Upoznajte Maju, autorku bloga “Dream land of sky and sand”, na kome možete uživati u postovima i pričama o modi kakvu ne poznajete.

WANNABE MAGAZINE: Zdravo! Kako je tvoj blog dobio ime?

MAJA: Prošlog leta, kada sam započela blog, bila sam totalno zaljubljena u pesmu Paula Kalkbrenera (Paul Kalkbrenner) “Sky and Sand”. I moram da priznam da je ova pesma, verovatno, bila najveća inspiracija za ime mog bloga. I s obzirom na činjenicu da sam veliki sanjar, kreirala sam svoj blog prostor koji se zove “Dreamland of sky and sand”.

11123 Wannabe intervju: Maja Kovač, slovenačka modna blogerka

Oduševiće vas njena elegancija i stil

Ako tvoj blog ima ideju vodilju, kako ona glasi?

Moj moto se sastoji u jednostavnoj rečenici: “Sledite svoje snove, oni znaju put.” Moda je moja strast i zaista uživam u stvaranju svog bloga i deljenju stvari u kojima uživam sa drugima. Stvaram svoj blog kako bih se izrazila, a ne kako bih nekog impresionirala i nadam se da i druge devojke u njemu nalaze inspiraciju.

majaaa 1299 Wannabe intervju: Maja Kovač, slovenačka modna blogerka

Svaki post je bajka o modi

Kako bi opisala svoj stil?

Moj stil je zaista teško opisati. Pretpostavljam da to zavisi od dana… Jednog dana me možete videti kako nosim glamurozni crveni karmin i girly autfit, a drugog dana se najbolje osećam u predimenzioniranoj majici i hulahopkama. Inspirišu me vintage stvari i boho stil, volim da se igram sa materijalima i nakitom. To je moj način da se zabavim, znate – kreirajući stvari i uživajući u modi. Ali dobro, ukoliko moram da biram najznačajnije stvari iz mojih autfita, izabrala bih moj crni šešir, vanvremenski crveni karmin i sve vrste haljina i suknji.

DSC 7847 Wannabe intervju: Maja Kovač, slovenačka modna blogerka

Ništa bez nežnih boja

Ko te inspiriše i zašto?

Ja svuda nalazim inspiraciju za moju garderobu… Na ulici, na mojim omiljenim blogovima i u modnim časopisima. Zaista volim švedske blogere zbog njihovog jednostavnog stla. Anđelika Blik (Angelica Blick), Elin Kling (Elin Kling) i Viktorija Tornegren (Victoria Törnegren) su moje omiljene. Bliznakinje Olsen (Mary-Kate, Ashley Fuller Olsen) i Kejt Mos (Kate Moss) su, takođe, na mojoj listi “omiljenih modnih ikona”. Volim njihov boho stil pomešan sa nervoznim rock ‘n’ roll komadima.

DSC 0348 Wannabe intervju: Maja Kovač, slovenačka modna blogerka

Večiti džins dobro kombinuje

Ko su tvoji omiljeni dizajneri?

Ima mnogo dizajnera koji su osvojili moje srce, ali mislim da ne mogu da izdvojim jednog kojeg posebno obožavam. Aleksandar Mekvin je jednostavno genije po mom mišljenju. Njegove kolekcije su bile pune emocija i kreativnosti. Volim i dizajn Karla Lagerfelda (Karl Lagerfield) i njegov ultramoderan stil. Ali moja omiljena dizajnerka svih vremena, mislim da bi ipak bila Koko Šanel (Coco Chanel) .

DSC05981 Wannabe intervju: Maja Kovač, slovenačka modna blogerka

Uvek moderna i u trendu

Šta radiš kada ne bloguješ?

Ja sam studentkinja menandžmenta koja voli da se druži sa prijateljima, da mnogo pleše, putuje okolo, pravi nacrte sopstvenog dizajna i kreiram DIY projekte. Takođe uživam u čitanju modnih časopisa, knjiga, u gledanju starih filmova, fotografisanju i sanjarenju.

Tvoja poruka za naše čitaoce

Uvek verujte u sebe, sledite svoje snove i u životu uživajte u malim stvarima… Jednog dana se možete okrenuti i shvatiti da su to bile velike stvari.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni, a jedan sanja na stranicama bloga Blueberries and Jeans.

Prevod sa engleskog: Manja Bojanić

Comments