Zabranjena “ljubav” između mlade Aruine iz plemićke porodice Dosling i sredovečnog Barglija Hidsa, domara noćnog kluba “MoonTime” i stručnjaka za elektroinstalacije, i dalje je omiljena tema svih trač-partija širom WannabeLanda!

Dok Aruina provodi dane u dobrovoljnom kućnom pritvoru, jer od sramote ne želi da se pojavljuje u javnosti, stanari elitnog dela Wannabe NewLanda poznatog kao Plavi kvart, pričaju kako su više puta do sada primetili Barglija Hidsa kako se noću šetka oko palate Doslingovih i svaki put zvižduće istu melodiju. Jedan deo zaintrigiranih građana tvrdi da se radi o velikom pank hitu “Stisni me za dole” goblinskog vokalno-instrumentalnog sastava Ljigavci, međutim, sve je više onih koji se slažu da je zapravo reč o baladi “Gde si sada, slonče moje” od Herpa Bluzge. I dok ove dve grupe građana raspravljaju o tome ko je u pravu, bliski prijatelji Barglija Hidsa otkrivaju da je on pre nekoliko dana angažovao jedan lokalni bend da sastave jednu naročito divnu ljubavnu pesmu, koja će na najbolji način opisati njegovu ljubav prema mladoj Aruini. Možda upravo tu pesmu Hids zvižduće, pokušavajući da njome zagolica srce svoje drage? Svi sa nestrpljenjem čekamo razrešenje ove romantične drame!

Slika 127 WannabeLand Trač Branč #2

Bargli je uveren da će ljubav na kraju pobediti

Glavna vest prethodne nedelje bila je oduzimanje dozvole za bavljenje veštičarenjem, sada već bivšoj veštici, Mineli Sklerozi. Komisija za regulaciju veštičarenja saopštila je da je na osnovu informacija i dokaza, koje je dostavio jedan od najpoznatijih lovaca na veštice Ronald Starfus, donela odluku da se gospođi Sklerozi trajno oduzme dozvola za veštičarenje!

Podsetimo, u WannabeLandu veštičarenje predstavlja potpuno legalan posao. Jedini uslov koji žena treba da ispuni da bi mogla postati veštica jeste da je prethodno bila udata, i da je njen muž nestao ili umro pod nerazjašnjenim okolnostima. Onog trenutka kada bi misterija nestanka ili smrti njenog muža bila razotkrivena, veštica bi odmah izgubila pravo da bude veštica, i više nikada ne bi mogla da to pravo povrati! Upravo zbog toga, sve veštice WannabeLanda su u stalnom strahu od takozvanih “lovaca na veštice” – mahom advokata i privatnih detektiva, koji su svoje živote posvetili borbi protiv veštica, istražujući šta se zapravo desilo njihovim muževima.

Komisija za regulaciju veštičarenja za sada ne saopštava nikakve detalje u vezi sa ovim slučajem, a Ronald Starfus je samo šturo izjavio da je nestanak sirotog gospodina Skleroze bio u direktnoj vezi sa onim vrlo ukusnim paprikašem koji je poslužen na proslavi Minelinog 35. rođendana. Šta je time Starfus hteo da kaže, niko u WannabeLandu ne želi ni da razmišlja, posebno ne oni koji su jeli pomenuti paprikaš.

Prijatelji Minele Skleroze kažu da je ona još uvek u šoku zbog svega što se desilo, i da trenutno ne razmišlja o tome čime će se u budućnosti baviti sada kada je njena karijera veštice završena, mada mnogi tvrde da bi bila vrlo dobra striptizeta.

Slika 219 WannabeLand Trač Branč #2

Nije uspela kao veštica, ali možda bi mogla biti dobra striptizeta

Kraljevski birokratski centar (KBC) pozvao je sve neduhovite i dosadne građane da se do kraja meseca prijave na šalter 403, kako bi im bio obračunat poseban porez za ovu godinu koji su dužni da plate na ime toga što u društvu pričaju glupe viceve i doprinose narušavanju pozitivne atmosfere na zabavama.

Juče u podne, na glavnom trgu Wannabe NewLanda, svečano su predstavljeni najnoviji i ultimativni modni trendovi za novu sezonu! Mnoštvo doteranih i negovanih dama uz ciku, vrisku i aplauze pozdravljale su svaku predstavljenu kreaciju, uveliko ih zamišljajuću u svojim raskošnim garderoberima. Na ovu novu kolekciju se dugo čekalo, a po modnim kuloarima već mesecima se najavljivalo da će izazvati pravu buru i stilsku revoluciju! Kralj Harold, koji je i pokrovitelj ove modne linije, došao je na hirovitu i avangardnu ideju da je vreme da se u WannabeLandu poradi na provokativnosti i izazovnosti, te su, po njegovoj direktivi, dizajneri lansirali novu kolekciju koja sva prosto pršti od seksepila i zavodljivosti! Mnogo raznobojne čipke, volana, tila, romantike, i još više gole kože, biće imperativi predstojeće sezone!

Glavnu i počasnu ulogu u kolekciji imale su poluprovidne bodi majice, korseti i ultrakratki kombinezoni i haljine, obogaćene detaljima od perja i ogromnim cvetnim broševima. Dame, mada pomalo zaintrigirane, pokazale su da su prezadovoljne i spremne da se upuste u ovu smelu modnu avanturu, dok su muškarci uglavnom negodovali, gunđajući među sobom: “Ovo nije normalno! Žene će nam gole hodati ulicama!”

Slika 314 WannabeLand Trač Branč #2

Novi modni trend


Stefana Pavlović: “Jer ja sam za teatre sa mnogo srca i vatre, teatre smeha i suza, gde nikad ne vlada red, gde ima i svađe, i pesme, i vriske, i aplauza. I kraj se ne zna unapred!”

Milan Jokić je nestašni dečak sa ozbiljnim životnim planovima. Piše i režira, čuva tuđe tajne i svađa se sa  Dunjom. Zna skoro sve o ženama, ali i dalje traga za onim jedinstvenim izdancima nežnijeg pola koji u sebi nose nešto više od proseka. Uvek je na sunčanoj strani ulice, ne veruje u smrt i siguran je da će živeti večno.

Comments