Jedna od najslušanijih radio stanica u Srbiji “Naxi“, nedavno je proslavila dvadeseti rođendan. Njena vlasnica i glavna i odgovorna urednica Maja Rakovic, jako je ponosna na godine koje su za njima i veruje da će i dalje ostati radio koji mnogi vole da slušaju. Njihov slogan “Opusti se i uživaj” ponekad se i nesvesno pevuši, a emisije rado slušaju. U razgovoru za naš magazin Maja Rakovic nam je otkrila šta je obeležilo dvadeset godina postojanja, kada je poželela da ima svoju radio stanicu, kakva je budućnost radija… Kao uspešna poslovna žena, govorila nam je i o tome kako bi trebala da izgleda svaka pripadnica lepšeg pola, koja se bavi ozbiljnim biznisom.

Maja Rakovic Wannabe intervju 21 Wannabe intervju: Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica “Naxi” radija

WANNABE MAGAZINE: Kada se osvrnete na ovih dvadeset godina postojanja “Naxi” radija, šta je ono na šta ste najviše ponosni, a ima li nešto što biste promenili?

MAJA RAKOVIC: Dvadeset godina zvuči mnogo, ali je prošlo jako brzo u svakodnevnoj dinamici i divnim stvarima koje su se dešavale. Bilo je naravno i problema, ali smo ih rešavali borbom i upornošću. Kada se prisećam svih dvadeset godina radija, setim se samo lepih stvari, pa u tom smislu ne bih ništa menjala. Ponosna sam na to što je “Naxi” danas veoma posećen portal, mreža digitalnih radio stanica, kao i projekti “Naxi plaža” i “Naxi Oaza”. Uvek smo bili lideri kada je radio u pitanju i priznajem, ponosni smo na to što mnoge radio stanice formiraju svoj program po uzoru na nas.

Maja Rakovic Wannabe intervju 71 Wannabe intervju: Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica “Naxi” radija

Početkom decembra “Naxi” radio je obeležio dvadeseti rođendan glamuroznom proslavom u hotelu “Crowne Plaza”. Kakve utiske nosite sa ovog događaja?

To je bilo magično veče! Crvenim tepihom, postavljenim samo za ovu priliku, prošetale su najveće zvezde regionalne muzičke scene: Kaliopi Bukle, Željko Bebek, Kornelije Kovač, Aleksandra Kovač, Viktorija, Maja Odžaklijevska, Jelena Rozga, Boris Novković, Zijo Valentino, Tonči Huljić i mnogi drugi. Tu su bile i kolege iz najuglednijih domaćih medija, koje su vest o našoj proslavi prenele na najlepši način. Mnogo emocija, ljubavi i kvalitetne muzike obeležilo je to veče, a ni najveće zvezde nisu odolele da se late mikrofona, pa nam je svako od njih poklonio po pesmu. Na jednom mestu bili su svi naši prijatelji i saradnici, kao i celokupni tim “Naxi” radija. Svi zajedno uživali smo u proslavi koja će se dugo pamtiti.

Maja Rakovic Wannabe intervju 31 Wannabe intervju: Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica “Naxi” radija

Da li u treću deceniju postojanja ulazite sa nekim novinama u programu?

Mi neprestano unosimo novine u program i to na nivou godišnjih doba. Uvek se prave novi jesenji, zimski, prolećni i letnji formati. Na svaka tri meseca dodajemo ponešto novo: menjamo stare “šou-openere”, pravimo nove muzičke džinglove, nove liste pesama i biramo zanimljive goste za naš program. Uvek imamo nove načine da uveselimo slušaoce i budemo još bolji. Svi oni koji nas slušaju uživaju uz “Jutro uz Filipa Ugrenovića i Grand kafu”, “Prepodne sa Svetom Stefanovićem” i “Popodne sa Ivanom Drobnjaković“. Sa posebnom pažnom sluša se jutarnji program petkom, kada u naš studio dolaze najpoznatije ličnosti i prvu jutarnju kafu piju u društvu poznatog glumca i voditelja “Naxi” radija Žarka Stepanova. Podjednako se voli i emisija “Mojih 50″, u kojoj najveće zvezde biraju svoje omiljene pesme i komentarišu ih na zanimljiv način.

Comments