Za sve vas Jelena Jakovljević Bin Drai otkriva svoje poglede na modu i modni svet. Zavirite u ovu priču!

WANNABE MAGAZINE: Godine 1997. bila si u prvih 10 finalistkinja na Elite Model Looku. Ušla si u istoriju kao Miss Jugoslavije, Miss Fotogeničnosti i Miss Interneta. Na koji si svoj uspeh u karijeri modelinga najponosnija?

JELENA: Upravo na ovaj koji ste ovde naveli. Bila sam te iste godine Miss Tinejdžerka Jugoslavije i nisam se nadala da će mi se u jednoj godini dodeliti i najprestižnija titula u zemlji, međutim, desile su se tri na istom takmičenju. Ipak je to najlepše veče i najlepši momenat koji mi se ikada desio u karijeri.

5J5C0692 Wannabe intervju: Jelena Jakovljević Bin Drai   Ekskluzivno za Wannabe povodom drugog rođendana magazina

Jelena je potpuno posvećena modnoj profesiji

Snimila si dosta editorijala za prestižne muške časopise. Postoji li editorijal koji ti je posebno drag?

Za muške magazine ne bih mogla da izdvojim nijedan. Od profesionalnih manekenskih, svakako naslovna strana “L’Officiel India”. To je bio prvi put da se strankinja pojavila na naslovnoj strani ovog svetskog magazina u toj zemlji.

Kada se uporede Beograd i Dubai, koliko zaostajemo za dalekim svetom i imamo li makar neke sličnosti?

Svaki grad nosi neku svoju lepotu i posebnu čar. Ja sam u Srbiji provela 19 godina svog života, a u Dubaiju 10. Dubai je moja kuća, moj dom, isto koliko i Srbija, jer su moj suprug i moja deca ono što me najviše veže. Više ne dolazim toliko često u Beograd, ali sam bila prošle nedelje i vidim da se mnogo toga promenilo. Zbog krize koja već 20 godina trese Srbiju, nismo ni blizu Dubaiju, ali po kreativnosti, ukusu, entuzijazmu… jesmo.

5J5C0569 Wannabe intervju: Jelena Jakovljević Bin Drai   Ekskluzivno za Wannabe povodom drugog rođendana magazina

"Dubai je moja kuća, moj dom, isto koliko i Srbija"

Znamo da je uloga majke u životu žene važna uloga. Kako usklađuješ poslovni i privatni život?

Teško. Pokušavam da se organizujem na najbolji mogući način. Radim tri dana, a četiri sam kod kuće. Pokušavam da prevaziđem grižu savesti što nisam sa mališanima ta tri radna dana, a opet to ne bih bila ja kada ne bih radila. Moji biznisi me čine srećnom poslovnom ženom, svaki novi uspeh mi uliva samopouzdanje, a to je važno da bih bila kompletna ličnost.

Kolekcija Duchess, koju si nedavno lansirala, naišla je na interesovanje u Emiratima, ali i u Evropi među tvojim prijateljima. Možeš li nam reći nešto više o ovoj kolekciji?

Sve svoje biznise do sada sam gledala prvo kroz profit. Svaki novi uspeh bilo kog biznisa koji je pod mojom palicom činio me je srećnom, jer profit pokazuje koliko je svaki od njih uspešan i da vredi sve to što radim. Situacija sa Duchess je obrnuta. Svaki dan i svaka nova skica, svaka nova haljina koja se napravi me ispunjavaju i čine srećnom. Da li će praviti pare ili ne, da budem iskrena i ne zanima me. Važna mi je lična satisfakcija i to što radim, što žene to vole i što se svaka koja obuče Duchess haljinu oseća kao dama i kao plemkinja. Moja ljubav je umetnost, crtanje, arhitektura, uređenje prostora… Duchess je moja strast i drago mi je da sam pokrenula sopstvenu liniju koja je namenjena svim ženama koje žele da se oblače kao dame i kojima nije na prvom mestu da istaknu seksepil već eleganciju i otmenost koju bi svaka žena trebalo da nosi.

Posmatrajući domaću ali i stranu scenu, koja dama i koji gospodin bi po tvom mišljenju poneli titule osobe od stila?

Domaći su sigurno Milanka Karić i Čedomir Jovanović, a od stranih Vojvotkinja od Kembridža (Duchess of Cambridge) i Tom Ford (Tom Ford).

photo 1 Wannabe intervju: Jelena Jakovljević Bin Drai   Ekskluzivno za Wannabe povodom drugog rođendana magazina

"Duchess je moja strast i drago mi je da sam pokrenula sopstvenu liniju koja je namenjena svim ženama koje žele da se oblače kao dame i kojima nije na prvom mestu da istaknu seksepil već eleganciju i otmenost koju bi svaka žena trebalo da nosi"

Kom trendu ne možeš da odoliš ove sezone?

Caviar manicure i novoj Dior kolekciji.

Koja bi po tvom mišljenju bila odevna kombinacija za sva vremena?

Bela haljina ma kakvog kroja bila.

photo Wannabe intervju: Jelena Jakovljević Bin Drai   Ekskluzivno za Wannabe povodom drugog rođendana magazina

"Modeling industrija je najteža od svih sa kojima sam ja imala dodira"

Tvoja poruka svim mladim devojkama koje žele da krenu putem modelinga.

Modeling industrija je najteža od svih sa kojima sam ja imala dodira. Poslednjih godina se bavim različitim biznisima, ali manekenstvo je najteži posao koji sam do sada radila. Potrebno je mnogo odricanja, fokusiranja na sebe, posao i na način života koji zahteva ovaj poziv. Mnogi misle da je manekenstvo hobi. Varaju se kada potcenjuju manekenke, posebno one uspešne. Ja znam šta znači raditi 17 sati dnevno, zato bih dva puta razmislila da li bih podržala svoje dete ako bi želelo da pođe putem modelinga.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Comments