Kako se leto približava, raste i želja za socijalizacijom, a kao odgovor ovom instinktu za popularnim socio-kulturnim konceptom okupljanja, predstavljamo drugi deo Weekend MaxMara letnje kolekcije koja se bazira na plavim, crnim i belim šik odevnim predmetima od pamuka, lana i teksasa, obogaćeni finim detaljima kroz staru indijsku tehniku ručnog rada poznatu kao KanthaWork, apliciranu na jaknama i bluzama dajući trompe l’ oeil efekat zahvaljujući životnim fotografskim printovima na izutenom oksfordskom pamuku.

Spajanje tradicije i inovacije. Još jedan print primenjen u kolekciji, za čiju insiraciju su zaslužne tipične košare koje se mogu naći na afričkom ostrvu Zanzibar a predstavljen u dve varijante: jedna je zasnovana na neutralnim nijansama kao što je havana braon, kaki ili safari bež, dok je druga varijanta živopisnija oslikana na svili sa zebrastim prugicama.

Kao zaključak – dva zaštitna znaka kolekcije. To su suknje predstavljene kroz mnogobrojne modne stilove: široke, bogatih nabora, dugačke, do članaka, do kolena, ili kao nova verzija suknja –pantalona; drugi fokus je na haljinama, kroz široku paletu modela, a koje karakterišu originalni gornji deo bluze i dizajn donjeg dela, suknje, napravljeni od raznovrsnih materijala, laganih i pogodnih za letnje vreme, kao što su pamuk, viskoza, sa printovima na zanimljivoj paleti koja repodukuje utisak osunčanih predela Afrike.

Subject CC1 Weekend MaxMara: Proleće/leto 2015
Comments