Učestvovala je na četiri izbora za mis: FTV Zepter, Miss Pearl of Europe, Miss International of tourism, Miss Exqlusive of the World na kojima je shvatila da je unikatnost haljina izdvajala devojke i predstavljala ih. Unikatnost je ono čime se i ona vodi dok stvara kreacije za svoj brend Just Wish It. Upoznajte Katarinu Andrejić!

WANNABE MAGAZINE: Proputovala si Evropu, ali i druge kontinente. Čija kultura je najviše uticala na tebe?

KATARINA: Svakako da sam od svake kulture birala ono što je meni najviše odgovaralo. Za sada, koliko mi se čini, Azija me je najviše iznenadila. Tamo ću se, definitivno, više puta vraćati. Delovi Indije, takođe. Naravno, Evropa ima svoju lepotu, ali Istok mi je nekako divlji. No, kad proputujem i Ameriku, imaću zaokruženu sliku.

Skoro si pokrenula svoj brend Just Wish It, kako je sve počelo?

Počelo je vrlo spontano. Kupila sam teksas jaknicu, činila mi se obična i prazna. Rasparala sam staru bisernu narukvicu i tako je došla ideja. Ostalo je dolazilo samo od sebe.

Ručni rad je najveći deo stvaranja tvojih kolekcija. Koliko se ‘igraš’ prilikom kreiranja, a koliko koristiš šablon?

Šablon u mojoj priči gotovo da i ne postoji. Sve radim ručno. Dakle igla, ukrasi i mašta kreiraju svaku moju stvar. Bilo je slučajeva kada mi je bilo naručeno tri para istih modela farmerki. Koristila sam iste ukrase na svakim, čak je i broj ukrasa bio identičan, ali su farmerke na kraju sve bile različite.

slika 164 Wannabe intervju: Katarina Andrejić

Katarina ništa ne radi po šablonu. Svaki detalj i komad odeće je unikatan

Kako bi opisala Just Wish It?

Just Wish It bih pre svega opisala kao unikatan, mali brend u usponu, u kom svaka devojka može da pronađe detalj za sebe. Bile to nežne perle i biseri na džemperu ili rokerske nitne na kožnoj jakni. Za svakoga ima po nešto. Pošto se svaka stvar radi ručno, fizički ne mogu da se našiju ukrasi u identičnom razmaku i rasporedu, te se garantuje unikat za svaku stvar. Danas i mali detalj može da izdvoji iz gomile klonova.

Zašto baš ime Just Wish It?

Ime se savršeno slaže sa onim što Just Wish It nudi. Sve što devojka zamisli mi možemo u velikom broju slučajeva i da kreiramo.

Koji modni stil je tebi i tvom oblačenju najbliži?

Moj modni stil se menja iz meseca u mesec. Jedan dan sam luda za starkama i casual  kombinacijama, dok sam već sledeći u štiklama i elegantnoj haljini. Volim da eksperimentišem i idem iz krajnosti u krajnost. Mislim da svaka devojka treba da prođe različite “faze” oblačenja da bi na kraju pronašla ono što joj najviše odgovara i ide uz nju.

slika 251 Wannabe intervju: Katarina Andrejić

Jedan dan sam luda za starkama i casual kombinacijama, dok sam već sledeći u štiklama i elegantnoj haljini

Koliko se Just Wish It razlikuje od onoga što ti voliš da nosiš?

Just Wish It se ne razlikuje previše od stvari koje su mom stilu bliske. Svakako da sam uvek volela različitost i da se ističem po nečemu. Na kraju krajeva, ipak je ideja i počela zato što mi je nešto bilo previše obično. Da ne pričam koliko je unikatnost bila bitna na svim izborima za Mis na kojima sam učestvovala. Haljine su za svaku devojku pričale priče. Na neki način su ih opisivale, jer žiri nije imao vremena da upozna svaku devojku. Na pojedinim takmičenjima je bilo i preko 60 devojaka. Zato sam i došla na ideju da kreiram stvari koje su po ukusu svake devojke lično, gde će moći da biraju koju priču one žele da ispričaju i u kom svetlu da se pokažu.

slika 342 Wannabe intervju: Katarina Andrejić

Učestvovala je na izborima za mis na kojima je shvatila da je unikatnost haljina veoma bitna

Provlačenje konca kroz iglu te: a) iritira b) smiruje?

Definitivno me smiruje. Majka me celog života opisuje kao osobu sa puno energije, nekoga ko nije statičan, ko voli promene. Kada je shvatila da mogu ceo dan samo da ćutim i šijem, skoro da je bila šokirana.

Omiljeni detalj ove sezone?

Narukvice, i to gomila njih!

393454 225852007540438 881687816 n Wannabe intervju: Katarina Andrejić

Prva nagrada - Just Wish It džemper

Kog dizajnera najviše poštuješ i čiji rad pratiš?

Nemam neki stav po pitanju dizajnera i mode. Nosim ono što se meni u tom trenutku sviđa. Ali eto, kada bih izdvajala, bili bi to Filip Plejn (Philipp Plein) i svakako Eli Sab (Elie Saab). Znam da su totalni kontrast, ali jednog volim zbog casual stvari, a drugog zbog čiste prefinjenosti i elegancije.

375846 225855084206797 723537523 n Wannabe intervju: Katarina Andrejić

Druga nagrada - Just Wish It majica sa printom

Trend za koji si mislila da nikada nećeš zapratiti, a ipak se našao u tvojoj odevnoj kombinaciji?

To je definitvno bio slučaj sa starkama. Ranije su mi delovale vrlo neuredno i apa-drapa dok ih danas imam u svim mogućim bojama i kombinujem ih čak i uz kratke, letnje haljine.

218069 227721267353512 952413488 n Wannabe intervju: Katarina Andrejić

Treća nagrada - Just Wish It kožna narukvica

Šta svaka žena mora da ima u garderobi?

Dobre, uske farmerke, bela majica ili košulja, mala crna haljina i naravno crna, kožna jakna.

U saradnji sa Katarinom Andrejić poklanjamo vam kožnu narukvicu, majicu sa printom i Just Wish It džemper. Ostavite komentar ispod ovog intervjua i opišite na što kreativniji način stvari iz njihove kolekcije. Tri najkreativnija odgovora izabrana od strane Katarine osvojiće ove nagrade. Prva nagrada je džemper, druga majica, a treća narukvica. Redakcija će u četvrtak 18. oktobra u podne proglasiti pobednike.


Dragana Janković je umetnik, konceptor, postmodernista, humanista, vajar i tako dalje… I tako dalje. I pre dnevnika i posle dnevnika sluša Dženis Džoplin, a u pauzi isključivo Betovena i Baha. Zna da je jedinstvena, kao i svi ostali. Katarina Anđelić Cakana wannabe. ”Takva sam kakva sam, takva mi je ćud. Kada mi je smešno, prsnem u smeh lud”.

Comments