Juče ujutru uhapšen je Trapist Lune, upravnik groblja u Wannabulousu, gradiću na samoj zapadnoj granici kraljevstva, zbog sumnje da se dugi niz godina lažno predstavlja, kao i zbog falsifikovanja dokumenata. Naime, policijskim službenicima u Wannabulousu već izvesno vreme bilo je sumnjivo ponašanje upravnika lokalnog groblja, koji je vodio povučen i miran život, i o čijem poreklu i prošlosti nije bilo nikakvih zvaničnih podataka. Rezultat duge istrage koja je okončana jučerašnjim hapšenjem zaprepastila je javnost – ispostavilo se da je navodni Trapist Lune u stvari niko drugi do Volter Broham, nekadašnji predsednik Kraljevskog birokratskog centra (KBC) i veoma ugledan član društva, za koga se pretpostavljalo da je volšebno nestao u zabranjenim, istočnim oblastima zemlje pre više od 20 godina!

Slika 1 3 WannabeLand: Trač Branč #1

Ekskluzivna fotografija Trapista Lunea, iliti Voltera Brohama neposredno pred hapšenje

Broham je prilikom hapšenja priznao svoj pravi identitet, a u izjavi istražnom sudiji detaljno je objasnio sve pojedinosti ovog slučaja. Ispričao je kako je još od ranog detinjstva pokazivao veliku ljubav prema grobljima i da je često išao na pogrebe nepoznatih ljudi. Njegovi roditelji, pak, nikada nisu imali razumevanja za tu njegovu sklonost i insistirali su da se posveti studijama prava i da postane “normalan” čovek. Tako je Broham kao mladić počeo da gradi vrlo uspešnu karijeru u advokaturi, da bi u svojoj dvadesetdevetoj godini postao najmlađi predsednik Kraljevskog birokratskog centra u dugoj istoriji WannabeLandža.

Međutim, i pored svih profesionalnih uspeha i priznanja, ljubav prema groblju nikada ga nije napustila, te je stoga jednog majskog ponedeljka pre više od dve decenije došao na ideju da iscenira svoj nestanak, a potom nastavi život pod lažnim imenom i posveti se ostvarenju svog najvećeg sna. Prvih nekoliko godina nakon svog navodnog nestanka proveo je skrivajući se u jednoj napuštenoj kući, a onda je na crnom tržištu nabavio falsifikovana lična dokumenta na ime Trapist Lune, i kupio diplomu Fakulteta za pogrebni menadžment. Broham je u izjavi istražnom sudiji rekao da se za kupovinu diplome odlučio jer nije mogao da posveti nekoliko godina života regularnom studiranju, već je želeo da što pre sebi obezbedi diplomu i počne da gradi svoju grobljansku karijeru. Na kraju, izjavio je da je oduvek bio svestan mogućnosti da bi jednoga dana njegova prevara mogla biti otkrivena, ali da se ne kaje i da su poslednjih petnaest godina koje je proveo na mestu upravnika groblja bile najlepši period u njegovom životu!

E, crni Brohame…

Celo kraljevstvo i dalje polemiše o skandalu sa prošlonedeljne proslave osamnaestog rođendana ledi Aruine, kćerke Lorda Doslinga, jednog od najuglednijih ljudi WannabeLanda i člana Kraljevskog saveta. Velika rođendanska žurka bila je organizovana u prestižnom noćnom klubu “MoonTime”, a narednog jutra na društvenoj mreži Wannabook pojavile su se šokantne fotografije, na kojima je mrtva pijana Aurina uslikana u naručju Barglija Hidsa, pedesetdvogodišnjeg domara diskoteke, koji je te večeri navratio da prekontroliše osigurače za struju, a potpuno nenadano završio u strasnom zagrljaju sa mladom slavljenicom!

Slika 28 WannabeLand: Trač Branč #1

Ovako je sve počelo

Nesrećna Aruina i njen otac tvrde da je ceo slučaj namešten, da Aruina te večeri nije bila tamo, kao i da to uopšte nije bila njena rođendanska žurka!

Sa druge strane, Bargli Hids, otac šestoro dece, već je podneo zahtev za razvod braka kako bi mogao da sa mladom plemkinjom započne novu ljubavnu priču svog života.

“Mogu samo da kažem da su te večeri između moje Aruinice i mene proradile jake emocije, i da se sve dešavalo nekako spontano. Ona se mnogo dobro ljubi, čini mi se da još uvek u ustima osećam kako njen nestašni jezik klati moju veštačku vilicu. Ubeđen sam da joj nisam bio samo kombinacija za jedno veče i da su osećanja duboka i obostrana, međutim, našoj sreći isprečio se njen otac, kome smeta što sam ja nešto stariji od nje i što nisam plemenitog roda. Videćemo šta će na kraju biti, znam samo da ja nikada neću odustati od borbe za našu ljubav i sreću”, rekao je Bargli u izjavi za onlajn trač magazin “Alapača”.

Slika 3 3 WannabeLand: Trač Branč #1

Ne brini, Aruina, svi ti verujemo da to uopšte nisi bila ti

A prošle subote u prepodnevnim satima, na glavnoj gradskoj pijaci Wannabe NewLanda žestoko su se potukle dve starije dame. Reč je o Banderi Sanplis, rođenoj tetki zakonite žene doktora Alekusa Frerija, lekara kraljevske porodice, i Doni Majskrim, strini lepe kafanske pevačice Sunje Sunje, inače dugogodišnje ljubavnice već pomenutog doktora Frerija. Tokom višeminutnog obračuna, dve žene šamarale su se i čupale jedna drugoj kosu, a stradale su i roze mrežaste čarape gospođe Majskrim, koje su se pocepale kada se nesrećna žena okliznula o konjsku balegu i završila na zemlji!

Slika 4 2 WannabeLand: Trač Branč #1

One uvek prve saznaju novosti! Naše redovne dopisnice iz WannabeLanda snabdevaće nas svežim tračevima

A šta se to novo dešava u životu mlade princeze Freje, saznaćete narednog ponedeljka!


Milan Jokić je nestašni dečak sa ozbiljnim životnim planovima. Piše i režira, čuva tuđe tajne i svađa se sa  Dunjom. Zna skoro sve o ženama, ali i dalje traga za onim jedinstvenim izdancima nežnijeg pola koji u sebi nose nešto više od proseka. Uvek je na sunčanoj strani ulice, ne veruje u smrt i siguran je da će živeti večno. 

Comments