Puno puta ti je rečeno da si suviše otvorena, suviše iskrena, da imaš suviše poverenja u ljude i da treba da budeš opreznija. Uvažila si sve te primedbe, jasno ti je da su dobronamerne. Ali koliko bi život bio lakši, veseliji, opušteniji i prirodniji da je većina ljudi kao ti. A ipak nije i od tebe se traži da se prilagođavaš opštim vrednostima. Da kriješ svoje misli i osećanja, da sumnjaš u svačije poštenje i dobre namere, da ne otvaraš vrata svog srca tako lako. Ali tvoje srce i nema vrata koja bi trebalo da otvoriš. Ulaz je slobodan, sa ljubavlju se ne kalkuliše.

Bila si ostavljena, bila si okrivljena, bila si neshvaćena, prevarena, povređena. Nisi mogla da se izboriš za onog ko ti je značio, jer on nije dovoljno značio sam sebi i nije umeo da ceni to što ima sa tobom. Kako se neko bori za nekog, za ljubav, za vezu? Iskrena i duboka osećanja su sve suprotno od borbe – prihvatanje, opraštanje, razumevanje, poverenje.

I zašto ti uvek moraš da budeš hrabra, jaka, stabilna, mirna i da sve razumeš? Ponekad bi htela da budeš slaba, luda, bolna, rastrojena, razbijena, neka neko drugi pokaže snagu i razumevanje, neka neko drugi bude tebi oslonac. Ali to ne može. Ne uspeva. Kad ti je najteže, ti razumeš onog ko te je povredio i u stanju si da ga utešiš kad počne da ga grize savest. I kad ti je srce razbijeno na komade, ti si u stanju da razumeš tuđa osećanja i bolove. Jer samo jedan komad tvog razbijenog srca može ono što ne mogu mnoga sasvim cela, zdrava, nepovređena srca, koja su prosto tesna i sebična. Ti daješ sve. I kad daš sve, uvek imaš još. Jer tako radi ljubav.

veza 12 Za svaku devojku koja previše voli

Pročitajte još i ovo:

Rečenice koje odaju psihopate i manipulativne gadove

Uputstva za uspešan i srećan razvod

Stvari koje on nema pravo da vam nameće

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.fashioneditorials.com

Aleksina Đorđević

Comments