Saša je autorka modnog kutka “Duckalicious” koji je omiljen u Sloveniji, ali i van nje. Ukoliko ste ljubitelj mode i lepe pisane reči – zavirite!

WANNABE MAGAZINE: Ćao, kako je nastalo ime bloga?

SAŠA DEDIĆ: Nadimak iz osnovne mi je Daki (Ducky), pa je tako ostalo kroz godine i dopalo mi se, te sam odlučila da naslov ima veze sa tom rečju (duck), otuda “Duckalicious”.

Kako bi objasnila nastanak bloga?

Nešto kao: “’Duckalicious’ je blog o ličnom stilu, jedinstvenog sadržaja, prostor za kreativno ispoljavanje kroz odevanje, prikazivanje slobodnog duha bez osvrta na postojeće trendove”.

+DSC 9043 Wannabe intervju: Saša Dedić, slovenačka modna blogerka

“Duckalicious” je jedan od najpopularnijih blogova u Sloveniji

Kako bi opisala sopstveni stil?

Nemam pojma, pa neću ni da pokušavam. Ma, znam, to je popularno pitanje u intervjuima, ali nikad ne znam šta da odgovorim. Lični stil je za mene živ organizam koji raste i razvija se, pa ne želim da ga ograničavam. Volim da se igram kontrastima, da koristim crnu uz snažne boje (posebno kraljevskoplavu – kojom sam opčinjena) i često volim nešto što drugi smatraju ružnim ili čudnim. Volim ekstravaganciju, ali, nažalost, budžet mi ne dopušta da se razmahnem.

Ko te nadahnjuje i zašto?

Iskreno, nisam načisto. Volim da “osetim” nadahnuće, više nego da ga analiziram. Najviše me nadahnjuju kreativni i zanimljivi ljudi. Ostali izvori su: umetnost i dizajn, moda, filmovi, književnost, muzika i putovanja. Ipak, ne umem da vam kažem kako se to sve odražava na moj stil. Nekad me nadahnu lični ili modni blogovi. Napominjem da nadahnuće kod mene ne znači kopiranje – kao što je, nažalost, često slučaj kod blogera.

+DSC 6939 Wannabe intervju: Saša Dedić, slovenačka modna blogerka

Ovaj modni kutak je stvoren za sve ljubitelje mode

Ko su ti omiljeni dizajneri?

Ne znam. Nemam omiljenog. Mnogo volim sve što rade Stela Makartni (Stella McCartney), Marni, Margiela, Balenciaga, Céline – eto, da navedem neke…

Šta radiš kad ne bloguješ?

Volim da uživam, putujem po svetu, fotografišem, jedem ukusnu vegansku hranu, pijem crveno vino, trčim i vežbam, upražnjavam transcendentalnu meditaciju, gledam dobre TV serije, ponekad film, čitam i uživam u životu i dobrom društvu.

Poruka našim čitateljkama?

Nikad nemojte da se plašite da se odevate onako kako želite. Upamtite: “Ljudi će da bulje. Dajte im u šta da gledaju”.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Prevod sa engleskog Ranko Trifković

Comments