Na regionalnom Samitu preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope “300 najboljih”, koji se održava u Dubrovniku, “Naxi” radiju je dodeljeno priznanje i nagrada za doprinos promociji preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi “Stvaratelji za stoljeća”. Ovo je prvo evropsko priznanje za “Naxi” radio i za njegovu vlasnicu i glavnu i odgovornu urednicu Maju Rakovic, a samim tim i divan povod za intervju. O tome koliko joj znače nagrade, radiju kao mediju koji opstaje uprkos internetu i ekspanziji drugih medija, ali i hrabrosti da se uvek bude drugačiji razgovaramo sa divnom i uvek inspirativnom Majom Rakovic.

WANNABE MAGAZINE: Glavni povod za ovaj intervju upravo je jedno lepo priznanje koje ste dobili na Samitu preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope “300 najboljih”. Naime, “Naxi” radio je dobitnik nagrade za doprinos promociji preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi “Stvaratelji za stoljeća”. Koliko Vam znači ovo divno priznanje?

MAJA RAKOVIC: Ova nagrada je prava potvrda našeg uspeha, a utoliko je on veći jer je prepoznat od strane Međunarodnog foruma ekonomista. Uz to, “Naxi” radio je prvi medij koji je osvojio ovo priznanje. Sama dodela održala se u jednom prestižnom hotelu u Dubrovniku, gde je trajao regionalni preduzetnički kongres “300 najboljih”. Imala sam priliku da budem jedan od govornika na kongresu i da svima predstavim poslovni model “Naxi” radija. Nakon govora dobila sam veliki aplauz i još jednom se uverila da ceo region zna za “Naxi” radio, brend koji odavno prevazilazi granice Srbije.

maja rakovic 1 Wannabe intervju: Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija
WANNABE MAGAZINE: Koliko Vam u globalu znače nagrade? One su svakako, pored slušanosti, najbolji podstrek da budete još bolji u poslu kojim se bavite…

MAJA RAKOVIC: Izuzetno mi znače, a mislim da je neiskren je svako ko kaže da mu nagrade nisu važne. One su veliki podsticaj da budemo još bolji, da radimo još više i daju nam dobar povod da govorimo o uspesima i motivišemo druge.

WANNABE MAGAZINE: Kada se pomene “Naxi” radio, u glavi mi je uvek prijatna muzika uz koju se opuštam dok čitam knjigu ili pijem kafu sa drugaricama. Kako ste uspeli da pronađete savršen balans između kvalitetnog programa i prilagođavanja željama slušalaca?

MAJA RAKOVIC: Nikada se nismo prilagođavali samo željama slušalaca. Na osnovu svega što sam naučila posećujući strane radio stanice i slušajući predavanja na evropskim Radio danima, kao i pomno prateći sve trendove i istraživanja, pažljivo sam formirala program “Naxi” radija i birala muziku koju vole naši slušaoci. Moj tim i ja nikada nismo prestali da osluškujemo želje i navike slušalaca, a ako me pitate kako smo našli balans, moram vam reći da smo uvek imali na umu da radio mora biti prijatelj svojih slušalaca. Jako mi znači ako slušaoci “Naxi” radio prepoznaju kao prijatelja, kao radio stanicu uz koju se relaksiraju i u potpunosti se prepoznaju u sloganu “Opusti se i uživaj”.

Comments