hhh Wannabe intervju: Marijana Stevčić

Autorka modernog nakita

Nijedna dama svoj autfit ne može zamisliti bez lepog nakita. Takav upravo stvara Marijana Stevčić. Iz intervjua saznaćete zašto je on osvojio naša srca.

WANNABE MAGAZINE: Nakit i vi. Kako je počela vaša priča?

MARIJANA STEVČIĆ: Sticajem okolnosti, po povratku iz Švedske 2006. godine, volontirala sam kao arhitekta u državnoj firmi, kada je jedna od koleginica videla na meni minđuše i pitala gde sam ih kupila. Odgovorila sam joj: “U mojoj radionici”, na šta smo se obe nasmejale i tako je sve krenulo. U to vreme, naravno, nije ni postojala ideja o radionici.

Sećate li se kako je izgledao prvi komad nakita koji ste napravili?

Da, crni prsten od čeških Preciosa perli. To je i dalje najtraženiji komad nakita. Čak i dame koje ne nose nakit odluče se da ga kupe, a kako je rađen na rastegljivom silikonskom koncu, veličina je univerzalna što uglavnom ume da bude problem sa prstenjem.

Vaš nakit je napravljen od najrazličitijeg materijala – čeških perli, bisera i Swarovski kristala. Postoji li materijal sa kojim najviše volite da radite?

Sve to što ste naveli i dodala bih poludrago kamenje. Akcenat je zapravo na kompoziciji. A kako je svaki komad unikatan, ima svoju priču, poruku i energiju kojom zrači.

ovo i ono 625 Wannabe intervju: Marijana Stevčić

Crni Preciosa prsten

Koliko je po vašem mišljenju nakit važan kada govorimo o stilu jedne dame?

Stil je nešto što svako od nas ima u sebi, samo je pitanje kako ga ispoljavamo, a moj zadatak je upravo to – da  inspirišem i oslobodim dame u izražavanju sopstvenog stila. Nakit je samo pomoćno sredstvo u ovom slučaju. Često mi kažu da im moj nakit mami osmeh i da su srećne kada ga nose. Mislim da za jednog dizajnera nema veće sreće. Dopreti do nečijeg srca i učiniti ga srećnim.

Narukvica rozenkvarc swarovski staklene perle Wannabe intervju: Marijana Stevčić

Vintidž rozenkvarc set

Za mnoge su biseri klasičan komad nakita koji nikada neće izaći iz mode. Koji je to komad nakita po vašem mišljenju?

Mislim da su biseri više kao memorijske slike iz detinjstva – bakini biseri ili sa holivudskih platna kao odraz klasike, elegancije i ženstvenosti, takođe i aristokratije. Smatram da su danas neka druga vremena obeležena brzim životom, slobodom izražavanja. Moja mama je imala običaj da kaže da je moderno ono što tebi lično lepo stoji, zato mislim da se ne treba slepo držati određenog stereotipa već smelo kombinovati i nositi ono što vam daje povratnu reakciju – čini vas srećnim, pozitivnim, zadovoljnim. Konkretno, nakit koji kada se pogledate u ogledalo čini da vidite sebe sa velikim osmehom preko lica.

narukvica ceske perlemurano cvetici Wannabe intervju: Marijana Stevčić

Čekajući proleće narukvica

Gde svi zainteresovani mogu videti, a i kupiti vaše radove?

Moje radove svi zainteresovani mogu pronaći na internetu na Facebook stranici i Facebook profilu, kao i na sajtu Moja Galerija. U gradu: Cream of Scandinavia, Galerija Maska, Piccolo u TC Vidikovac.

Copy of Picture 113 Wannabe intervju: Marijana Stevčić

Zaleđena narukvica sa Swarovski kristalima

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Mala galerija nakita sa pogledom na zelena Istarska brda, ali o tome nekom drugom prilikom.

U saradnji sa Marijanom poklanjamo vam “Heklani anđeo” lanče po izboru, vintidž ametist minđuše i vintidž cvetić minđuše. U komentarima ispod ovog teksta napišite uz kakvu odevnu kombinaciju biste poneli nakit Marijane Stevčić. Tri komentara sa najviše like-ova osvojiće po jednu lepu nagradu. Redakcija će u ponedeljak 27. februara u podne proglasiti dobitnike.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments