“Ovog vikenda, odnosno u periodu od 21. 7. do 24. 7. 2016. godine, trebalo je da se održi treći po redu Musicology festival. Ono što nas čini srećnim i još sigurnijim da je ovakav muzički događaj potreban, ne samo našoj zemlji, nego i regionu, jesu vaše reči podrške i stalna pitanja koja smo do sada dobijali putem poruka, pisama i preko društvenih mreža, a u vezi sa tim da li će se i kada, Musicology održati.

Jako nam je drago što konačno možemo i da vam kažemo da nismo odustali.

Electro Deluxe Za ljubitelje dobrog zvuka: Musicology festival u novom maniru Electro Deluxe1 Za ljubitelje dobrog zvuka: Musicology festival u novom maniru

Sigurni smo da znate da je teško dobiti finansijsku podršku u ovakvoj kulturološkoj situaciji u zemlji. Ipak, u dogovoru sa našim partnerima, odlučili smo da ovogodišnjim izdanjem Musicologya proslavimo petnaest godina negovanja kvalitetne muzike i rada kluba Bitefartcafe, čija ekipa i stoji iza organizacije samog festivala.

Festival će tako ove godine dobiti malo drugačiji oblik.

Gregory Porter Musicology Za ljubitelje dobrog zvuka: Musicology festival u novom maniru Gregory Porter stage Za ljubitelje dobrog zvuka: Musicology festival u novom maniru Liv Warfield Musicology Za ljubitelje dobrog zvuka: Musicology festival u novom maniru

Umesto uzastopnim četvorodnevnim programom, Musicology ćemo proširiti na period od oktobra 2016. do maja 2017. godine, kada će se održati između 8 i 12 koncerata stranih izvođača. Ljubitelji dobrog zvuka i verni posetioci Musicologya će ovako imati priliku da čitave zimske sezone uživaju u mnogo više koncerata nego što je to do sada bilo moguće na četvorodnevnom festivalu i imati prilike da se susretnu sa izvođačima koji retko posećuju naš region, u drugačijoj i intimnoj atmosferi Bitefartcafea.

Osim koncerata, organizovaćemo i mnogobrojne radionice, okrugli sto na temu kako regrupisati muzičku scenu u zemlji i druge prateće aktivnosti.

Termini i imena izvođača uskoro će biti poznati, pa vas pozivamo da u narednom periodu pratite Musicology web sajt i stranicu na Facebook-u. Nadamo se da smo ovim barem malo umirili one koji su nam se u proteklih godinu dana javljali i pružali podršku i obećavamo vam spektakularnu koncertnu sezonu.”

Iskreno vaš Musicology i Bitefartcafe tim

Liv Warfield Za ljubitelje dobrog zvuka: Musicology festival u novom maniru Musicology festival Za ljubitelje dobrog zvuka: Musicology festival u novom maniru
Comments