Seminar ličnih i profesionalnih veština “Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!” održava se od 17. do 21. aprila u prostorijama Privredne komore Srbije i Računskog centra pri Elektrotehničkom fakultetu. U daljem tekstu saznajte više o programu Soft Skills Academy.

WANNABE MAGAZINE: Soft Skills Academy održava se treći put u Beogradu od 17. do 21. aprila. Po čemu je ovaj seminar specifičan?

SOFT SKILLS ACADEMY: “Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!” jeste seminar namenjen svim studentima u Beogradu i za cilj ima usavršavanje ličnih i profesionalnih veština ovih mladih ljudi. Studenti koji budu prisustvovali treninzima komunikacionih veština, liderstva, rada u timu, davanja konstruktivne kritike, poslovne komunikacije, upravljanja karijerom i vremenskog organizovanja steći će znanja koja će im izuzetno koristiti u daljoj karijeri. Seminar je besplatan za sve studente, a treninzi kvalitetni, interaktivni, produktivni i korisni. Pored navedenog, specifičnost je svakako i činjenica da Seminar organizuju studenti volonteri, članovi Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek Lokalni komitet Beograd (EESTEC), koji već 12 godina svojim zalaganjem promovišu razmenu i usavršavanje studenata Evrope.

Šta za vas predstavlja “uspešna karijera”?

Kada se govori o uspehu na bilo kojem polju, mora se uzeti u obzir da za svakog pojedinca on predstavlja nešto čemu treba težiti i što na kraju predstavlja osnovnu nagradu za sve što je uloženo. Smatramo da uspešnu karijeru ima osoba koja voli svoj posao, uživa u njemu i ostvaruje sjajne rezultate. Za uspešnu karijeru neophodan je konstantan rad i usavršavanje, pa će zato praćenjem treninga kakve Akademija nudi, svi polaznici imati primetan pomak u profesionalnoj karijeri.

P1030310 Wannabe intervju: Soft Skills Academy

"Smatramo da uspešnu karijeru ima osoba koja voli svoj posao, uživa u njemu i ostvaruje sjajne rezultate"

Na kojim je to veštinama neophodno da studenti rade da bi se danas-sutra usavršili za određeni posao?

Ako sada zanemarimo stručno znanje, koje predstavlja osnovu za bavljenje bilo čime, ono po čemu se izdvajaju budući kandidati u radnom sektoru svakako je posedovanje i primena “mekih” veština. Budući da u daljoj karijeri nećemo delovati kao individue, potrebno je da se studenti dobro snalaze u radu u timu i komunikaciji sa kolegama. Neophodno je da budu organizovani, da znaju kako treba voditi tim i projekte, da prihvataju tuđu kritiku, ali isto tako i da sugerišu na tuđu grešku. Na svakom radnom mestu potrebno je prezentovati – sebe, kompaniju iz koje dolazimo, projekat na kojem radimo. Složićete se da veštine prezentovanja i komunikacije u ovakvim situacijama mogu znatno da pomognu uspešne korake u karijeri.

Koliki je izazov, a kolika odgovornost raditi sa studentima?

Kao studentska organizacija, koja broji oko 300 članova na Elektrotehničkom fakultetu, slobodno možemo reći da rad sa kolegama sa svih fakulteta predstavlja zadovoljstvo i privilegiju. Organizujući Akademiju, događaj koji posle samo tri godine postavlja nove granice i sve viša očekivanja, imamo veliku odgovornost da ih ispunimo i pružimo našim polaznicima nesvakidašnje iskustvo koje će im koristiti u daljem obrazovanju i karijeri.

P1030357 Wannabe intervju: Soft Skills Academy

"Organizujući Akademiju, događaj koji posle samo tri godine postavlja nove granice i sve viša očekivanja, imamo veliku odgovornost da ih ispunimo i pružimo našim polaznicima nesvakidašnje iskustvo"

Kakvi su utisci studenata koji su pohađali vaše seminare?

U ovom trenutku najbolje je citirati prošlogodišnjeg učesnika Akademije što će na pravi način dočarati opšti utisak polaznika. “Soft Skills Academy nesumnjivo je najkvalitetniji seminar na kome sam učestvovao i sa koga nosim samo pozitivne uspomene i dragoceno iskustvo. Zahvaljujući odličnim treninzima različitih mekih veština, znatno sam unapredio svoje sposobnosti i time povećao šanse za zaposlenje. To se i ostvarilo nedugo nakon Seminara, jer sam dobio priliku za letnju praksu (kasnije i zaposlenje) u kompaniji KPMG. Siguran sam da je za ovaj uspeh u velikoj meri zaslužan seminar SSA, jer nudi izvanrednu priliku da se proaktivnim stavom na treninzima ostavi dobar utisak i uspostavi kontakt sa predstavnicima vodećih kompanija. Kao trajni utisak sa Seminara ostaje osećaj nedvosmisleno pozitivne promene, kako na individualnom planu tako i na planu karijere.”

Koja bi bila vaša poruka za sve mlade ljude koji žele da postanu profesionalni u svojoj struci?

U profesionalnost se ulaže svakodnevnim aktivnostima u vezi sa strukom kojom se bavite. Ne propuštajte nijednu dobru priliku koja će vam pomoći da napredujete na ličnom i profesionalnom planu. Jedna od tih prilika svakako je i “Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!”. Više informacija o Akademiji možete dobiti na sajtu. Za učešće se možete prijaviti preko navedenog sajta, a prijave su otvorene do 8. aprila. Očekujemo vas!


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

 

Comments