Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Wannabe intervju: Soft Skills Academy

Wannabe intervju: Soft Skills Academy

Seminar ličnih i profesionalnih veština “Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!” održava se od 17. do 21. aprila u prostorijama Privredne komore Srbije i Računskog centra pri Elektrotehničkom fakultetu. U daljem tekstu saznajte više o programu Soft Skills Academy.

WANNABE MAGAZINE: Soft Skills Academy održava se treći put u Beogradu od 17. do 21. aprila. Po čemu je ovaj seminar specifičan?

SOFT SKILLS ACADEMY: “Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!” jeste seminar namenjen svim studentima u Beogradu i za cilj ima usavršavanje ličnih i profesionalnih veština ovih mladih ljudi. Studenti koji budu prisustvovali treninzima komunikacionih veština, liderstva, rada u timu, davanja konstruktivne kritike, poslovne komunikacije, upravljanja karijerom i vremenskog organizovanja steći će znanja koja će im izuzetno koristiti u daljoj karijeri. Seminar je besplatan za sve studente, a treninzi kvalitetni, interaktivni, produktivni i korisni. Pored navedenog, specifičnost je svakako i činjenica da Seminar organizuju studenti volonteri, članovi Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek Lokalni komitet Beograd (EESTEC), koji već 12 godina svojim zalaganjem promovišu razmenu i usavršavanje studenata Evrope.

Šta za vas predstavlja “uspešna karijera”?

Kada se govori o uspehu na bilo kojem polju, mora se uzeti u obzir da za svakog pojedinca on predstavlja nešto čemu treba težiti i što na kraju predstavlja osnovnu nagradu za sve što je uloženo. Smatramo da uspešnu karijeru ima osoba koja voli svoj posao, uživa u njemu i ostvaruje sjajne rezultate. Za uspešnu karijeru neophodan je konstantan rad i usavršavanje, pa će zato praćenjem treninga kakve Akademija nudi, svi polaznici imati primetan pomak u profesionalnoj karijeri.

P1030310 Wannabe intervju: Soft Skills Academy

"Smatramo da uspešnu karijeru ima osoba koja voli svoj posao, uživa u njemu i ostvaruje sjajne rezultate"

Na kojim je to veštinama neophodno da studenti rade da bi se danas-sutra usavršili za određeni posao?

Ako sada zanemarimo stručno znanje, koje predstavlja osnovu za bavljenje bilo čime, ono po čemu se izdvajaju budući kandidati u radnom sektoru svakako je posedovanje i primena “mekih” veština. Budući da u daljoj karijeri nećemo delovati kao individue, potrebno je da se studenti dobro snalaze u radu u timu i komunikaciji sa kolegama. Neophodno je da budu organizovani, da znaju kako treba voditi tim i projekte, da prihvataju tuđu kritiku, ali isto tako i da sugerišu na tuđu grešku. Na svakom radnom mestu potrebno je prezentovati – sebe, kompaniju iz koje dolazimo, projekat na kojem radimo. Složićete se da veštine prezentovanja i komunikacije u ovakvim situacijama mogu znatno da pomognu uspešne korake u karijeri.

Koliki je izazov, a kolika odgovornost raditi sa studentima?

Kao studentska organizacija, koja broji oko 300 članova na Elektrotehničkom fakultetu, slobodno možemo reći da rad sa kolegama sa svih fakulteta predstavlja zadovoljstvo i privilegiju. Organizujući Akademiju, događaj koji posle samo tri godine postavlja nove granice i sve viša očekivanja, imamo veliku odgovornost da ih ispunimo i pružimo našim polaznicima nesvakidašnje iskustvo koje će im koristiti u daljem obrazovanju i karijeri.

P1030357 Wannabe intervju: Soft Skills Academy

"Organizujući Akademiju, događaj koji posle samo tri godine postavlja nove granice i sve viša očekivanja, imamo veliku odgovornost da ih ispunimo i pružimo našim polaznicima nesvakidašnje iskustvo"

Kakvi su utisci studenata koji su pohađali vaše seminare?

U ovom trenutku najbolje je citirati prošlogodišnjeg učesnika Akademije što će na pravi način dočarati opšti utisak polaznika. “Soft Skills Academy nesumnjivo je najkvalitetniji seminar na kome sam učestvovao i sa koga nosim samo pozitivne uspomene i dragoceno iskustvo. Zahvaljujući odličnim treninzima različitih mekih veština, znatno sam unapredio svoje sposobnosti i time povećao šanse za zaposlenje. To se i ostvarilo nedugo nakon Seminara, jer sam dobio priliku za letnju praksu (kasnije i zaposlenje) u kompaniji KPMG. Siguran sam da je za ovaj uspeh u velikoj meri zaslužan seminar SSA, jer nudi izvanrednu priliku da se proaktivnim stavom na treninzima ostavi dobar utisak i uspostavi kontakt sa predstavnicima vodećih kompanija. Kao trajni utisak sa Seminara ostaje osećaj nedvosmisleno pozitivne promene, kako na individualnom planu tako i na planu karijere.”

Koja bi bila vaša poruka za sve mlade ljude koji žele da postanu profesionalni u svojoj struci?

U profesionalnost se ulaže svakodnevnim aktivnostima u vezi sa strukom kojom se bavite. Ne propuštajte nijednu dobru priliku koja će vam pomoći da napredujete na ličnom i profesionalnom planu. Jedna od tih prilika svakako je i “Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!”. Više informacija o Akademiji možete dobiti na sajtu. Za učešće se možete prijaviti preko navedenog sajta, a prijave su otvorene do 8. aprila. Očekujemo vas!


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

 

Editors choice