Glumica koja je od skoro postala predmet ženske zavisti, istovremeno je i ideal vanvremenske lepote – Eva Mendez (Eva Mendes). Razmenjujući “slučajne” dodire i čežnjive poglede sa kolegom Rajanom Goslingom (Ryan Gosling), dala je i te kako povoda da postane trenutno najomraženija cica na svetskoj sceni. U početku neuspešno skrivanje od paparaca ovo dvoje golupčića, a potom i potpuno otkrivanje svoje ljubavne idile medijima, dovelo je na kraju do rađanja kolektivne ljubomore međ’ ženskom populacijom. Eva svakako ima sjajan ukus kad su u pitanju muškarci.

SLIKA 16 Who Run the World: Eva Mendes

Mora se priznati - izgledaju savršeno

Po zanimanju je glumica, međutim, mnogi je smatraju samo seks simbolom, a na prvi pogled se može primetiti da joj više odgovaraju uloge šepurenja na modnim pistama, nego pred kamerama. Ova seksi cica nosi u sebi kubanske gene. Rođena je u Majamiju, 5. marta 1974. godine. Kao klinka, pokazivala je interesovanje za glumu, a konačnu odluku o svom zanimanju donela je nakon razvoda roditelja iznenadnim preseljenjem u Los Anđeles. Trnovit put joj je ipak bio obasjan zvezdama, kada je napustila fakultet i definitivno zacrtala da će sebe u budućnosti videti na pozorišnoj i filmskoj sceni.

SLIKA 22 Who Run the World: Eva Mendes

Lepa Eva zna kako da izmami uzdahe

Odlučna u tome da ostvari svoj san, ali i nesvesna napora koji je morala da uloži, slučajno je upoznala maga filmske scene – Pedra Almodovara (Pedro Almodóvar). Unapredivši njene veštine, bio je sasvim siguran da se pred njim nalazio neverovatan talenat. Role koje je dobijala odgovarale su njenom karakteru, a pre svega i spoljašnosti. Igrajući na kartu svoje lepote, uspevala je da se transformiše od nevine devojčice do podmukle i neodoljive zavodnice. Čini se da su joj kroz filmska ostvarenja prijale uloge devojke iz komšiluka, ali opet, njoj svaka uloga savršeno pristaje. Počevši od romantične komedije “Ljubavni terapeut” (Hitch) u kojoj zajedno sa Vil Smitom (Will Smith) otkriva lepotu i značenje ljubavi, pa do filmskog ostvarenja “Dan obuke” (Training Day) u duetu sa Denzel Vošingtonom (Denzel Washington), Eva je pokazala sjajne glumačke sposobnosti.

SLIKA 31 Who Run the World: Eva Mendes

Zajedno sa kolegom Kejdžom (Nicolas Cage) predstavila je svoju nežnu stranu ličnosti

Njen mladež na levom obrazu svakako je čini prepoznatljivijom, a podrazumeva se i neodoljivo seksi. Naglasak, pogled, način govora, zamah kosom, neverovatno vitka figura daju Evi onu prednost u osvajanju holivudske scene. Pored glume i turističkih obilazaka evropskih prestonica sa svojim dragim, hobiji su joj još i skijanje, crtanje i ples. Goslingove obožavateljke se nadaju da se pod rečju ples ne podrazumeva Evin ples u njegovom krilu tokom dugih i prohladnih zimskih noći.

SLIKA 41 Who Run the World: Eva Mendes

Ikona lepote

Pored neverovatne sposobnosti zavođenja, njen glumački talenat se nikad nije osporavao. Uvek ozbiljno pristupa filmskom projektu, a dokaz tome jesu pozitivni komentari njenih kolega. Kroz mnoga ostvarenja pokazala je svoj dar. Počevši od horora “Deca kukuruza” (Children of the Corn), do akcionog blokbastera “Prebrzi i prežestoki” (2 Fast 2 Furious) pokazuje svestranost u igranju različitih uloga. Sa kolegom, Antoniom Banderasom (Antonio Banderas) i još jednom lepoticom, Selmom Hajek (Salma Hayek), u filmu “Bilo jednom u Meksiku” (Once Upon a Time in Mexico) daje potpuno drugačije viđenje ženske hrabrosti i neustrašivosti. Eva je sama po sebi sjajna glumica, profesionalna, zahtevna, ali i zahvalna obožavaocima koji je svesrdno podržavaju u svakom segmentu njenog života.

SLIKA 5 Who Run the World: Eva Mendes

San skoro svih muškaraca

Za sebe kaže da je ponekad stidljiva, povučena i ne toliko lepa. Ne toliko? Eva – uvek predivna i nestvarno lepa. Talentovana, omražena i te kako, a uspela je da razbije mnoge devojačke iluzije. Svakako uvek biva primećena. Zašto? Zato što poseduje ogromnu harizmu i osmeh. U stvari, osmeh je dovoljan. I ništa više.

SLIKA 6 Who Run the World: Eva Mendes

Neponovljiva i jedinstvena


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel)

Comments