Denim je ponovo aktuelan ove sezone, dobro ukrojen, kao u “Pretty Denim” specijalnom projektu, koji je s vremenom postao autentični deo kolekcije. Iznošeni teksas primenjen je ne samo na pantalonama i farmerkama sa pet džepova, već i na bluzama, blejzerima i teksas jaknama, cvetnom žerseju kao i indigo plavom lanu i pamuku, koji su savršeno ukrojeni sa istančanim detaljima.

Još jedan ekskluzivitet ove godine je zajednički projekat sa Liberty iz Londona. Bluze i haljine u kombinaciji sa pamučnim streč pantalonama takođe uvode neobične cvetne šare koje su zaštitni znak engleske kompanije. Novitet su i tematske patike koje upotpunjuju ovaj projekat.

Sezona se nastavlja sa bluzama koje su insirisane sa “Arts & Craft” materijalima, bojama i novitetima, koji su uočljivi u komadima garderobe koji su elegantni i namenjeni svečanijim prilikama. Haljine za princeze insirisane glamurom pedesetih, napravljene od fantastičnih materijala kao što su pamučni saten, svila i lan, ukomponovane su otmenim makro i mikro šarama pozajmljenih od majstora keramike.

Palete su takođe pozajmljene od umetnika, a zimzelena, lakovano crvena, tirkizna i žuta sa rafiniranim nijansama sivo-bež, plavom i bojom maline, zastupljene su na printovima ili kroz prefinjene pruge na jaknama, džemperima i mantilima.

Subject BB1 Weekend MaxMara: Proleće/leto 2015
Comments