Ti si divna kombinacija – strast i hrabrost, srce koje izgara i glas koji govori istinu čak i kroz bol. Naročito kroz bol. Već si volela. Slobodno i predano, celim bićem i nisi se žalila što ljubav nikad nije bila samo divna i dobra. I nastavićeš da voliš, otvoreno i bez straha, iako ti je srce bilo slomljeno.

Pronalaziš snagu da dozvoliš ljudima da ti se približe, ostaješ otvorena i ranjiva, srce ti je na mestu, a zdrav razum te ne napušta čak ni kad si zaljubljena, ni kad si prevarena i izdana. Pratiš svoje srce, jer imaš snage za to i svesna si toga. Put srca nije za slabiće. Ti znaš ko si, kako i koliko umeš da voliš i to te ispunjava.

Ali ti si veoma senzitivna. Ne možeš da odoliš a da se ne prepustiš emocijama – gledaš kako ti se to dešava, kako nemaš distancu i kako se lako prepuštaš, svesna si toga i ne vidišn kako bi postavila granice. Kad posmatraš kako to rade neke druge žene, shvataš da ti to ne bi umela, jer to nije nešto što se uči, nego nešto što jesi. Možda zato i imaš snagu i hrabrost – da bi mogla da izađeš na kraj sa svojom senzitivnošću.

ljubav1 2 Za svaku jaku a senzitivnu ženu koja stalno uči da voli
Comments