je najgora situacija. Ja sam verovatno 98 posto svog vremena na dijetama proveo tako, ono kao pazim, pazim, pazim, pa uveče pojedem nešto, pa kao nema veze, sutra opet pazim, pazim, pazim, a to ne valja jer se psihički izmaraš. Tako da, velika želja i snažna odluka da to zaista bude tako.

Zeka 2 Wannabe intervju: Ivan Zeljković

Bilo nam je lepo u gostima na Radiju Novosti

Uvek nas iznenadiš nekim novim i drugačijim projektom. Šta možemo očekivati od tebe u budućnosti?

Ne znam koliko će biti svež, ali ovo je nov projekat svakako, mislim da ću se u sledećem periodu makar što se tiče televizije i mog televizijskog nastupa vratiti na kvizove. Kvizove volim, kvizovi mi idu (smeh), nekako volim da ih radim, tako da imam neke dve varijante, sad koja će od te dve biti ne znam, ali svakako mislim da sam negde obeležen kao kviz-čovek (smeh) i takav ću i umreti.

Fotografije: Jean-Francois Nicollet


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Jean-Francois Nicollet je radio kao novinar za francuski sajt o muzici, sada je fotograf za klub američkog fudbala ”Belgrade Blue Dragons” i malo “Kragujevac Wild Boars”. Voli pivo, dobru hranu i Peg Bundy.

Comments