Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Za dobro zdravlje je važan dobar san: Jednostavan trik koji pomaže da se svakog jutra osećaš kao nova

Za dobro zdravlje je važan dobar san: Jednostavan trik koji pomaže da se svakog jutra osećaš kao nova

1/2

Ako treba da odaberem najneomiljeniji deo dana, onda bi to definitivno bilo jutro. Dobro, ako je u pitanju radni dan onda zaista mrzim činjenicu da treba da se probudim u cik zore, ali ako je u pitanju vikend… Pa… Da budem iskrena, jutro uvek prespavam. Da, jasno ti je, nisam morning person. Not at all. Ali, s obzirom na to da radim od 9 do 17h svakog dana, uživala u tome ili ne, moram da se probudim mnogo ranije nego što bih to volela, a to na mene deluje kao pomisao da je svakog dana ponedeljak. Grozno! Ipak, shvatila sam da mi jedna sitnica značajno olakšava buđenje i, samim tim, svakodnevno funkcionisanje – kvalitetan san.

velux 2 Za dobro zdravlje je važan dobar san: Jednostavan trik koji pomaže da se svakog jutra osećaš kao nova

Sad ti misliš, ako spavaš onih obaveznih osam sati, logično je da će ti biti lakše da se probudiš ujutru. Samo treba da legneš ranije i to je to. Ali, ne! Koliko puta ti se desilo da spavaš dugo, ali da se ne naspavaš? Da i dalje budeš umorna? Meni mnogo puta! I onda mi nije jasno o čemu se radi, zašto sam umorna kada sam dovoljno spavala, zašto bih se odmah vratila u krevet i prespavala dan? Zato što nisam kvalitetno spavala. Da, akcenat je na ovom “kvalitetno”. A onda sam pročitala na internetu istraživanje koje mi je otkrilo zanimljive stvari. Na primer: da li si znala da čak i najmanje promene svetla, kao što su npr. farovi automobila ili svetlo uličnih svetiljki koje dopire do tvoje spavaće sobe, utiče na kvalitet tvog sna, čak iako toga nisi svesna? Da li znaš da skoro 8 od 10 ljudi u Evropi nema optimalne uslove za spavanje? Da li znaš da je samo 20% tvog sna duboka faza regeneracije i ako se ta faza naruši upadima svetla dok spavaš, ne možeš nikako da nadoknadiš dužim spavanjem njen izostanak? Aha, u tome je stvar! I na kraju, da li znaš da dobar san može da popravi kvalitet tvog zdravlja za čak 50%?

Dakle, matematika je jednostavna: da bi bila zdrava i odmorna svakog jutra, važno je da se dobro naspavaš. Uz to, važno je da tvoj san bude kvalitetan, jer se samo on i računa. A da bi tvoj san bio kvalitetan, neophodno je da spavaš u potpuno mračnoj sobi jer, što su noći tamnije, to su dani svetliji i veseliji!

velux 3 Za dobro zdravlje je važan dobar san: Jednostavan trik koji pomaže da se svakog jutra osećaš kao nova

Editors choice