Ona je Milena Prelić, diplomirani je ekonomista. Studirala je ekonomiju u Milanu, i kako je taj grad jedan od najvećih svetskih centara mode, bila je u stalnom kontaktu sa novim trendovima. Kako kaže, tamo kada je nešto moderno, to, jednostavno, svi nose. Iako ne prati slepo modu, uvek je kupovala neke stvari koje je mogla da prilagodi svom stilu. Obožavala je da ustane ujutru, kupi novi “Elle”, “Vogue”, ili bilo koji modni časopis i prelistava ga uz kafu u nekom kafiću. Slobodno vreme je provodila tako što pusti neku muziku na iPodu, šeta se i gleda izloge. I kako kaže, dok je živela tamo, nikada nije bila u onoj čuvenoj ženskoj nedoumici šta će da obuče ili da nema šta da obuče. Smatra da je Milano tako uticao na nju, jer je pun inspiracije. Misli da je imao i veliki uticaj na izgradnju njenog stila. Trenutno se bavi ukrašavanjem odeće i obuće, ali i traži posao u svojoj struci.

WANNABE MAGAZINE: Nitne, cirkoni, bodljice, pločice i svi ostali ukrasi na starkama, čizmama UGGS ili bilo kom odevnom predmetu. Ljubitelji mode ne mogu odoleti ovakvim detaljima. Kako je sve počelo?

MILENA: Na ideju sam došla u Milanu sa drugaricom. Generalno, od početka sezone proleće/leto u Milanu je sve bilo u nitnama. Patike, teksas jakne, džins, majice, torbe… Kako je većina tih stvari bila preskupa, došle smo na ideju da krenemo same da radimo nitne na odeći. I tako je počelo. Neke stvari smo prodavale u Milanu, i kako se fakultetska godina završila, odlučile smo da nastavimo da radimo u Beogradu. S obzirom na to da sam ja završila fakultet i ostajem u Beogradu, ja ću nastaviti ovde da radim, dok će drugarica sa kojom radim nastaviti da isto ovo radi u Milanu.

536790 297604546975074 1207623883 n Wannabe intervju: Spike the World

Spike the World zna kako da osveži garderobu

Od jednog, npr. starog i iznošenog komada odeće, uz odabir pravih detalja, može se stvoriti moderan komad. Koju odeću ili obuću bi najradije preporučila za ovakav makeover?

Radimo ukrašavanje bukvalno svakog odevnog predmeta. Mislim da su najbolji predmeti za preradu stare farmerke ili sakoi. Na sakoima se starost najviše vidi na reverima i laktovima. Reveri se iskrzaju, a laktovi nekako izgube boju i formu. Iz tog razloga mi ih prekrivamo nitnama, i onda sako nekako dobije potpuno novi izgled. Što se farmerki tiče, one se samo mogu preraditi. Može im se dodati neki novi štos, poput džepa koji je skroz od nitni. Ili, ako su od starosti krenule da se cepaju, taj deo se može uokviriti nitnama i onda to deluje kao da ih je neko namerno tako napravio. I, naravno, može od starog džinsa da se napravi dobar šorts koji na sebi ima nešto sa nitnama i tako dobiti potpuno novi odevni predmet. Naravno, radimo i na novim stvarima. Dajemo ljudima mogućnost da customize odeću. To je, generalno, svuda u inostranstvu mnogo skupo, ali naše cene su prilagođene ovom tržištu. Želimo da pružimo ljudima u Beogradu mogućnost da budu jedinstveni.

Na kojim odevnim komadima najviše voliš da radiš?

Pa, na košuljama. Jako mi se dopada trend nitni na kragnama košulja, a kako i sama non-stop nosim košulje, volim kada imaju neki specifičan štos.

99804061468988897 66416d4a9daf Wannabe intervju: Spike the World

Ukrasite i vaš telefon na ovakav način

Koliko je potrebno vremena da od jednog običnog komada stvoriš ultra moderan?

Zavisi od predmeta, ali obično su stvari gotove za par sati. Tako da, ako ga mušterije donesu ujutru, već uveče imaju novu stvar.

Neretko sa detaljima devojke znaju da preteraju. Kakvi su zahtevi devojka? Da li imaš neki savet za njih?

Pa savete dajem samo što se tiče neke tehničke izvodljivosti i izgleda. Neke nitne jednostavno ne mogu da stoje na nekim odevnim predmetima, kao i da neke nitne jako žuljaju u patikama, iako dobro izgledaju. Ali uvek uradim šta mi traže. Ukusi su različiti i ja jako cenim kada devojke dođu i znaju tačno šta žele. I, iskreno, volim kada na stvari koje donesu stavim njihov lični pečat, da tako kažemo. Dešavalo se da devojke preteraju, ali, iskreno, ako se to njima dopada i odgovara im, ja se ne bunim.

IMG 20120724 WA0000 Wannabe intervju: Spike the World

Starke i nitne se vole

Na čemu trenutno radiš?

Trenutno imamo nekih par projekata o kojima ćemo uskoro pisati na našoj stranici na Facebooku. Pripremamo se za zimsku kolekciju i najverovatnije će uskoro kod nas moći da se kupe već gotove kožne jakne sa nitnama. Pored toga, pripremamo i neke majice koje će delovati vintage.

 Wannabe intervju: Spike the World

Nagrada za najkreativniji ogovor - ukrašavanje džepa

Kako svi zainteresovani mogu doći do Spike the Worlda i poslati ti svoje odevne komade da ih ulepšaš?

Mi se nalazimo u Beogradu i Milanu. Dostavu u Srbiji trenutno radimo samo za Novi Sad i Aranđelovac. Međutim, stvari nam se mogu poslati u Beograd poštom i mi ih isto tako vraćamo nazad. Naravno, u slučaju da mušterije žive u Beogradu, možemo se naći negde u gradu i dogovoriti se šta žele da ukrase i kako. Imamo stranicu na Facebooku gde nas svi mogu kontaktirati, kao i mail i broj telefona.

U saradnji sa Spike the World poklanjamo vam ukrašavanje zadnjeg džepa na farmerkama ili šortsu. Ostavite komentar ispod ovog intervjua i opišite svoju idealnu letnju kombinaciju inspirisanu nitnama, takođe lajkujte njihovu Facebook Fan stranicu. Najkreativniji odgovor izabran od strane Spike the World će osvojiti ovu nagradu. Redakcija će u sredu 5. septembra u podne proglasiti pobednika. 

Spike the World pratite i na Twitteru, a sve porudžbine možete dogovoriti putem emaila – spiketheworld.porudzbine@gmail.com i na broj telefona (063) 336 – 266.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni, a jedan sanja na stranicama bloga Blueberries and Jeans.

Comments