Nina Fićović: Ljubav je sve ono jedinstveno u nama što nas čini velikim i što nas inspiriše i vodi velikim stvarima.

Lazar Stojković: Ljubav je zakon.

Nađa Jokanović: Smisao života je ljubav. Ljubav prema porodici, prijateljima, onom “nekom posebnom”, ljubav prema sebi.

Jean-François Nicollet: Love is the only disaster that can be prevented by jumping into it.

Nemanja Maraš: Ljubav boli, ali bolje zadati sebi i stoti ožiljak, nego živeti prazan, netaknute duše.

Ranko Trifković: Ljubav je kad zajedno sejete, zalivate i okopavate, a onda u tišini i daleko od svih uživate u plodovima.

2 Wannabe Magazine: O ljubavi

Lola Radosavljević: Ljubav je najuzvišeniji osećaj koji budi u nama ono najlepše

Dragana Katić: Ljubav je život u meni i oko mene. Ljubav udišem, ljubav živim i uvek neku ljubav želim.

Andrea Kljajić: Ako volite nekoga, to mu i recite. Zaboravite na sva “pravila” i ne dozvolite da vas spriječi strah od toga da ćete pred njim ili pred njom ispasti smiješni. Ono što je zapravo smiješno, besmisleno i glupo je propustiti priliku da podijelite svoje osjećaje s njim ili s njom.

Jovana Katić: Ljubav je kada u cipelama od mastila cele noći plešeš po papiru.

Milan Cvijić: Ne znam šta jeste, ali sam siguran da znam šta nije. Nadam se samo da ću uspeti da je prepoznam kada naiđem na nju.

Marina Luković: Ljubav je najlepši osećaj na svetu, jedini u koji se beskrajno može verovati. Osećaj koji se dogodi baš onda kada to najmanje očekujemo, i baš onda kada nam je srce za to spremno.

 

Marija Ivanov: Što bi rekla mala Helena, ja uopšte ne znam kako se to ljubav zbiva među ljudima! Ljubav je reč koja bez dela ništa ne znači. Samo u kombinaciji sa delima dobija smisao. Nemojte mi govoriti da me volite, pokažite mi, jer reči su samo mrtva slova na papiru, koja se lako pišu, a još lakše brišu.

Nevena Martinović: Ljubav… Kada ti je svet lepši, kada drugi misle da si lud, a ti nekako ne hodaš, nego letiš. Ljubav – onaj osećaj zbog koga svi živimo, jer nije baš lepo kada misliš da te niko ne voli. Pokretač.

Valentina Krstović: Ljubav je kada sam spremna da se bezgranično dam u svim situacijama… Ljubav je kada nekoga zagrlimo sa obe ruke i volimo sve vrline i mane podjednako.

 

Ivana Aćimić: Za mene je ljubav najplemenitija čovekova slabost i osećanje koje pruža potpuno predanje.

Danica Pavlović: Moja snaga, inspiracija, pokretač, vodilja i smisao… Moja bol, nesreća i sreća, moj zločin i moja kazna… Ni u jednoj prilici me ne ostavlja ravnodušnom.

Ivana Cvetanović: Ljubav je osećanje duboke povezanosti sa drugom osobom, čija patnja te boli kao da je tvoja, i čija sreća je neophodna za tvoju sreću. Ljubav je prava kada znaš sve nečije vrline i mane, i voliš tog nekog takvog kakav je.

182 Wannabe Magazine: O ljubavi

Milan Nikolić: Ljubav je jedan od retkih mitova koji ima neobjašnjivu snagu da inspiriše ljude u svim vremenima čak i kada su sasvim svesni da je reč o fantaziji. Definitivno najlepša i najstarija zabluda na svetu

Maja Vuković: Ljubav. Za mene je taj pojam zapravo mnogo istrošen i ja tražim nešto više. Mnogo više težim ka obožavanju i poštovanju od dečka. Za mene je to ono ultimativno, utopijsko. Kada smo, jedno drugom, neopisivo bitni na ovom svetu. Kada me gleda sa obožavanjem. Kada se na moje ispade nasmeje, a ne stidi ih se. Kada uvek, uvek prvo misli na mene kada odlučuje nešto, kada pravi neku promenu u životu. I nekako, ako je situacija takva, onda mogu da se izdrže prevare, nevolje, navika, sve, sve. Bitan je taj odnos da u svakom trenutku, ma gde na planeti bili, znamo šta onaj drugi misli i kako postupa.

Dijana Knežević: Ljubav je – zajedno rasti, u svim pravcima.

Iva Lekić: Razumevanje, nesebičnost, nesputavanje, kompromis, poštovanje. Imam svoje (društvo, interesovanja, porodicu, itd), a ti svoje. Jedan deo života, puta delimo, ne sve. Isprepletano je, uvek smo tu jedno za drugo, a opet slobodni u tome da budemo svoji. To je ljubav.

Milan Maglov: Moju omiljenu rečenicu o ljubavi rekla je četvorogodišnja devojčica Helena: “Ja prosto ne znam kako se ljubav zbiva oko nas, jednostavno se desi”. Samo mogu da se složim sa tim. Lično me pokreću mnoge stvari u životu, ali ljubav ipak svemu daje pravi smisao.

Milica Stankić: Ljubav je nešto što te u jednom trenutku može vinuti do zvezda, učiniti zvezdom dana, ili pak u jednom trenutku vratiti na stanje nule. Uglavnom, bez ljubavi se ne može. Niti je ikad moglo. Da li se osećali tri metra ispod ili iznad zemlje, nebitno je, bitno je osetiti i tu ljubav. Nekad!

Katarina Vesin: Ljubav je sloboda. Ljubav je kada ne uslovljavamo svoju sreću prisustvom druge osobe. Ljubav je moć. Ljubav je hrabrost. Ljubav je lek. Ljubav je svetlost. Ljubav nema potrebe. Jedina ljubav koja zaista ostaje naša je, ona koju pružamo, zato samo oni koji vole poznaju ljubav.

Kristina Grabež: Znate da ste okruženi ljubavlju onda kada vam osmeh postane refleks.

Miloš Marković: U vremenu u kojem živimo, gde nam daju sve i uzimaju sve, za jednu potpuno prozirnu i lepršavu stvar poput ljubavi, potrebno je u stvari samo doneti odluku da zavoliš nekog.

Miloš Jeremić: Ljubav je kada nešto nesavršeno, nekome postane savršeno. Ljubav je kada volim njene male sise.

Jelena Todić: Ljubav – prosta stvar koju često komplikujemo, jer se plašimo da u njoj uživamo.

Mia Karamujić: Ljubav je kada ga volim uprkos tome što nosi air max patike koje ne mogu da smislim.

Jelena Vorkapić: Ljubav je jedina moć koja nas pretvara u superheroje. Bez ljubavi si samo Klark Kent, Piter Parker i Brus Vejn.

Pera: Ljubav je kao vožnja rolerkosterom. Nekad si gore, nekad si dole, nekad juriš, nekad ideš lagano, nekad vrištiš, nekad povraćaš, ali dokle god ti je zabavno potrebno je samo da se opustiš i uživaš u vožnji.

Tamara Kalinić: Ljubav je nešto bez čega ne mogu ni jaki ni slabi, razlika je samo u tome što je jakima dovoljno da vole, a slabi ne mogu bez toga da budu voljeni!

 

Martina Anđelković: Ljubav je kada se smrtno plašite grmljavine, a ista postaje cvrkut ptica kada ste u njegovom zagrljaju.

141 Wannabe Magazine: O ljubavi

Milan Jokić: Neki bi rekli da je ljubav iluzija koju su stvorili pesnici da navuku devojčice, a ja mislim da je ljubav magija kojom su devojčice pretvorile dečake u pesnike

 

Ivana Ika: Kada jedan njegov zagrljaj otera sve moje strahove i tuge, to je ljubav.

Katarina Živković: Ljubav je način učestvovanja u večnosti.

Dunja Bajić: Ljubav me čini srećnom dok se trudim da usrećim druge.

Jelisaveta Đukanović: Ljubav nas inspiriše da činimo sjajne, divne i strašne stvari, kao i čitavu gomilu neverovatnih gluposti.

Anđela Najdanović: Ljubav je neočekivana, neophodna i neisrcpno nadahnjujuća. Krajnje neobjašnjiva.

Anastasija Milojević: Ljubav nam greje dušu i srce, mami nam osmeh na lice i čini nas potpunim.

Marina Milošević: Ljubav… Da budem iskrena ne znam šta je, ali znam da je nešto najlepše na svetu!

Aleksandra Skorupan: Ljubav je najplemenitija slabost uma.

Lutka Lutka Bgd: Ljubav je kada mi ne dahće za vratom dok mu dinstam kupus s’ kolenicom.

 

 

Una Sfi: Ljubav nije čudo, ali čini čuda.

Alitria Silva: Ljubav su zajednički ispijeni galoni kafe, kuvanje u tandemu i spavanje tako da se i u pola noći, u polusnu, tražite da se zagrlite; diskusije i teme za razgovor bez kraja i kada ti neko poljupcem poželi dobro jutro iako si raščupana, nadrndana i sa podočnjacima do poda.

Ivana Timotijević: Ljubav se ne definiše, ljubav se živi. Nemojte govoriti nekome da ga volite, reči su često prazne. Ljubav mu prenesite svojim delima.

710 Wannabe Magazine: O ljubavi

Ivona Temešberger: Ljubav je kad igraš s njim iako ima dve leve noge, a on pije s tobom prvu jutarnju kafu iako si aždaja kad se probudiš

Jelena Pavlović: Ljubav je savršen osećaj nemira, nervoznog iščekivanja, vragolastog zadirkivanja i igranja mačke i miša u glavi. Počinje sa laganim letom leptira u stomaku i traje sve dok produžavamo osećaj ushićenosti, vere, potrebe da nekoga držimo za ruku, da ga poljubimo za laku noć i pogledamo svaki put za sreću.

Jovana Radojčić: Ljubav je kada dok čitajući izreke o ljubavi na umu imaš samo jednu osobu.

Maša Lopičić: Ljubav je ono što nas čini boljim ljudima, što daje dušu životu i stvara čuda. Ništa nije tako dobar motiv u životu kao ljubav. Za nju dajemo sve, pokušavamo sve i ne odustajemo od sebe.

Milica Radović: Ljubav je opasna, rizična i često komplikovana. I vredna svega.

Mina Al Ansari: Ljubav nije da se definiše. A pokušala sam. I onda shvatiš, ne može to iz glave, nekako završiš udarajući tom glavom o zid. Svečano se zaklinjem da ću pokušati onako kako treba, da ne znaš ni gde ti je glava, pa ko preživi, to je ljubav.

Mina Smiljanić: Ljubav je kada želiš sa nekim da radiš najdosadnije stvari. Tipa, gledali biste neku Šotrinu seriju ili čistili boraniju zajedno i to bi vam bila najzanimljivija aktivnost ikada. To može biti vaš prijatelj. Ljubavnik. Roditelj. To može biti bilo ko. I vi ćete znati da ga volite. Ljubav je mnogo više od Dana zaljubljenih.

Tamara Popović: Kad čujete klik pri spajanju dve duše – budite sigurni da je to ljubav.

Nikola Đukić: Ljubav je kad se kao baka i deka još uvek držite za ruke.

Pisalica iz Beograda:

Kada vidim zlatnu dlaku upletenu u stari džemper pa plačem satima.
Kada posudu za vodu još uvek ne mogu da bacim.
Kada su godine prošle, a ja nisam bolje.
To je valjda ljubav.
Ona večita.

Radoslav Rade Jokić: Ljubav je ono u šta čovek ne sme da odbija da veruje, jer ukoliko to učini, njegov život uopšte nema smisla.

Tamara Ognjanović: Ljubav – ono zbog čega su se vodili neki od najvećih ratova, ono zbog čega se najlepše osećamo i po najtmurnijem danu, ono što nas često tera da zaboravimo i kako se zovemo. Ono što, uprkos svem našem briljantnom trudu, nikada nećemo moći da definišemo.

Željko Marjanović: Najjača je ona ljubav koju iskreno daješ ne očekujući da ti se vrati. Kada se to ipak dogodi, to je već delo Bogova. Dovoljan razlog za sreću.

Kristina Bijelić: Ti spajaš nespojivo – minus i plus, crno i belo. Zbog tebe dišem, živim, jer baš ti upotpunjuješ moj dan. Snaga si i moć, a najlepša si kada padne noć. Tvoje je ime najlepše na svetu – Ljubav!

Aleksandra Panić: Ljubav je kada iracionalno pljune u lice racionalnog i kaže: “Briga me, ja ću sama!

Teodora Orestijević: Ljubav je ono što je teško, a divno, a zaljubljenost je jedno mnogo zeznuto osećanje pri kom nisi siguran jesi li gladan ili žedan ili ti se spava ili bi se sad popeo na Kilimandžaro, a možda si ipak malo debeo, mada ta osoba ima baš divne laktove.

429 Wannabe Magazine: O ljubavi

Aleksandra Gavrilović: Ljubav je najlepša kada pobedi sve definicije

Tijana Jeremić: Ljubav je onaj čudan osećaj koji uporno negiram, a kad se desi okriviću ga za sve te besmislene poteze, nepovezane rečenice i mokre dlanove. Ipak, doživotno ću kolutati očima na plišane mede i crvene ruže!

Marina Zec: Ljubav je neizvesnost kada te nije zvao, radost kada te poljubi, sigurnost kada te zagrli, usamljenost kada nije tu, nervoza kada ste u svađi, ona toplota oko srca kada te pogleda, osećaj kada znaš da je tu i kada ste kilometrima daleko, tvoj osmeh na licu kada pričaš o njemu. Prava ljubav je trenutak kada shvatiš da voliš svaku njegovu manu i da osim njega, za tebe ne postoji niko drugi.

Tamara Jovanović: Ljubav je najlepši osećaj koji možemo da doživimo. Ko je voljen, on nije siromašan.

Marina Marry: Ljubav, kao glavni pokretač svakog kreativnog procesa, inspiriše te da stvaraš i pruža osećaj unutrašnjeg zadovoljstva. Voleti i biti voljen, znači imati moć da savladaš sve prepreke.

Lenka Gatić: Kada se smejete kao deca dok vam sijaju oči ceo dan, a onda kada se rastajete, dugo gledaš kako odlazi i već osećaš da ti nedostaje.

Višnja Jukić: Ljubav je osmeh koji te tera napred i osećaj da si iz dana u dan sve više ona osoba kakva si oduvek želela da budeš.

Vesna Marić: U početku je ljubav bajka. U naletu svađa zaliči na basnu, ali u sećanju uvek ostaje kao priča vredna naših memoara.

Vanja Rajić: Ljubav je kada se uspehu osobe koju voliš uvek beskrajno obraduješ, bez obzira na to da li si imao uspešan ili neuspešan dan. Kada te nečija pobeda toliko podigne da bar na neko vreme potpuno zaboraviš na sopstvene poraze.

Sonja Josipović: Ljubav je kada zajedno sa njim tresneš sa oblaka zaljubljenosti i shvatiš da ti je i u surovoj realnosti podjednako lepo kada si sa njim.

Bojana Andrić: Ljubav je kada si okružen voljenim ljudima, tim divnim i jednostavnim osobama. Definitivno, ljubav je univerzalni lek.

Petar Ristanović: Ljubav je kad joj spremim večeru, iako je već sto puta “prespavala” kod mene.

Ivana Vuković: Na pitanje šta je ljubav, uvek se prvo zamislim, jer toliko misli nabujaju sa ciljem da ih kažem, ali nijedna ne može da opiše istim intenzitetom to osećanje koje vekovima služi kao inspiracija i povod za najlepše pesme, knjige, postupke, nekad i za sukobe. Želela bih da neko izmisli reč koja je dovoljna da opiše ljubav i za koju nisu potrebne dopune, ali to je nemoguće, jer ona je toliko moćna da se uvek desi neka reakcija, mi tada dajemo, poštujemo, verujemo, držimo se za ruke, uspevamo da upamtimo određen trenutak, nalazimo se u stihu… A onda sam naletela na reči sa kojima sam se potpuno složila: “Ljubav nije nikakva zagonetka, jer smo je već sto puta rešili. Naprotiv, ona je zgodna odgonetka, koju svaki put ponovo zamrsimo, da bismo uživali u njenom rešavanju.”

Emilija Cvijanović: Ljubav je kada jedno drugo volite potpuno ogoljene u svim porazima i pobedama. Ljubav je kada te neko voli zbog svega što jesi i nisi. Ljubav je kada jedno drugom negujete snove, ma koliko blesavi bili.

 

Hristina Stojiljković: Ljubav? Svesna, neobuzdana, neopravdana, samoubilačka ludost koja ima vrednost samo kada je u potpunosti slobodna i neiznuđena.

Milica Perišić: Ljubav je kad on zna da znaš i kad ti znaš da on zna da ste jedno drugom sve!

Nevena Ilić: Ljubav je težak zadatak koji zahteva posvećivanje i koji nikada ne sme da nam deluje uzaludno, jer nam je dat sa razlogom da se menjamo nabolje, da postanemo jači i da obasjamo srećom onog koga volimo.

Bojana Kuzeljević: Čini mi se da je ceo svet, u stvari, zaljubljen u ljubav.

Tamara Biljman: Ljubav je istovremeno najgora i najlepša agonija koja postoji.

Iris Zavargo: Ljubav je kada se srce pretvori u čitav jedan orkestar koji svira najlepšu muziku, ritma bržeg nego ijedna kompozicija.

Aleksina Đorđević: Ljudsko iskustvo ljubavi je ograničeno. Na partnerska, roditeljska i prijateljska osećanja. Malo širu percepciju nam omogućava ljubav prema radu i stvaranju. Ponekad smo maglovito svesni ljubavi prema prirodi, živom svetu, Bogu i kosmosu. Poznajemo strast i tugu. Poznajemo obožavanje. A to su sve ego stanja u koja nas dovode ljubavna osećanja i nemaju mnogo veze sa onim što ljubav u realnosti jeste. Ljubav je prihvatanje, posvećivanje, praštanje. Ljubav je širenje sopstvenih granica do potpunog ukidanja granica. Ljubav je sloboda da budeš sve što jesi, a neizmeran dar i sva sreća ovog sveta je u ljubavi poznavati druga slobodna bića. Ne isključivo ljudska.

Stefan Ignjatović: Sa razlogom je nemoguće opisati ljubav. To je jedna od onih stvari zbog kojih živite da biste ih doživeli… Zar ne?

Josipa Lijović: …kad su odjednom sve pjesme o njemu!

Milica Ivanović: Ljubav je ono što me tera da ukrug neumorno prelazim iz smeha u plač i i dalje budem srećna, to je ono kad ljudi počnu da jauču i zapomažu usled mojih izliva ljubavi, ali im je ipak toplo oko srca.

 

Stevica Rajčetić: Ljubav… Ono kad daš voljenoj osobi da te našminka kao Grandovku, samo zato što voliš njenu reakciju kada završi s ulepšavanjem tebe, a to je osmeh.

Sofija Soković: Ljubav je kada neko razume i poštuje tvoju slobodu. Ljubav je kada osećaš sebe u drugoj osobi.

 

Darija Jelavić: Ljubav je moja pokretačka energija koja me diže kad padnem. Ponekad i nije sve tako idilično, ali ona uvijek uspije pronaći put do mog života.

Marko Obradović: Ljubav je ono što daje smisao svemu onom što radimo u životu. Nije bitno kome je upućena, najbitnije je da je jaka i uzvraćena.

Anja Križan: “Ljubav je valjda jedina stvar na svetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog” – rekao je Meša Selimović i ja se u potpunosti slažem. Ljubav je smisao života, glavni pokretač, razlog što se svakog dana budimo i ležemo sa osmehom. Živela ljubav!

Milica Cvetković: Ljubav je ritam.

Marijana Katić: Ljubav je emocionalna energija koja ujedinjuje razum i osećaje, ali zahteva volju i traži disciplinu. Ljubav prema drugima može da stvori osećaj pružanja ali i prihvatanja od strane drugih. Ljubav je uživanje – uživanje je zdravlje.

Biljana Dimčić: Ljubav je davanje. I ne mari kada ne dobiješ onoliko koliko očekuješ. Samo zato što iskreno voliš. To se ne meri na kantar. Uvek ćeš biti u blagoj prednosti.

Šta je za vas ljubav?

 

 

 

Comments