Hot topics

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Kapiten srpske vaterpolo reprezentacije, rođen 12. septembra 1982. u Beogradu, karijeru je započeo u Partizanu, nastavio je u Jadranu iz Herceg Novog, potom u italijanskom Pro Reku, a od septembra 2010. igra u zagrebačkom klubu Mladost. Ovaj mladić, koga u srpskim medijima često nazivaju jednim od najpoželjnijih neženja, nema poroke, vodi zdrav život, a skrivenim talentima ne želi da se hvali. Pored velikog uspeha u sportskoj karijeri, Vanja je uspeo i da diplomira na Fakultetu organizacionih nauka. U intevjuu za Wannabe Magazine govori o tome kako provodi slobodno vreme, šta najviše voli da jede i kakvu garderobu nosi.

WANNABE MAGAZINE: Vaterpolo si počeo da treniraš kao dete, kako si uspevao da uklopiš školske obaveze i treninge?

VANJA UDOVIČIĆ: Obaveze u školi i vaterpolo od ranog detinjstva bili su mi usklađeni, jer smo još kao klinci na svakom polugodištu donosili đačke knjižice na kontrolu kod trenera. Ukoliko su nam ocene bile loše, zabranjivali bi nam da treniramo dok god ih ne popravimo. Verovatno i zbog toga ni meni, a ni ostalim mojim saigračima nije bilo strano da školske, a kasnije i fakultetske obaveze usklađujemo sa napornim treninzima. Rezultat toga je to što je 90 odsto vaterpolo reprezentativaca fakultetski obrazovano. Ponosni smo na to.

IMG 1086 Wannabe intervju: Vanja Udovičić

Vanja je jedan od najpoželjnijih neženja

U kojim si se sportovima još oprobao?

Rano sam počeo da treniram vaterpolo, stoga sve i da sam hteo nešto drugo da treniram, da se oprobam u nekom drugom sportu ili aktivnostima, nisam imao vremena. Odluka se ispostavila kao ispravna gledajući iz ove perspektive.

Čime si želeo da se baviš kad porasteš?

Ispunio sam većinu svojih dečijih želja i dečačkih snova, a nadam se da ću u skorije vreme ispuniti i možda najvredniju.

Kako provodiš svoje slobodno vreme?

Imajući u vidu to da imam dva treninga dnevno, ostaje mi malo slobodnog vremena, koje uglavnom trošim na spavanje, čitanje, učenje, smejanje, druženje, kuvanje, jelo i šetanje.

IMG 1089 Wannabe intervju: Vanja Udovičić

Nikad ne zaboravlja na osmeh

Gde voliš da izlaziš?

Ne stižem da izlazim pošto treniramo dva puta dnevno. Pripreme su u finišu, tako da noćni provod  ne postoji, barem za sada.

Koliko vodiš računa o zdravom životu?

Za profesionalnog sportistu zdrav način života nešto je što se podrazumeva. Samo tako možeš doći do vrhunskih rezultata.

Šta voliš da jedeš?

Gurman sam, volim sve da jedem. Insistiram samo na tome da hrana mora uvek da bude sveža. Biftek se najčešće nalazi u mom tanjiru.

Kako se osećaš povodom stalnog potenciranja tvog fizičkog izgleda i ljubavnog života u medijima?

Jasno mi je da izazivam pažnju javnosti, ali ja sam sportista. Navikao sam na trivijalne stvari kojima se bave mediji, ali moja misija jeste da signaliziram klincima da se bave sportom, da u nekom od nas pronađu karaktere na koje će se ugledati, i što je najvažnije, postave jasnu hijerarhiju vrednosti i prioriteta.

IMG 1153 Wannabe intervju: Vanja Udovičić

Imali smo tu čast da prisustvujemo treningu naših vaterpolista

Opiši nam uspomenu na svoju prvu simpatiju?

Imam dobro zdravlje i loše pamćenje… Želim joj sve najbolje.

Koji deo Beograda najviše voliš i najviše ti nedostaje kada si odsutan zbog posla?

Beograd je sam po sebi poseban i ne treba mu rastavljati dušu. Dušan “Duško” Radović budio je Beograd, a meni nedostaje buđenje u Beogradu.

Kako bi opisao svoj stil i način oblačenja?

Esteta sam i garderoba mi je važna. Svoj stil definišem kao eklektičan i komforan. Danju sam u casual varijantama zbog treninga, a uveče volim da nosim elegantnu garderobu, osim ukoliko prilika ne zahteva drugačije. To je sve stvar kulture.

Suvlasnik si firme Art communications, koja je jedan od provajdera bežičnog interneta. Da li je ovo oblast kojom ćeš se baviti kada završiš sportsku karijeru?

Ne znam gde će me sudbina, vreme i igra slučaja odvesti, kao što nisam mogao ni da sanjam šta će se na našim prostorima desiti. Advertajzing je ono čemu bih voleo da se posvetim po završetku vaterpolo karijere.

IMG 1081 Wannabe intervju: Vanja Udovičić

I dok uživate u fotografijama sa treninga vaterpolista sledite Vanjinu poruku

Poruči nešto čitaocima Wannabe Magazine-a…?

Videti ono što drugi ne vide zove se briljantnost,

znati ono što drugi ne znaju, zove se genijalnost.

Briljantni geniji prvi pobeđuju,

što znači da je njihova odbrana neprobojna, a napad neodoljiv.

Suen Zu (孫子, Sun Tzu) i Huainanovi (淮南, Huainan) učitelji


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Editors choice