Nije šala i nije nadimak, Katarina Sharon Macut Vasić ima dva imena i dva prezimena! Ona takođe ima i tek dvadeset jednu godinu, a već je uspešna poslovna žena i supruga. Pre svega interesuje je fotografija i to venčanja, koje radi zajedno sa svojim suprugom, Danilom Vasićem.

Pored mode i fotografije, voli da putuje, da se tetovira i da jede slatkiše. Sa nama je razgovarala o prvim reakcijama ljudi na njen blog, garderobi koju najradije kombinuje kao i tome kakvi su joj planovi za budućnost.

011 Wannabe intervju: Katarina Sharon Macut Vasić

WANNABE MAGAZINE: Zajedno sa suprugom, Danilom Vasićem, već neko vreme se baviš fotografijom. Otkud odjednom interesovanje za blogovanje?

KATARINA SHARON: Interesovanje za blog mi se zapravo javilo još pre dve godine kada sam napravila svoj prvi blog o kuvanju. Nažalost nikako nisam nalazila vremena da se posvetim tome i vrlo brzo sam prestala da pišem. Posao nas često dovodi na nova i zanimjliva mesta koja želim da podelim sa drugim ljudima. Najbolji način za to je definitivno blog. Od Danila sam u samom startu dobila veliku podršku i drago mi je što je blog opet nekako “naš” iako mu je ime Katarina Sharon. Mnogo vremena provodim iščitavajući omiljene stranice na internetu gde svakodnevno pronalazim inspiraciju, tako da je staviti svoje ime između www. i .com za mene bio pravi izazov.

04 Wannabe intervju: Katarina Sharon Macut Vasić

Kvalitet tvojih fotografija je svakako nešto po čemu se tvoj blog izdvaja od drugih. Šta je važnije, napraviti dobru odevnu kombinaciju, ili je važnije dobro fotografisati neki čak i potpuno prosečni stajling?

U svet fotografije sam ušla sasvim slučajno. Prateći Danilov rad od početka i sama sam poželela da počnem da gledam svet kroz tu malu staklenu rupicu. Dovoljan je bio jedan klik kako bih shvatila da je to ono čime želim da se bavim. Slažem se da se moj blog razlikuje od drugih prventsveno zbog dizajna i fotografija, ali je to i glavni razlog zašto sam ušla u celu priču sa blogovanjem. Na domaćoj sceni se svaki dan pojavi barem jedan novi blog i u tom moru se stvarno teško izdvojiti i odmah dobiti pozitivan feed back. Svako treba da se odluči na koji način će pokušati da privuče ljude da prate njegov rad, ja sam odabrala fotografiju.

Potpuno prosečan stajling može da izgleda odlično ukoliko je fotografisan na pravi način, dokaz za to su editorijali i mnogi modni blogovi.

016 Wannabe intervju: Katarina Sharon Macut Vasić

Blog postoji tek neko vreme, a već je veoma zapažen i hvaljen, da li si očekivala tako brz uspeh kada si tek započinjala ceo ovaj projekat?

Blog još uvek postoji manje od mesec dana i moram da priznam da nisam očekivala ovoliko dobre reakcije u samom početku. Zahvalna sam ljudima što su prepoznali moj rad i što mi se javljaju sa rečima hvale, podrške i ponudama za saradnju. Jedva čekam više slobodnog vremena kako bih se više posvetila blogu i nagradila sebe i čitaoce još boljim sadržajem. Želja mi je da svake nedelje izlazi po jedan lifestyle post kako bih upoznala ljude sa drugačijom, urbanijom i lepšom Srbijom.

021 Wannabe intervju: Katarina Sharon Macut Vasić

Sigurno si već postala uzor nekim devojkama koje tek sada odlučuju da počnu da bloguju, ko su tvoji uzori, kako na domaćoj, tako i na stranoj blogerskoj sceni?

Za mene dobar modni blog predstavlja spoj dobrog stajlinga, fotografije, teksta i dizajna stranice. Na domaćoj sceni se retko može naći blog koji bi odgovorio desetkom na sve. Uglavnom izostaju najmanje dva od navedenih faktora. Izdvojila Milicu Obradović, Vanju Miličević, a posebno Miju Knežević koja bloguje iz NYC. To su devojke čije sajtove rado posećujem.

Omiljena strana blogerka mi je Nicole Warne, na čije fotografije jednostavno ne mogu da ostanem ravnodušna i svaki njen novi post je za mene kao praznik. Natalie Suarez je devojka čiji bih ormar rado preuzela, bez da izostavim neki komad garerobe ili obuće.

Gde pronalaziš inspiraciju za novi post?

Skandinavski stil i dizajn je za mene neiscrpan izvor inspiracije. I sama sam ovo leto bila svedok da tamo svi izgledaju savršeno i na ulicama Štokholma zaustavila nekoliko stylish prolaznika da ih fotografišem za Wannabe Magazine.

035 Wannabe intervju: Katarina Sharon Macut Vasić

Često se u tvojim postovima nalaze i vintage komadi, da li su ti takvi komadi inspirativniji za kreiranje originalnih kombinacija?

Ja obožavam vintage komade i osećaj koji je u meni kada ih nosim. Svaki komad iza sebe ima neku priču i to je ono u šta sam se zaljubila. Volim da maštam o tome ko je nosio taj komad odeće pre mene i na koji način je kombinovan. Druga stvar je da se sa vintage garderobom osećam stvarno jedinstveno, jer znam da niko drugi nema istu suknju, košulju, majicu ili džemper. Vintage je drugačije i svakako inspirativnije od nečega što se trenutno nalazi u izlogu radnje.

053 Wannabe intervju: Katarina Sharon Macut Vasić

Pored takvih, vintage komada, koji su tvoji omiljeni modni brendovi?

Moji omiljeni modni brendovi su oni o kojima trenutno mogu samo da maštam, tako da zadovoljavam sebe tražeći adekvatne zamene sa meni dostupnim brendovima u kombinaciji sa vintage komadima. Svake godine posle fashion week-ova završim sa nekoliko kolekcija koje obožavam. Ove sezone su to Balenciaga, Balmain, Lanvin, Maison Martin Margiela i Jean Paul Gaultier. I’m in Paris mood.

055 Wannabe intervju: Katarina Sharon Macut Vasić

Primetno je da se veoma dobro šminkaš, da li uskoro na tvom blogu možemo naći i bjuti postove?

Tamo negde na petom, šestom mestu stvari koje volim da radim je šminkanje. Zaista uživam u odabiru, kupovini i korišćenju šminke. Mislim da će uskoro biti bjuti postova, jer su meni razni blogovi i Youtube videi pomogli da shvatim šta mi na licu najviše odgovara, pa bih volela da isto tako i ja pomognem drugim devojkama.

122 Wannabe intervju: Katarina Sharon Macut Vasić

Posetite blog Katarine Sharon ovde.

Fotografije: Danilo Vasić

Lenka Gatić

Comments