Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Nina Karlavaris je mlada dizajnerka iz Novog Sada. Po zanimanju je grafički dizajner, a trenutno se bavi kreiranjem kupaćih kostima. Prvu kolekciju, Karlavaris Swimwear, prikazala je u julu prošle godine. Novu kolekciju, Candies, imala je priliku da pokaže na Nedelji mode u Beogradu ove godine. Vesele boje, neobični krojevi i živahna muzika na reviji izmamili su osmehe publike.

WANNABE MAGAZINE: Održala si samostalnu reviju na 31. Amstel Fashion Week-u. Kakvi su ti utisci?

NINA KARLAVARIS: Prezadovoljna sam. Ovo je moje prvo učestvovanje na takvoj vrsti manifestacije i nisam imala predrasude niti pretpostavke kako bi moglo biti, već sam se prepustila i odradila najbolje što mogu svoj deo posla, a pustila profesionalcima iz organizacije da urade svoj deo. Na moju veliku radost, ispostavilo se kao odlična saradnja i stvarno imam samo reči hvale! Ovo je bilo divno iskustvo za mene i pravi korak u načinu prezentovanja jedne ovako vesele ideje o kupaćim kostimima.

Dizajniraš lagane i ženstvene kupaće kostime. Kakve devojke zamišljaš da nose tvoje modele?

Nema tu određenog tipa devojke, jednostavno uživam u različitostima, kako u vidu spoljašnjeg izgleda, tako i u duhovnom pogledu. Najbitnije je da su žene zadovoljne, da imaju tu neku duhovnu ravnotežu kako bi se dobro osećale u svojoj koži, pa i reflektovale tu pozitivnu vibraciju na druge. To je neki stav koji ja pokušavam da promovišem. Upoznavala sam prelepe devojke, bez mane, sa savršenim oblinama, a da nisu zadovoljne svojim izgledom. Kao i obrnute situacije. Prema tome, ne radi se o tome ko kako izgleda, već ko se kako oseća u svom telu. Svi će prepoznati lepotu u zadovoljnoj, hrabroj i rasterećenoj ženi ili devojci. Hajde da kažemo da je to “tip” devojke koji bih volela da iznese moje kostime. Devojke i žene i sve one koje se tako osećaju.

110 Wannabe intervju: Nina Karlavaris

Nina u svojim modelima vidi pozitivne devojke, koje se osećaju zadovoljno u sopstvenoj koži

Kako si došla na ideju da kreiraš kupaće kostime?

Sve je krenulo dosta spontano. Obožavam leto i od detinjstva provodim svaki slobodni trenutak na moru u porodičnoj kući u Opatiji. U svakom slučaju, vezana sam za vodu i za vrele temperature, pa sam shodno tome počela da kupujem kupaće kostime, sve više i više, dok na kraju nisam dosla do fiks-ideje da ih naručujem iz Brazila i Kolumbije, s obzirom na to da tih nekih specifičnih tipova kostima nema u Evropi. Počela sam da plaćam silne poštarine i takse za te male narudžbine. Pošto mi je sve to u jednom momentu delovalo besmisleno, rešila sam da ispitam tržište i da vidim kako i šta bih ja kao dizajner mogla da napravim, pre svega za sebe. Cela priča se proširila na ovogodišnju kolekciju i moju bezrezervnu usredsređenost tome i završila na pistama ovogodišnjeg Fashion Weeka.

211 Wannabe intervju: Nina Karlavaris

Nina je ljubav prema vodi, letu i moru prenela na kupaće kostime

Da li postoji kreator ili modna kuća čiji rad ti se posebno dopada i nadahnjuje te?

Kad sam spomenula dizajn i modele Južne Amerike, pre svega sam mislila na predivne Maaji kostime, koji su mi i bojama i različitošću odudarali od svega što sam dotad videla! Oni su mi bili startna inspiracija, posebno kolekcija iz 2011, način na koji su uradili kampanju, stvarno, za svaku pohvalu. Mislim da je i brend Salinas odličan što se tiče kreativnosti i praktičnosti. Sve u svemu, Južna Amerika je u velikoj prednosti nad Evropom što se tiče ponude i kvaliteta.

Modele prodaješ preko Facebook stranice. Da li tvoj rad može još negde da se vidi i kupi?

Počela sam sa Facebook stranicom, jer sam prošle godine radila eksperimentalnu fazu, ali ove godine smo otvorili show room u Novom Sadu, u Lupusu, lokal 101 (I sprat). Počinjemo prodaju od maja meseca, radićemo na zakazivanje i tamo ćemo sa svim zainteresovanima moći da se družimo.

310 Wannabe intervju: Nina Karlavaris

Kupaće kostime Karlavaris Swimwear možete videti u Novom Sadu, u Lupusu

Koji su tvoji dalji poslovni planovi za 2012?

Za sada sam usredsređena na ovo leto i da vidimo kako će sve to proći u Srbiji. Rekla bih da su moji planovi veoma skromni, jer ja volim ovo čime se bavim i volela bih da tako i ostane. E sad, da li će Karlavaris Swimwear postati velik i poznat i da li će se proširiti van granica naše zemlje, ostaje da vidimo. Za sada mi je bitnije to neko moje zadovoljstvo i kontakt sa devojkama koje su srećne i oduševljene da se nađu u nekim od mojih kreacija.


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Editors choice