Ona je mlada, uspešna i talentovana. Tijana Stoisavljević vam dočarava život u Indiji, prenosi svoja iskustva o manekenstvu, obrazovanju, novinarstvu i naravno o modi.

WANNABE MAGAZINE: Moda i ti. Kako je počela vaša priča?

TIJANA: Od malih nogu sam obožavala da kradem bakine i mamine štikle i šetkam u njima. Za moju ljubav prema modi je definitivno najveći “krivac” moja baka koja, kao rođena Italijanka, vrlo dobro poznaje sve “zakone” mode, pa je i na mene prenela znanje. No, naša prava priča počinje u mojoj sedmoj godini kada sam počela profesionalno da se bavim manekenstvom. Postala sam član i deo tima UMS-a gde sam radila sa najvećim profesionalcima i kojima sam zahvalna za sve ovo što danas znam. UMS me je naučio sve o ovom poslu i njih i danas smatram kao porodicom.

408354 313730035401829 1169938417 n Wannabe intervju: Tijana Stoisavljević

Prirodna lepota

Pored mode zakoračila si i u svet novinarstva. Kakva su tvoja iskustva kao novinara?

Na UMS-u smo redovno imali časove novinarstva, tako da sam tu naučila sve o novinarstvu, da bih kasnije mogla istim da se bavim i vodim i uređujem emisije. Novinarstvo je jako lep, ali i zahtevan posao i moja iskustva su samo pozitivna. A nikad se ne zna, možda se kasnije i vratim novinarstvu.

Studiraš japanski i italijanski jezik uporedno. Koliko je obrazovanje bitno u životu jedne mlade dame?

Obrazovanje je jako bitno, ako ne i najbitnije. Fakultet mi je na prvom mestu. Mislim da svakome tako i treba da bude. Najbitnije je postaviti listu prioriteta, a obrazovanje je na vrhu te liste. Svaku šansu da se nauči nešto novo i da se usavrši čovek ne treba da propusti.

Da li imaš neki zanimljiv hobi?

Imam jako malo slobodnog vremena zbog svih obaveza. Ali slobodno vreme iskoristim tako što izađem sa društvom, čitam neku knjigu ili provodim vreme sa dečkom. Pre mi je bio hobi karate, a tim sportom sam se dugo bavila. Da, još jedna zanimljiva stvar o meni, jako volim da pišem tako da se to može svrstati u zanimljiv hobi.

412196 188860277888806 798972034 o Wannabe intervju: Tijana Stoisavljević

Pametna i lepa

Kako bi opisala modnu scenu u Srbiji?

Mogu slobodno da kažem da je modna scena svuda na ulicama Beograda. Prođimo samo Knez Mihailovom ulicom i videćemo ogroman broj mladih koji su jako dobro stilizovani. Što se tiče naše modne scene, mislim da je bogata i da možemo da se pohvalimo time da jako vodimo računa o modi i stilu, tako da možemo da pariramo Italijanima ili Francuzima. Veliki broj mladih i telentovanih dizajnera je dokaz tome, a naše pojedine poznate ličnosti mogu da posluže kao uzor osoba sa stilom.

Predstavi nam svoj modni stil?

Nemam određen stil. Najbitnije mi je da se lepo osećam u tome što nosim. Često kad naiđemo na neki komad odeće, najbolja drugarica mi kaže: “E ovo je za tebe i tvoj ludi fazon”. Moj stil zavisi dosta od mog raspoloženja, ali i od prilike za koju je namenjen. Postoje mesta koja zahtevaju dress code, ali uglavnom jako volim accessories – nakit, kape, marame. Moja slaba tačka su definitivno cipele i torbe. Ali moj casual stil je obično dobre farke, majica neutralne boje, čizme (baletanke), kapa ili marama, dobra torba i kožna jakna.

527206 297283473713152 1218285603 n Wannabe intervju: Tijana Stoisavljević

"Moja slaba tačka su definitivno cipele i torbe."

Ikona stila po tvom mišljenju je…

Za mene su to moja mama i baka, definitivno. A pored njih, to je Ana Delo Ruso (Anna Dello Russo), urednica “Vogue Japan” koja je uvek stilizovana za čistu desetku. Tu mogu izdvojiti i Mišel Obamu (Michelle Obama) i Victoria’ Secret angel – Selitu Ebanks (Selita Ebanks).

Trenutno si Indiji gde si radila za najpoznatije dizajnere i časopise. Dočaraj nam modnu scenu Indije.

Indija se sama po sebi razlikuje od svega na šta smo navikli. To je kao druga planeta. Ljudi, kultura, zemlja, sve je totalno drugačije i funkcioniše po jako specifičnom sistemu. Samim tim modna scena je totalno drugačija. Imala sam prilike da radim sa najpoznatijim fotografima, šminkerima, frizerima, stilistima, koji su mi dočarali kako to tu funkcioniše. Jako sam se dobro snašla i uklopila u tu celu priču, ali nije lako nimalo. Njihov sari je sinonim za modu. Jako je komplikovano nositi sari. Na jednom snimanju sam nosila sari koji je bio prekriven dragim kamenjem i težak skoro 20 kg. Jedva sam se kretala u tome, ali sam u isto vreme bila jako počastvovana tim što ga nosim. Sa druge strane, na skupovima i koktelima, možete sresti i ljude koji nisu tradicionalno obučeni i ne nose sari ili indian dresses, već su obučeni po poslednjoj modi i nose kreacije najpoznatijih evropskih i svetskih dizajnera. Ukratko, idu iz krajnosti u krajnost.

408287 310826092358890 202934321 n Wannabe intervju: Tijana Stoisavljević

"Indija se sama po sebi razlikuje od svega na šta smo navikli. To je kao druga planeta. Ljudi, kultura, zemlja, sve je totalno drugačije i funkcioniše po jako specifičnom sistemu. Samim tim modna scena je totalno drugačija."

Kom trendu ne možeš da odoliš ove sezone?

Ako pričamo o kolekcijama najpoznatijih kreatora to su onda Dolce & Gabbana i Just Cavalli winter 2012. A pored toga, neću moći da odolim rokerskom stilu sa bodljama tako da će se u mom garderoberu svakako naći crna kožna jakna sa bodljama i Louboutin cipele “bodljikave” bilo da su crne ili crvene.

Tvoja poruka za naše čitaoce.

Ukoliko želite da uspete, nemojte sanjati o uspehu, već radite za to. I zapamtite, doći do cilja je teško, jer da je lako svako bi to mogao.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Comments