Hot topics

#HairHacks: Brz i jednostavan način da napraviš lokne + ideja za chic frizuru za dane kada nemaš vremena

#kidsfashion: Najslađi stajlinzi za tvoje omiljene mališane

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/3

Ukoliko planiraš da putuješ na ovo rajsko ostrvo, epicentar čudesne prirode, jednog od omiljenih letnjih koktela, vrele salse i divnih ljudi, da, vodiči i web sajtovi sa instrukcijama za putnike će ti svakako dosta pomoći. Možda će ti štaviše biti i neophodni, u pogledu korisnih informacije gde i kako najlakše da se krećeš, koji su restorani najbolji, i gde su ti ludi salsa provodi do jutra. Međutim, ono što će ti zaista dati razloga da se raduješ i priliku da osetiš stvarni život Kube pre nego što odeš tamo, i kompletno približiti ili učiniti da taj život i sve ono što ovo ostrvo u svojoj suštini jeste, daleko bolje razumeš je definitivno književnost. Čitati roman znači snagom imaginacije preneti se negde gde nisi bio i potpuno je drugačija povezanost koja se stvara sa nepoznatim mestom kroz moć imaginacije i neke sasvim opipljive, a ipak tuđe priče. Ako planiraš da putuješ na Kubu onda će ti ova lista knjiga u mnogome pomoći da se upoznaš sa svim onim što te tamo očekuje, a ukoliko nemaš tako egzotične planove i prilike, onda je zima baš pravo vreme da uploviš u paralelni univerzum toplote i magičnih zvukova i otkriješ čari Kariba.

View this post on Instagram

Havana 💘 One of my forever favorite places 💕

A post shared by Lucia Tranos (@lucyinthesskyy) on

Dreaming in Cuban (Cristina Garcia)

Glavne ličnosti romana su u neprestanom kretanju između Kube i SAD i Dreaming in Cuban izuzetno suptilno prepliće priče tri generacije porodice koja potiče iz Havane. Roman počinje u 1959-oj godini, pre pobede revolucije i pokriva važna kulturološka i politička pitanja u vezi sa kubanskim identitetom: egzil, politika, porodični odnosi i religija. Ovo je prvi roman kubansko-američke novinarke Cristine Garcia i posebno se ističe izobiljem dobro izgrađenih ženskih likova i njihovih tački gledišta, i u književnom kontekstu ova knjiga doprinosi mnogo preko potrebnoj raznovrsnosti glasova i ideja.

View this post on Instagram

As a librarian, I often had to do book talks introducing users to a variety of books in a very short time. I have collected my “book talks” titles and created a Summer 2018 Reading List. The books selected have complex characters, engaging plot lines and introduce the readers to worlds they may not have ever entered but through the pages of these books. They are also, of course, beautifully written. . . . Dreaming in Cuban by Cristina Garcia (Cuba/U.S.) Three generations of the del Pino women and their relationship to each other and the politics of their lives. The narrative follows them from Cuba to the U.S. to Cuba again and examines the effects of love, revolution, disappointment, memories, dreams, hopes and unbreakable family ties. #DreaminginCuban by #CristinaGarcia #latinawriter #cubanwriter #latinolit #readlatinolit Photo courtesy of @gwaylereads

A post shared by Dahlma Llanos-Figueroa (@dahlmallanosfigueroa) on

Editors choice