Ona je mlada francuska ilustratorka koja na nesvakidašnji način stvara modne ilustracije. Njeni potezi su precizni i kreativni. Upoznajte Lili Lu (Lili Lu) i njen talenat.

WANNABE MAGAZINE: Zdravo, Lili Lu! Kada si počela da praviš svoje ilustracije? Na njima često možemo videti kosu, kako te i zašto ona ispiriše?

LILI LU: Zdravo, Wannabe Magazine! Zadovoljstvo je pričati sa vama!

Crtam od malena, ali sam se tome ozbiljnije posvetila pre nekih šest meseci, kada sam pokrenula svoj blog. Što se tiče kose, tačno je da joj dajem na značaju, obožavam da je koristim kao motiv! Ona je deo ilustracije koji mi oduzima mnogo vremena, ali je jako smirujući.

lili lu illustration UNICEF blog Wannabe intervju: Lili Lu

Više od kreativnosti

Osim kose, inspiriše te i moda. Je l’ teško ilustrovati tuđu ideju, modni editorijal ili lookbook?

Uraditi ilustraciju za neki magazin je lakše u smislu da postoji nešto za šta se morate vezati, bio to neki aksesoar ili prosto tema koju morate obraditi… Sa druge strane, kada radim za sebe, ponekad u glavi imam toliko ideja da ne znam odakle da počnem.

Na tvojim ilustracijama možemo primetiti preciznost, ali i osetiti određenu živahnost. Šta koristiš za ilustrovanje?

Verujem da ta živahnost dolazi od kose u pokretu, koju crtam finim Staedler-om, koji mi dozvoljava fine i precizne linije, između ostalog i za aksesoare i odeću. Za crtanje lica koristim običnu olovku. Eto, sada znate sve moje tajne! Skoro sve…

Lili lu illustration blog Wannabe intervju: Lili Lu

Potezi koji oduševljavaju

Reci nam kako izgleda ceo proces stvaranja jedne tvoje ilustracije.

Prvo se psihički pripremam da provedem 10-15 sati radeći je, a onda počnem! (smeh)

Prvo uradim brzu skicu da bih imala ideju koliko će mi prostora trebati za ilustraciju, a posle toga malo detaljniju skicu na kojoj ću raditi. Nakon definisanja forme radim na kosi i aksesoarima, a na kraju crtam lice. Kada to završim, skeniram rad i obojim ga u Photoshop-u.

Ko su tvoji omiljeni ilustratori?

Bez oklevanja ću početi radovima Alfonsa Muhe (Alphonse Mucha), čiji sam veliki fan. Volim i MyDeadPony, Sandru Sui (Sandra Suy) i Gabrijela Morena (Gabriel Moreno), posebno njegov rad sa kosom. Pa da, kosa i ja, pomalo sam opsednuta njome…

lili lu illustration little siou Wannabe intervju: Lili Lu

Kosa kao inspiracija

Imala si priliku da sarađuješ sa prestižnim modnim magazinima. Koji su tvoji planovi za budućnost?

Da osvojim svet! Ha, ha!

Šalu na stranu, imam dosta planova, najviše za saradnju sa drugim magazinima i prêt-à-porter brendovima. Svesna sam da ću, da bih to postigla, morati mnogo da radim i da budem strpljiva, jer ništa ne pada s neba… Nadajmo se da će me budućnost poslužiti!

Vodiš svoj blog. Na koji je način on doprineo popularizaciji tvoje umetnosti?

Blog mi je obezbedio većinu porudžbina koje sam dobila od magazina, omogućio mi da upoznam mnogo divnih ljudi iz sveta ilustracije i, naravno, pomogao razvoj mog stila. Mnogo sam naučila upoređujući svoje radove sa radovima drugih blogera i ilustratora.

Ukoliko bismo te zamolili da ilustruješ nešto specijalno za Wannabe Magazine, šta bi to bilo?

Pa, je l’ želite da nešto ilustrujem ili…? (smeh)

Kad biste me zamolili da uradim ilustraciju specijalno za vas, verovatno bih se odlučila za neku od silueta iz vaše sjajne rubrike “Modni trendovi”, koja je neverovatno bogata!


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Prevod sa francuskog: Dejana Knežević

Comments