ggg2 Wannabe intervju: Mihailo Anušić

Kada sam jednom razumeo modu odmah sam se u nju i zaljubio

Njegov talenat i kreativnost, oličeni u elegantnim kreacijama oduzimaju dah. Iza imena Mihano Momosa krije se nova bajka o modi. Upoznajte dizajnera Mihaila Anušića.

WANNABE MAGAZINE: Moda i ti. Kako je počela vaša priča?

MIHAILO ANUŠIĆ: Priča o modi uglavnom ne počinje od nje same. Obrise kreativnosti prepoznao sam u sebi od malih nogu. Naravno ta crta u meni je s godinama sazrevala dok sam tražio polje u kome ona treba da se ostvari. Poigravanje sa stilovima oblačenja, zainteresovanost za krpice i splet životnih okolnosti doveo me je do sveta mode. Kada sam jednom razumeo modu, odmah sam se u nju i zaljubio.

Radio si kao stilista. Na koji svoj projekat si ponosan kada je reč o ovom poslu?

Svaki moj poduhvat u ovom poslu je lekcija i iskustvo iz kojih oblikujem svoj pečat na modnoj sceni. Još sam mlad da bih se osvrtao na projekte iza sebe i birao svoj omiljeni, ali logično je da mi u ovom trenutku najjači utisak ostavlja moja prva revija.

Mihano Momosa je novi modni brend iza kojeg se krije kreativnost i umeće. Kako bi u nekoliko reči predstavio svoja modna dela?

Svako moje delo za mene predstavlja uhvaćen trenutak vizije ženske nežnosti. Smatram da je savremeni stil života, a samim tim i modni trendovi drastično ogrubeo žensku lepotu i njenu pojavu u svakodnevnom životu. Želim da vratim vreme princeza, tj. da se u mojim haljinama s vremena na vreme žene baš tako osećaju.

Na Nedelji mode u Beogradu, ljubitelji stila i mode uživali su u reviji pod nazivom “Olivera”. Zašto si se odlučio baš za ovaj naziv?

Olivera je moj život. Moj početak i kraj.

mihano4 Wannabe intervju: Mihailo Anušić

Spoj talenta i inspiracije

Tvoje kreacije su izrađene od najfinijih materijala. Sa kojim materijalima najviše voliš da radiš?

Volim da koristim penaste materijale nežnih boja, kao i prozirno svetlucave tkanine koje savršeno prate liniju tela. Trenutno me posebno inspiriše dizajniranje modnih komada od perja.

Pokreće te ljubav. Postoji li još neka sfera umetnosti na koju usredsređuješ svoju kreativnost?

Svoju kreativnost tražim i nalazim uglavnom u svemu. Ali pošto sam perfekcionista volim da se prepuštam samo jednom polju i to je za sada moda.

resort11 Wannabe intervju: Mihailo Anušić

Tamo gde se graniči bajka i lepota

Čiji dizajnerski rad ceniš i zbog čega?

Najviše cenim rad Vire Veng (Vere Wang) i Albera Elbaza (Alber Elbaz) zato što me njihova dela ostavljaju bez daha.

Koju poznatu ličnost bi voleo da vidiš u svojim kreacijama?

Kejt Bosvort (Kate Bosworth).

Tvoja poruka za sve ljubitelje mode koji čitaju ovaj intervju.

Sreću je lako naći ako znaš šta tražiš.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments