Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Kada imaš kvalitetan san, automatski doprinosiš svom zdravlju. Ipak, za ovo zaista nije potrebno neko naučno istraživanje koje to dokazuje jer to, sigurno, i sama osećaš. Da bi tvoj dan bio iole normalan, manje stresan i sa više elana, pozitivne energije i koncentracije, bitno je da se odmoriš, naspavaš i napuniš baterije. A šta je to što bi trebalo da uradiš kako bi sebi obezbedila kvalitetan san koji ti je potreban? Jednostavno, trebalo bi da poboljšaš uslove u kojima spavaš. Pod broj jedan, neophodna ti je mračna soba jer samo u potpunoj tami tvoj organizam može da se odmori i regeneriše. Iako ti to ne registruješ, tvoje telo opaža i najmanju promenu svetlosti, a to odmah kvari i kvalitet i efikasnost sna. A znaš i sama – svetlost, znači budnost. Znači, ništa od odmora.

Potpuni mrak tokom noći utiče i na to da bolje reagujemo na svetlost, na dan, da imamo više energije i budemo aktivnije. Prosto, kontrast između svetla i tame tokom dana i noći savršeno odgovara našem biološkom sistemu i on onda radi “kao sat”. Ipak, dolazi leto i sve ranije sviće. Kako to ne bi uticalo na tvoj odmor i san, jako je važno da imaš mogućnost da u potpunosti zamračiš sobu kako bi uspela da odspavaš još tih nekoliko sati.

velux 4 Za dobro zdravlje je važan dobar san: Jednostavan trik koji pomaže da se svakog jutra osećaš kao nova

Dobro, jasno ti je da ti je potrebna savršeno tamna soba da bi postigla željeni efekat sna. A kako to da postigneš? U tom slučaju, VELUX siesta roletne su savršeno rešenje za spavaće sobe ili bilo koju drugu prostoriju u potkrovlju gde je potrebno ovakvo potpuno zamračnje. Roletne za zamračenje možeš da zaustaviš u bilo kom položaju, a unutrašnjost je obojena u crno kako bi se osigurala potpuna blokada svetlosti. A ako ti je osim funkcije važan i dizajn, VELUX nudi vedre i atraktivne dezene kako za spavaće sobe, tako i za dečije sobe, poput Dizni i “Star Wars” tema. Ako već imaš i VELUX prozore, ove roletne će im odlično odgovarati.

velux 4 1 Za dobro zdravlje je važan dobar san: Jednostavan trik koji pomaže da se svakog jutra osećaš kao nova

Vidiš, kada spavaš kako treba, nije tako teško postati morning person. Probala sam, deluje!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Ivana Tomić

Editors choice