vladimiraleksic Wannabe intervju: Vladimir AleksićWANNABE MAGAZINE: Kako si ušao u svet glume?

Vladimir Aleksić: U osnovnoj školi profesorka srpskog jezika je držala dramsku sekciju, pa se nas nekoliko iz razreda prijavilo, napravili smo i nekoliko predstava koje smo izvodili za učenike škole. Posle toga sam se upisao u dramsku radionicu Centar u Zrenjaninu, tokom srednje škole. Tamo sam upoznao Nadu Šargin, našu poznatu mladu glumicu. Nas dvoje smo išli i u isti razred u srednjoj skoli. To je bio jako lep period, jer smo odmah posle škole isli na probe i radili neke vrlo zanimljive predstave, bežali sa časova da bismo išli na probe, dane i dane provodili gledajući filmove. I onda sam posle trećeg razreda probao na Akademiji i bio primljen.

Čime si  trenutno zaokupljen?

Trenutno dosta putujem i gostujem sa dvema italijanskim predstavama pozorišta Motus. Upravo smo se vratili iz Njujorka, za dve nedelje putujemo u Pariz. Uskoro počinje i emitovovanje šou programa ”Ja imam talenat”. U martu počinjem da radim predstavu u pozorištu Vuk – ”Moj Prvi Put”, vrlo zabavan komad na temu prvog seksualnog iskustva, u kom igraju i Nataša Marković, Anđelika Simić i Goran Jevtić. Mi smo svi drugari te smo odlučili da napravimo jednu predstavu u kojoj ćemo svi zajedno igrati. Sevdah baby će uraditi pesmu za predstavu, a snimiće se i spot. Premijera će biti sredinom aprila.

Sa kim ti je bilo najlakše, a sa kim najdraže da sarađuješ?

Dosad nisam imao nekih velikih problema u saradnji sa drugim kolegama i rediteljima, tako da mi je sa svima bilo lepo da sarađujem. Najviše volim da radim sa ljudima koji dele moje mišljenje i koji vide umetnost na isti način kao i ja.

Kako bi ukratko najavio svoj film o Radivoju Koraću koji ćemo uskoro imati prilike da gledamo, u kome igraš glavnu ulogu?

To je igrano-dokumentarni film, narator je naš poznati košarkaš Saša Đorđević. U dokumentarnom delu filma o njegovom životu govore članovi njegove porodice, naši poznati sportisti, umetnici. Igrani deo filma je rekonstrukcija nekih najzanimljivijih scena iz njegovog života, scena iz detinjstva, susret sa Ivom Andrićem, Titom, njegova pogibija. U filmu igraju i Voja Brajović, Katarina Radivojević, Tihomir Stanić…

Kako bi opisao svoj stil?

Džins, košulja i patike/cipele, mada sve češće nosim odela sa kravatom.

Koji je tvoj omiljeni brend, u čemu se najprijatnije osećaš?

Nemam omiljeni brend, znam nekoliko dizajnera čije mi se kolekcije dopadaju kao što su Costume National, Hugo Boss Red, Paul Smith. Da se razumemo, oni su vrlo skupi, tako da često kupujem i brendove kao sto su H&M, Sisley, za koje takođe mislim da su jako dobri.

Tvoj omiljeni komad iz ormana je?

Odelo Costume National. I kravata koju sam dobio od jedne devojke kada je bila u Barseloni.

S obzirom na to da živiš na relaciji između Italije i Srbije, šta voliš, a šta te najviše nervira kad se vratiš u Beograd?

Najviše volim ljude i energiju u Beogradu, to što još uvek nije postao uniformisan kao većina zapadnoevropskih gradova, koji liče jedan na drugi. Beograd ima jako veliki potencijal da postane kulturno-turistička prestonica, ali mi se čini da se mnogo preslikavaju stvari od drugih velikih gradova. I to što većina ljudi ne voli dovoljno Beograd, te ga samim tim ne čuva dovoljno.

Ko je po tebi najbolje obučena ličnost, poznata i nepoznata javnosti, u Beogradu?

Nataša Marković i Bogomir Doringer.

Da li veruješ u ljubav?

Naravno, LOVE IS IN THE AIR!


Nikola Trajković je inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda po malo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Jasna Jovanović, arhitekta koja svoje nerazumevanje svakodnevne ekonomije pravda umetničkom dušom. Uživa u Will&Grace maratonu sa svojim drugarima. Romantična duša sa velikim afinitetom prema visokim potpeticama.

Comments