Mlada manekenka, Jovana Knežević, do sada je radila nekoliko revija na Beogradskoj nedelji mode, kao i van nje. Učestvovala je u editorijalima čije fotografije potpisuju Sever Zolak i Dejan Milićević. Zaštitno je lice reklamne kampanje modnog brenda DNK code, čiji je tvorac dizajnerka Danka Karović. Pročitajte šta je rekla o svom početku, manekenstvu i daljim planovima.

sHobotphotography02 Wannabe intervju: Jovana Knežević

''Još kao mala sam znala da oblačim mamine haljine i poziram pred ogledalom''

WANNABE MAGAZINE: Kada je posao modela počeo da te zanima i kako je izgledao tvoj početak?

JOVANA KNEŽEVIĆ: Oduvek sam želela da se bavim modelingom. Još kao mala sam znala da oblačim mamine haljine i poziram pred ogledalom, ili zamišljam da šetam modnom pistom. Moji snovi su postali stvarnost u sedmom razredu, kada sam počela da radim za jednu modnu agenciju. Bilo je to kratkog daha zbog obaveza koje su donosili škola, upis u srednju i slično. Nakon toga, čvrsto sam rešila da na prvo mesto stavim ono što najviše volim i što me ispunjava, tako da sam počela ozbiljnije da se bavim ovim poslom.

Šta te je najviše privuklo manekenstvu?

Preskočiću one standardne odgovore, poput druženja i putovanja… Svaka devojka, žena, devojčica – voli da se šminka i sređuje, da je okružuje milion krpica, da bude u centru pažnje, da blista, a ovaj posao sve to zajedno pruža, tako da me je to najviše privuklo.

Ko su ti omiljeni srpski kreatori?

Uh, ovo je teško pitanje. Po mom mišljenju, imamo dosta dobrih kreatora i svaki ima nešto po čemu se ističe. Ali, nešto što bih ja lično nosila, jesu kreacije Danke Karović, Tijane Žunić, Suzane Perić, Marije Sinđelić… A ako bih baš poželela da budem primećena, odlučila bih se za kreacije Marte Miljanić, Marka Marosiuka…

Šta smatraš svojim najvećim uspehom?

Trenutno, to što moja fotografija krasi bilborde na najprometnijim ulicama Beograda. Bilbordi su za reklamnu kampanju kreatorke Danke Karović, DNK code i vrlo su upadljivi, pre svega zbog neobične frizure.

Picnik collage9 Wannabe intervju: Jovana Knežević

Sa manama modelinga se još uvek nije susrela

Za koga bi volela da radiš u budućnosti?

To su definitivno poznati svetski brendovi kao što su Yves Saint Laurent, Gucci i slični. Najveći san mi je da budem jedna od Viktorijinih anđela.

Šta su prednosti, a šta mane modelinga?

Prednosti ima mnogo – od upoznavanja raznih ljudi i kultura do novih iskustava i pronalaženja samog sebe. Sa manama se, na moju sreću, još nisam susrela.

Čime se baviš pored modelinga?

Osim što sam student druge godine, trenutno sam preokupirana pisanjem pesama za knjigu koju treba da izdam. To me takođe ispunjava i iskreno uživam u tome.

Šta poručuješ budućim koleginicama?

Da veruju u sebe, da se naoružaju što većim samopouzdanjem i da uvek misle da su posebne i drugačije, da mogu da se istaknu.


Đina Lukić je učenica srednje turističke škole i na modu gleda kao na način života. Obožava visoke štikle, šoping, New York, luksuz i Karla Lagerfelda. Ne voli romantiku.“When I first moved to New York I bought Vogue instead of dinner. I just felt it fed me more.”

Comments