#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

IVANA PILJA 2010 Wannabe predstavlja: Ivana Pilja

WANNABE MAGAZINE: Svoju kolekciju si prikazala na svetskoj modnoj manifestaciji u Holandiji, FASHIONCLASH , i dobila si čak dve nagrade na Belgrade Fashion Week-u, šta se promenilo i šta očekuješ da će se promeniti u tvom profesionalnom životu posle ovih iskustava?


Ivana Pilja:
U junu mesecu izložila sam prvi put svoju kolekciju na dešavanju FASHIONCLASH, i moram priznati da je to bio veoma dobar početak koji mi je otvorio mnoga vrata, Posle toga se desio i Beogradski fashion week koji me je maksimalno podržao, i dodelio mi dva velika priznanja: nagradu Boris Nikolić koju dodeljuju televizija B92 i modni studio Click, kao i nagradu prestižnog magazina ELLE, što je svakako bitan faktor za moj dalji rad i napredak. To je jako dobra osnova koja će mi, nadam se, omogućiti prosperitet van granica naše zemlje.

Ko je žena koju vidiš u tvojoj kolekciji? I u kojim prilikama?

Moja kolekcija je scenska, ali takođe može da bude i nosiva, zavisno od ciljne grupe. Definitivno svoje modele vidim na autentičnim ljudima koji se ne plaše da budu drugačiji, nebitno kog su pola.

Zašto su sve kreacije u crnoj boji?

Odsustvo boje dovelo je skulpturalnu formu kostima u prvi plan, što je i bio moj cilj, kao igra senki različitih oblika.

Koliko je teško mladim dizajnerima u Srbiji?

Smatram da imamo puno talentovanih dizajnera u zemlji, ali nažalost, finansije su odlučujući faktor, tako da je nemoguće videti sav potencijal koji mogu da pruže, jer je potrebno mnogo više od smelosti i dobre ideje.

Beograd je konačno dobio svoj Fashion district Choomich, da li je to mali korak ka razbijanju ulične uniformisanosti i konfekcijske mode koja vlada u Srbiji?

To je veliki korak, i Beograd je konačno dobio mesto kakvo jedna metropola definitivno zaslužuje, stoga se iskreno nadam da ce Choomich postati novo trendi mesto i navesti naše ljude da budu malo smeliji, drugašiji i izađu iz uniformisanosti.

Da li imaš kreatorski uzor?

Nemam uzor, jer smatram da to jako ograničava u kreiranju, ali svakako ima dosta dizajnera čiji rad cenim i poštujem.

Šta mislis o fenomenu Lady Gage u modnoj industriji?

Dobar marketing!

Kako izgledaju tvojih vorholovskih pet minuta slave?

Enjoy the moment!

Fotografije kampanje: Nikola Sokolov
Frizura: Đurđica Ivanović Đuka
Šminka: Željka Stevanović
Fotografije iz Holandije: Peter Stigter


Jelena Tanasić je rođena da obožava – Crveni lak. Čokoladne kolače. Mojito & kafu. Čitanje novina od pozadi. Čitanje knjiga. Papir i olovku. Kreativni haos. Bajke o vilenjacima i vilama. Filmove iz doba zlatnog Holivuda. Marinu Abramović. Leto. Miris šume posle letnjeg pljuska. Naočare brenda Ray Ban. Glam Punk modu. Štikle. Nitne. Narukvice. Pozorišta & bioskop. Citat Žan Kokto: “U sebi osećam anđela koga neprestano šokiram!”

Editors choice