Nataša je autorka bloga “My Daily Style Book” koji piše od odlaska u Milano, gde je završila Bokoni, smer finansije. Život u Milanu, centru mode i svetskih dešavanja, kao i odrastanje u Srbiji gde se veoma drži do estetike je uslovilo da moda postane deo njene svakodnevice. Blog piše na srpskom, engleskom i italijanskom, kao što i u svom oblačenju kombinuje više različitih stilova ne bi li prikazala nešto inovativno i drugačije.

WANNABE MAGAZINE: Kakve se različitosti sreću u oblačenju Srpkinja i Italijanki?

NATAŠA: Italijanke su češće viđene u opuštenim, svedenim kombinacijama, gde boje nisu toliko ukombinovane, a sve izgleda savršeno usklađeno i moderno. Neizostavne su mokasine, ešarpe, velike torbe i kardigani. Srpkinje su uvek doterane, sa što više detalja i nakita i sa svega dve, tri boje u kombinaciji. Ja volim da “spojim nespojivo” jer u modi treba eksperimentisati, i da izvučem ono najbolje iz oba stila odevanja ne bi li moje odevne kombinacije odudarale.

slika1natasa Wannabe intervju: Nataša Blair, modna blogerka

Crno, žuto i tigrasto može ispasti dobitna kombinacija

Da li imaš nekog italijanskog ili srpskog modnog kreatora kojeg najviše ceniš?

Valentinove (Valentino Clemente Ludovico Garavani) kreacije su po mom mišljenju otelotvorenje elegancije. Od naših bih izdvojila Ines Janković koja uvek nudi prelepe krojeve i ženstvene boje. Naši domaći dizajneri imaju mnogo potencijala, originalnosti i kvalitetnih materijala u svojim kolekcijama i trebalo bi Srpkinje da oblače više njihovih modela. U Italiji se daje akcenat na italijanske dizajnere i u svakodnevnim, a i svečanim prilikama.

Koji komad odeće je neizostavan bez obzira na državu u kojoj se nalaziš?

To je definitivno haljina. Obožavam sve vrste – uske, dugačke, široke. U Milanu se ne sreću često uske i kratke haljine, koje su u Srbiji široko rasprostranjene. Pošto kod nas nisam mogla uvek da pronađem model haljine kakav želim, počela sam da ih dizajniram. Do sada ih je desetak iskrojeno i slike modela se mogu naći na mom blogu.

Šta nose žene i u Milanu i u Srbiji?

Torbe! Najbolje su one koje odskaču od cele kombinacije. Preferiram “clutch” torbe koje zovem Meri Popins (Mary Poppins) torbe jer sve stane u njih, super izgledaju i veoma su praktične. Od svojih ipak najviše volim nešto veću, Burberry torbu jer je nekad klasika najbolja opcija, mada se Burberry torbe češće sreću kod nas, dok u Milanu vole da nose italijanske brendove Guči (Gucci) i Dolče i Gabanu (Dolce and Gabbana).

slika2natasa Wannabe intervju: Nataša Blair, modna blogerka

Natasa šeta Milanom sa svojom omiljenom torbom

Bliži se Milanska nedelja mode. Kakav je doživljaj naći se tad u Milanu?

Krećući se tad ulicama imala sam utisak da je kao i svaki drugi zimski dan. To ne važi za ulice gde se održavaju revije (od prošlogodišnjih najviše mi se dopala RoccoBarocco), tamo sve vrvi od fotografa, poznatih ličnosti, turista i svi teže da budu primećeni. Preporučujem svakome da poseti bar jednu reviju u Milanu u nedelji mode jer je nesvakidašnje iskustvo koje se ne može dočarati, samo doživeti.

slika3natasa Wannabe intervju: Nataša Blair, modna blogerka

Nataša planira da se nađe i u Beogradu u nedelji mode

Da li planiraš da se profesionalno baviš modom ili će ti ona ostati samo hobi?

Volela bih svakako da radim u nekoj modnoj kompaniji i to najviše u sferi marketinga. Komunikativna sam, kreativna i govorim više jezika, te mislim da bih se tu dobro snašla. Trenutno se bavim marketingom u jednoj konsultanskoj firmi u Barseloni, mada radije bih radila u Milanu ili Beogradu. Srbija se smatra kao jednom od zemalja sa najviše potencijala u modnoj industriji i volela bih da promovišem naše dizajnere strancima, a pogotovo Italijankama koje su toliko modno osvešćene.

Da li čitaš u Wannabe magazinu samo teme vezane za modu ili i nešto više?

Moj jutarnji ritual je čitanje “Wannabe” magazina uz kafu. Uvek prvo izlistam modne teme da bih bila u toku sa našim modnim trendovima, a zatim isčitam savete za lepotu. Kao šlag na torti su mi “Top 10” članci. Svako jutro čitajući vas saznam nešto novo, interesantno i osećam se bliže kući.


Katarina Mitrović studira prirodne nauke, a slobodno vreme troši na putovanja, umetnost, fotografiju, modu, knjige, filmove i diskusiju o istima. Želi da proputuje svet, uvek bude zaljubljena i da sazna što više zanimljivih činjenica i iskusi sve što život pruža i da to podeli sa svakim ko bi je saslušao. Omiljeni citat je od Oskara Wildea: “Većina ljudi je neko drugi. Njihova mišljenja su tuđa mišljenja, njihovi su životi mimikrija, njihove strasti citati.”

Comments