Dok motivisan korača modnim pistama, mladi maneken Luka Raco danas vas uvodi u svet modelinga i govori o daljim planovima u karijeri koju vuku dve struje – modeling i gluma.

WANNABE MAGAZINE: Kada i kako si stupio u svet manekenstva?

LUKA: Moja prva želja da se bavim manekenstvom pojavila se kada sam imao deset godina. Radio sam reklamu za Tigar čokoladu, takoreći, prvi modni angažman koji me je naveo da u budućnosti razmišljam o modelingu. Tako da je to prva uspomena zbog koje sam i počeo da se bavim ovim poslom pored studija. Sve je počelo kastingom modne agencije “Select”, za koju trenutno radim – prošao sam, dao sve od sebe, potrudio se i mogu sa ponosom da kažem da sam uspeo do sada da ostvarim deo svojih ciljeva.

IMAG1886 Wannabe intervju: Luka Raco

Sa deset godina se javila želja za manekenstvom

Šta bi bio najvredniji savet koji neko može uputiti manekenu na početku karijere?

Najvredniji savet je da za sam početak ulaska u svet manekenstva gleda na to kao na hobi, jer pred vama se otvaraju mnoge mogućnosti, prednosti i razne druge pogodnosti koje vam mogu pomutiti razmišljanje o vašoj budućnosti, čak i pre nego što možda uspete u modnoj karijeri. I zato na prvom mestu treba da vam bude obrazovanje i tek kada se završi fakultet, ukoliko smatrate da možete da se bavite modelingom kao primarnim poslom – samo napred!

IMAG2171 Wannabe intervju: Luka Raco

"Ukoliko smatrate da možete da se bavite modelingom kao primarnim poslom – samo napred!"

Izbor “Mister International” održan u novembru u Bangkoku doneo ti je titulu najbolje stilizovanog muškarca. Kako bi nam opisao svoj stil?

Opisao bih ga kao stil 21. veka – moderan, evropski orjentisan. Najviše preferiram elegantne varijante. Ne ugledam se na poznate ličnosti ili šta je trenutno u modi, jednostavno, kupujem odeću po mom ukusu i smatram da ono što nosimo u javnosti, naš stil, delimično definiše nas kao osobe i zato uvek treba da nosimo kombinacije u kojima se osećamo prijatno, a ne ono što nam društvo nameće.

IMAG1742 Wannabe intervju: Luka Raco

"Oduvek sam imao velike ambicije i ciljeve, jer ne volim monotoniju"

Možeš li nam navesti tri omiljena odevna predmeta?

Strukirana košulja, elegantan džemper i kvalitetne farmerke.

Kakve planove krojiš za svet modelinga? Dokle seže tvoja ambicija u ovom poslu?

Oduvek sam imao velike ambicije i ciljeve, jer ne volim monotoniju. Zato se uvek trudim da pokušavam da ostvarim nove ciljeve, pa čak i ako ne uspem – srećan sam, jer znam da sam probao i dao sve od sebe. Do sada sam ostvario ciljeve za koje nikada nisam ni sanjao da ću postići u ovim godinama, ali uz dosta truda i malo sreće ipak sam uspeo. Cilj mi je da se što više bavim modelingom i da što duže istrajem u ovom svetu, ali trenutno mi se modeling susreće sa glumom, jer sam nedavno dobio ulogu u jednoj velikoj TV seriji, koja će se emitovati ove godine na Prvoj, pa se nadam da ću u skorijoj budućnosti uspešno spojiti moje dve velike ljubavi i biti još uspešniji u daljoj karijeri.

IMAG1635 Wannabe intervju: Luka Raco

"Cilj mi je da se što više bavim modelingom i da što duže istrajem u ovom svetu, ali trenutno mi se modeling susreće sa glumom"

Pored manekenstva, da li postoji još nešto čemu se iznova prepuštaš?

Da, moja druga velika ljubav je napokon počela da se ostvaruje. A to je gluma. Glumiću jednu od glavnih uloga u remake-u jedne poznate španske serije koja će se emitovati na našoj televiziji. Trenutno dosta vremena posvećujem glumi, snimanja su dugačka i naporna, ali kada se nešto radi iz ljubavi nije teško potpuno se posvetiti tome.

I za kraj nam otkrij da li više uživaš na modnoj pisti ili u šetnji po gradu sa najužim krugom prijatelja?

Iako je šetanje na modnoj pisti fenomenalan osećaj, uvek ću izabrati šetnju sa prijateljima, jer se pravi trenuci u životu ne mogu zameniti slikanjima, snimanjima i ostalim poslovima u svetu modelinga. Poslove nekada radimo jer moramo – iako ih ne volimo; život se menja, ali prijatelji ostaju.


Kristina Živanović – “Ovo sazvežđe je za nju – provincija”. Doza kofeina za dobro jutro joj ne dozvoljava da uguši ambicije i snove, jer svaki dan je novi početak i ukazana prilika da život modifikuje u prijatan ambijent dostojan najvrednijeg detalja – osmeha. Student kragujevačkog Univerziteta, novinarka portala Ritam Grada.

Comments