Katja je autorka modnog kutka “The Stylist” koji je omiljen u Sloveniji, ali i van nje. Ukoliko ste ljubitelj mode i lepe pisane reči – zavirite!

WANNABE MAGAZINE: Zdravo! Kako je nastalo ime tvog bloga?

KATJA: Prvobitno ime bloga je bilo “Oblačilnica” (svlačionica), ali sam ga kasnije promenila jer je blog postao popularan i van Slovenije. “The stylist” je bio logičan izbor s obzirom na to da je upravo to moje zanimanje i da je to i sama tema bloga.

foto ana gregorič Wannabe intervju: Katja Kozlevčar, slovenačka modna blogerka

Sa svojim čitaocima deli svoje poimanje mode

Kada bi tvoj blog imao moto, šta bi to bilo?

Svoj moto bih mogla poistovetiti sa motoom legendarnog dizajnera Iv Sen Lorana (Yves Saint Laurent), a glasi: “Moda bledi, samo je stil večan.”

Kako bi opisala svoj stil?

Moj stil je, iskreno, prilično dosadan i nije se menjao već duže vreme. Opisala bih ga kao rock chic, ali u zavisnosti od raspoloženja i prilike. Može biti pomalo trashy ako idem na neku žurku ili veoma elegantan ako prisustvujem nekom modnom dešavanju.

photo anže frantar Wannabe intervju: Katja Kozlevčar, slovenačka modna blogerka

Zaljubljena je u modno novranstvo

Šta inspiriše tvoju garderobu i zbog čega?

Inspiracija mi dolazi sa svih strana: ulica, modnih magazina, revija, web sajtova, a najviše modnih blogova. Obožavam francuske brendove poput Isabel Marant i Balmain, svakodnevno proveravam Lookbook.nu, Stockholm Streetstyle, Come Over to the Dark Side, Style Scrapbook i The Man Repeller.

Ko su tvoji omiljeni dizajneri?

To je teško pitanje. Spisak se, bukvalno, menja svake sezone. Već sam pomenula Izabel Marant (Isabel Marant), a volim i modnu kuću Balmain. Tu su takođe i Prabal Gurung, Proenza Schouler, Rachel Zoe, uvek Burberry Prorsum, i legendarne poput YSL i Alexander McQueen. Moram pomenuti i nekoliko slovenačkih dizajnera i brendova: Peter Morvin, Nina Šušnjara, Petja Zorec, Ivan Rocco, JSP…

Šta radiš kada ne bloguješ?

Moje zanimanje je modno novinarstvo. U stvari, pisanje uopšteno. Ja sam i modni stilista koji trenutno traži zaposlenje u Sloveniji i širom sveta. Osim toga, pokušavam da što više uživam u životu, a u tome mi je mnogo pomogao i moj posao, jer zaista volim ono što radim. U okviru mog sledećeg “projekta” biću fotograf na kruzeru. A uskoro ću morati i da napravim pauzu sa svojim blogom kako bih otišla na ovu avanturu oko sveta.

photo Jaroslaw Ros Wannabe intervju: Katja Kozlevčar, slovenačka modna blogerka

Planira avanturu oko sveta

Poruka našim čitaocima

Hvala vam što pratite moj blog “The stylist”, bez vas samo bih pisala gomilu gluposti za sebe! Volim vas!

.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Prevod: Aleksandra Duždević – Istinski hedonista. Zaljubljena u modu, jezike, umetnost, u svakom smislu! Film na dan za dobro raspoloženje, dobra knjiga – lek svakoj boli! Srce ispunjeno ljubavlju obojeno crveno-belim bojama!

Comments