Postoji nešto veoma zadovoljavajuće u razdvajanju činjenica od holivudske wellness fikcije, zar ne? Vrlo je zabavno uplovljavati u apsolutno svaki zdravstveni trend. Ali u svetu u kome se slavne ličnosti zaklinju u sok od celera i različite dijete za čišćenje organizma, osvežavajuće je videti zvezdu kako promoviše prednosti jednostavne wellness rutine. Naravno, reč je o Anne Hathaway.

Ovo su tajne koje glumica koristi kako bi zadržala svoj vanvremenski sjaj i mladalački izgled!

SPF kao najvažniji deo rutine

Jedan od glavnih skincare proizvoda koji gotovo svi koriste u današnjem vremenu je zaštitni faktor. Hathaway je o korišćenju ovog proizvoda opširno govorila u javnosti, kao i o njenoj posvećenosti prema čuvanju od štetnih sunčevih zraka. Takođe je navela borbu svoje bake sa rakom kože kao motivaciju da primeni SPF na svoju rutinu. S obzirom na Anneino irsko i francusko poreklo, njena majka je uvek naglašavala važnost zaštite njenog svetlijeg tena.

Ali, Anne Hathaway se tu ne zaustavlja. Dok su proizvodi koje primenjujemo ključna komponenta zdravlja kože, ona ide korak dalje sa starim, ali efikasnim pristupom – skromnim suncobranom. Naročito u sunčanim danima, često je možete naći kako se krije ispod senke. Iako ćete možda biti u iskušenju da preskočite ovaj glamurozni korak, znajte da suncobran može blokirati značajan procenat ultraljubičastog svetla – najmanje 90 procenata zraka, ako se odlučite za suncobran crne boje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)

Ostaje hidrirana

Hathaway smatra da je večni sjaj češće rezultat lakih, pristupačnih navika, nego skupih tretmana i trendova (iako je i sama pristrasna prema određenim skupim tretmanima). Kao i njena posvećenost zaštitnom faktoru, Anne je veliki entuzijasta hidratacije. Uz mnoge prednosti održavanja hidratacije koje svi dobro znamo – od zdravijeg varenja, više energije, do štićenja zglobova – konzumiranje dovoljno vode takođe pomaže u održavanju zdravog tena. Iako u wellness prakse poznatih uvek možete da sumnjate, voda će uvek biti solidna zdrava navika na koju možete da se oslonite.

Pročitajte i ovo: Najbolja jutarnja rutina za dobar i uspešan dan

Autentično se izražava

Trendovi dolaze i odlaze, ali autentičnost je zauvek. Anne to dobro zna i ne primenjuje to samo na način ponašanja, već i na svoj stil i samoizražavanje. Kada je u pitanju šminka, ona naglašava da se drži isprobane i prave hidratantne kreme i nanosi je dva puta dnevno. Što se tiče njenih očiju, jedne od ključnih karakteristika koje ističe u skoro svakom looku, ona ​​čini ajlajner glavnim osloncem svog svakodnevnog izgleda. A kada je u pitanju maskara, Anne se odlučuje za onu za zgušnjavanje trepavica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)

Mentalno zdravlje joj je na prvom mestu

U jednom intervjuu, njen trener Don Saladino je podelio svoju filozofiju iza efikasne fitnes rutine. On se ne fokusira na “no pain, no gain” pristup, već na izgradnju otpornosti promovišući pozitivan način razmišljanja. Kada je razgovarao o tome kako je pomogao Hathaway da se pripremi za ulogu u mini-seriji WeCrashed, Saladino je naglasio važnost uzimanja u obzir mentalnog i emocionalnog stanja da bi se jasnije razumelo kako se pojavljujete na svom treningu. Prema tome, on pomaže Hathaway da pronađe radost u svakom treningu.

Fokusira se na to da se oseća dobro

Uz široku rasprostranjenost Instagrama i TikToka koji ukazuju na sve veću opsesiju našeg društva izgledom, nije iznenađujuće što se fiksiramo isključivo na krajnji cilj. Ali kada je u pitanju razvoj Hathawayinih treninga, Saladino želi da jednu stvar jasno iskaže: kako bi bilo šta bilo efikasno, morate obratiti pažnju na čitav proces.

Umesto da dajete prioritet gubitku težine ili osmislite rutinu orijentisanu na rezultate, Saladino smatra da prvo treba da se bavite funkcionalnom kondicijom. Drugim rečima, želi da njegov rad sa Hathaway pomogne njoj da se oseća bolje u svakodnevici. Kada je u pitanju posvećenost rutini vežbanja ili bilo kojoj wellness navici, samosaosećanje je ključna stvar.

Pročitajte i ovo: Mindfulness – šta sve uključuje svesnost

Naslovna fotografija: instagram.com/annehathaway

Nenad Grubanoski

Comments