Seksolozi i psiholozi stalno sprovode razna istraživanja koja se tiču ljudske seksualnosti i ovo su neke od činjenica, koje su ustanovili.

Seks pomaže kod migrene, a smanjuje i intenzitet obične glavobolje. To se objašnjava prilivom hormona koji podižu raspoloženje, u kombinaciji sa aktivnošću koja podstiče cirkulaciju (dotok kiseonika u mozak) – u kombinaciji sa nežnim osećanjima (seks takođe podstiče romantičnu povezanost među partnerima). Dakle, umesto da popijete analgetik, odvedite partnera u spavaću sobu.

Povremena razdvojenost partnera doprinosi većoj strasti i učestalijem i kvalitetnijem seksu. Takođe, partneri koji odvojeno spavaju (ne samo u odvojenim krevetima, nego svako u svojoj sobi) imaju bolji seksualni život. Manje prinudne bliskosti i češća razdvojenost učiniće da više cenite vreme koje provodite zajedno – umesto da se svađate jer nervirate jedno drugo, više ćete se voleti.

Upotreba kondoma ne umanjuje seksualno zadovoljstvo, iako muškarci to često tvrde. U pitanju je dobar izbor kondoma, a oni se proizvode na sve savremeniji način, tako da povećavaju zadovoljstvo.

Parovi u ozbiljnim i posvećenim vezama imaju bolji seks nego oni koji su u otvorenim vezama ili su sami i imaju povremene avanture. Seksualnost se oslobađa, razvija i neguje u odnosu koji je prožet poverenjem i bliskošću.

Seks sa godinama postaje bolji i kvalitetniji, naročito za žene. U četrdesetim godinama ćete voditi ljubav sa više slobode, umeća i uživanja nego u mlađim godinama. Iskustvo, poznavanje sebe, samouverenost – sve to doprinosi boljem seksu.

Comments