Iako vrijedi doslovno milijune dolara, neki će je nažalost uvijek pamtiti kao vječnu solericu u potrazi za Gospodinom Pravim. Drugi će se sjećati one fantastične frizure “Rachel” koju su silno željele imati. Činjenica je da je ovo simpatično stvorenje s malih ekrana našlo svoje mjesto u rječniku modernih amerikaniziranih pojmova 21. stoljeća. Tako ćemo se složiti da Jennifer Aniston zaista utjelovljuje školski primjer “djevojke iz susjedstva”, da je zasigurno miljama daleko od Oscara i nećemo ju zvati umjetnicom. Zašto se onda njezin bankovni račun svakog dana povećava pozamašnim iznosima o kojima obične djevojke (i to one u vašem susjedstvu) mogu samo sanjati?

slika01 Who Run the World: Jennifer Aniston

Jennifer Aniston na početku svoje uloge Rachel Green

Najdraža prijateljica

U “Prijateljima” je počelo sve tako što je Anistonova originalno došla na audiciju za lik Monice Geller. Možete li zamisliti takvu obrnutu situaciju? Da tako nije trebalo biti, dokazuje činjenica da je za svoj angažman u najpopularnijem američkom sitcomu Jennifer u posljednje dvije sezone zarađivala čak milijun dolara po epizodi, što joj je ujedno donijelo mjesto u Guinessovoj knjizi rekorda 2005. godine u kategoriji najplaćenije tv-glumice svih vremena. Iako je i u tih deset godina radila i na drugim projektima, ipak će uloga Rachel Green ostati uloga njezina života. Donijela joj je apsolutno sve: slavu, ime, moć, novac, neraskidivno dugogodišnje prijateljstvo sa kolegicom Courtney Cox, Brada Pitta, a nama ostavila gomile trenutaka za pamćenje – pa tako nijedan obožavatelj ove serije nikada neće zaboraviti histerične ispade razmažene bogatašice, smotane konobarice i vječne zaljubljenice u modu i trač.

f5c61e4d3b2b7d9c345d5970abf8777f.wix mp Who Run the World: Jennifer Aniston

Rame uz rame Owenu Wilsonu, i jednom psu

Kraljica romantičnih komedija

Nažalost (ili na sreću), Jenny nije glumica čije će se uloge prepričavati godinama. Snimila je toliko slatkastih filmova – masom romantičnih komedija – kao partnerica najvećim holivudskim zavodnicima poput Bena Afflecka, Bena Stillera, Adama Sandlera pa sve do Gerarda Butlera. Kada je u pitanju snimanje filmova, tu je nezaustavljiva, baš kao što njeno lice redovito iskače sa naslovnica svjetskih modnih časopisa poput “Elle”-a i “Vogue”-a. Božić 2008. godine donio joj je do tada najveću filmsku zaradu u ostvarenju “Marley i ja”. Nakon toga, pojavila se zajedno sa grupicom holivudskih glumaca A  klase u filmskoj adaptaciji bestselera “Njemu baš i nije stalo”, a potom joj se, kao pravoj holivudskoj sretnici, ostvario san da glumi uz prezgodnog Gerarda Butlera u filmu “The Bounty Hunter”. Trenutno je na velikom platnu gledamo u filmu “Horrible Bosses” i željno iščekujemo njezin sljedeći projekt.

slika03 Who Run the World: Jennifer Aniston

Jenny i Brad u danima najveće ljubavi

Nesuđena gospođa Pitt

Justin Theroux ime je najnovijeg dečka Anistonove. Trenutno pune tabloide napisima o njegovoj prošlosti, drogi i donedavno nepoznatim činjenicama iz njegova života. Ni sama Jenny vjerojatno ne zna koja joj je ovo po redu veza. Opće je poznato da se dotična dama nikako ne može skrasiti. Nakon što je 1998. godine počela vezu s Bradom Pittom koja je dvije godine kasnije okrunjena brakom, svi smo mislili da je to sada to i kako smo dobili zlatni holivudski par koji će nam brzo svima dosaditi. Međutim, brak je neslavno propao pet godina kasnije, a svi znamo i previše o gospođi koja je  glavni uzrok raskida istoga. Pisalo se o tome kako Jenny nije htjela djecu, a Bradu se silno žurilo da postane tata. Srećom, uz “team Jolie”, ostvario je svoj san. Mi ostali, popularno svrstani u “team Aniston”, pratili smo svaki njezin korak. Nije nam bilo jasno što je vidjela na Vinceu Vaughnu s kojim se spetljala na snimanju filma “The Break-Up”, niti što pobogu nedostaje seksipilnom pjevaču Johnu Mayeru s kojim je provela 2008. godinu. Unatoč glasinama da su iskre proradile i na setu “The Bounty Hunter”-a, veza sa Gerardom nikada nije potvrđena. Trenutno Jennifer i Justin izgledaju kao pravi “picture perfect couple”, pomalo nalik na Kate Moss i Petea Dohertyja u najboljim danima. Iskreno se nadamo da je Jenny konačno našla sreću kojoj se toliko nada i o kojoj je uvijek iskreno i bez ikakvih zadrški javno progovarala.

slika04 Who Run the World: Jennifer Aniston

Justin Theroux – najnovija ljubav Jennifer Aniston


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments