Milica Jovanović je rođena 1987. godine. Na Fakultetu za dizajn je diplomirala 2010. godine. Dve godine posle završetka studija, postavila je svoju prvu samostalnu izložbu haljina u “Domu Dizajna”. Te godine lansira i svoj brend MODISH. Njene kreacije karakterišu naglašena ženstvenost i finoća materijala. Na izborima za “MISS YU”, predstavila je svoje dve mini kolekcije: “Black and Royal Blue” namenjenu za veče kao i dnevnu kolekciju “Summer Joy”.

WANNABE MAGAZINE: Moda i ti. Kako je počela vaša priča?

MILICA JOVANOVIĆ: Oduvek sam se interesovala za modu, ali nikad nisam mislila da bi to moglo da bude nešto čime ću se baviti. Diplomirala sam dizajn enterijera i nameštaja, po završetku studija upisala sam kurs kostimografije i modnog dizajna. Tu sam počela da se upoznajem sa prvim koracima i načinom izrade jednog komada odeće. Crtala sam, čitala, istraživala… što sam više radila i realizovala svoje haljine, to me je više privlačilo i to sam više imala želju da se bavim time. Ispostavilo se da sam diplomirala enterijer da bih se bavila modom… slično kao Tom Ford (Tom Ford). (smeh) Imala sam veliku sreću što sam svoje haljine mogla da prikažem na izborima za Miss Srema, Miss Zapadne Srbije i Miss leta na Olimpu koji su održani ove godine u okviru izbora za Miss Srbije, i zahvaljujem kompaniji Miss Yu na toj prilici. To je bilo veliko i lepo iskustvo, raditi sa devojkama, upoznati razne ljude i ući u ceo proces rada.

Za koga stvaraš?

Stvaram za dame koje vole klasiku, eleganciju, jednostavnost i ženstvenost. Dizajniram ono što bih i ja obukla. Sve haljine su unikati, izrađene od kvalitetnih italijanskih materijala koji spadaju u ekskluzivu. Mislim da moje haljine mogu da nose devojke od 18 godina kao i žene od 40 godina. Haljine su jednostavnog, ženstvenog i po mom mišljenju uvek aktuelnog kroja. Klasične. Možda ću se u budućnosti okrenuti ka posebnoj starosnoj grupi, ali trenutno to varira. (smeh)

Haljina 1 i 2 03 potpis1 Wannabe intervju: Milica Jovanović

Sve haljine su unikati, izrađene od kvalitetnih italijanskih materijala koji spadaju u ekskluzivu

Koju poznatu damu bi volela da vidiš u svojim kreacijama?

Ima ih mnogo naravno, domaćih i stranih, ali izdvojiću Bojanu Maljević i Ninu Janković, Skarlet Johanson (Scarlett Johansson), Džesiku Bil (Jessica Biel), Ketrin Hajgl (Katherine Heigl). Talentovane su, samouverene, lepe, elegantne, sa stilom.

Čiji dizajnerski rad posebno ceniš i zbog čega?

Cenim rad svih dizajnera koji su vredni, uporni, koji svojim radom doprinose modi i umetnosti, i koji svojim radom inspirišu i daju motivaciju drugim dizajnerima. Ima dosta dizajnera, ali izdvojila bih Tom Forda i Valentina (Valentino Garavani), njihov rad i posvećenost radu je neverovatna! Od domaćih dizajnera bih izdvojila Batu Spasojevića kojeg lično poznajem i kojeg rado pitam za savet i mišljenje.

Haljine 3 i 4 1 potpis1 Wannabe intervju: Milica Jovanović

Haljine su jednostavnog, ženstvenog i uvek aktuelnog kroja - klasične

Kom modnom trendu ne možeš da odoliš ove sezone?

S obzirom na to da volim modu pedesetih i šezdesetih, jer su krojevi ženstveni i po mom mišljenju vanvremenski, odlučujem se za pune suknje iz Diorove kolekcije – ženstveno je, ali ne devojački, strukirano i lepršavo. Kombinovane sa čizmama do članka ili platformama – pravi chic. Jednostavni, sofisticirani nokti u neutralnim tonovima, kao i francuski manikir sa neutralnom bojom kao podlogom i ivicama u tamno crvenoj, crnoj ili metalik bojama. Uz to, Covergirl karmin u dve nijanse.

Haljina zlatna 3 1 potpis1 Wannabe intervju: Milica Jovanović

Jednostavno, a tako ženstveno

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Po završetku izbora za Miss na kojima sam učestvovala sa svojom kolekcijom, počela je prodaja haljina, koja trenutno ide preko Facebook stranice Modish. Počela je i izrada novih komada; osim haljina oprobaću se i u izradi sakoa. Sajt je u izradi, takođe. Volela bih da radim i za nekoga, bilo da je to drugi dizajner ili robna marka, mislim da bi to bilo iskustvo više i u znanju i u radu. I naravno, volela bih da jedan deo života i rada u budućnosti provedem u inostranstvu.

Modeli na fotografijama: Marija Grujić, Lara Kukobat i Nevena Lazović


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Comments