5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ovogodišnje osmo izdanje Weekend Media Festivala još jednom će okupiti vodeće stručnjake u komunikacijskoj industriji i poslovnom svetu, predstaviti nove “pokretače“ i trendove te pružiti nove poglede na posao. Jedan od zanimljivijih panela ovogodišnjeg WMF-a bit će svakako onaj pod nazivom Velike oči malih potrošača – što nam deca gledaju, na kojem će sudelovati doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender, klinički nutricionista s odeljenja za kliničku prehranu KBC-a Zagreb, Olivera Međugorac, predsednica Koordinacija hrane i pića unutar HUP – Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede, Mario Fraculj, predsednik Odbora za regulaciju i samoregulaciju HURA-e te Ivan Gale, direktor odeljenja prodaje RTL-a. Posebnost ovog panela je u tome što će po prvi puta na WMF-u stručnjaci iz svih povezanih industrija raspravljati o vrlo aktualnoj problematici prekomerne težine kod dece u Evropi i svetu, odnosno značajnoj ulozi prehrambene industrije u njenom sprečavanju.

Olivera Međugorac Weekend Media Festival pokreće raspravu o oglašavanju prema deci

Najveći evropski proizvođači hrane i pića, naime, još su 2007. godine dobrovoljno preuzeli nekoliko obveza i aktivnu ulogu u sprečavanju prekomerne težine kod dece, a u skladu s Globalnom strategijom Svetske zdravstvene organizacije o prehrani, fizičkoj aktivnosti i zdravlju iz 2004. Ovaj najpoznatiji okvir samoregulacije prehrambenih kompanija pod nazivom EU Pledge danas okuplja 21 međunarodnu prehrambenu kompaniju, predstavljajući više od 80 posto oglašavanja hrane i pića na razini EU-a. Kompanije potpisnice EU Pledgea obvezuju se na unapređenje postojećih proizvoda u smislu smanjenja količine soli, šećera, masti i ukupne energetske vrednosti te razvoj inovacija koje nude zdravija rešenja potrošačima. Dodatno, obveze uključuju i neoglašavanje proizvoda deci mlađoj od 12 godina, uz iznimku proizvoda koji zadovoljavaju zajedničke prehrambene kriterijume te nepromovisanje proizvoda u osnovnim školama.

Neke su države EU-a, poput Mađarske, već uvele iznimno visoke poreze na hranu bogatu šećerom, soli i mastima. Kako bi se to izbeglo, od ključne je važnosti samoregulacija lokalne prehrambene industrije, a ovaj će panel otvoriti raspravu o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj po pitanju unapređenja prehrambenih proizvoda te njihovom oglašavanju prema deci.

Editors choice