Retko gde možemo videti plažu sa crnim peskom, a i ako se nađemo na nekoj, neobičan osećaj će nas obuzeti, jer smo navikli da stojimo u pesku zlatne boje, a ne u zift crnom. Vulkanske reakcije pretvorile su ove prilaze moru u zadivljujuću crnu boju, koje su se, slučajno ili namerno našle na listi najlepših plaža na svetu.

Koliko je fascinantan ili zastrašujuć pesak modre boje, proverite na slikama ovih pet destinacija.

Vik, Island

Vik je najjužnije mesto na Islandu, i jedna od crnih plaža koja je često na listama najlepših. Na ovoj plaži su se snimali delovi serije ”Igre Prestola”, a zbog svog moćnog i impozantnog izgleda često je fotografisana za razglednice ili kataloge najlepših destinacija sveta.

Vik Island Zadivljujući crni pesak: Plaže iz snova

Plaža Kamari, Santorini, Grčka

Jedna od najlepših plaža na svetu, itekako slavna Kamari plaža, ima fin i crni pesak, a atrakcija koja je čini posebnom je stena Mesa Vouno, koja svetli u mraku.

Kamari plaža Zadivljujući crni pesak: Plaže iz snova

Crna plaža, Kalifornija, SAD

Većina plaža u Kaliforniji je zlatna, ali ova je posebna, ne zato što je crna, već zato što tokom par kilometara koliko se prostire ovaplaža, u pozadini rastu drvoredi veličanstvenih sekvoja.

Crna plaža Zadivljujući crni pesak: Plaže iz snova

Lago Verde, Španija

Prelepa panorama, zadivljujući pejzaž, ova plaža je mesto koje svi turisti posećuju i obavezno se fotografišu u njenoj lepoti. Travnjak u obliku meseca plaži daje izgled lagune, a ceo prizor je kao da gledate naučnu fantastiku golim očima.

Lago Verde Zadivljujući crni pesak: Plaže iz snova

Plaža Murivai, Novi Zeland

Ipak, zemlja sa najlepšim predelima, mora imati i najlepšu crnu plažu. Murivai se prostire dužinom od 37 kilometara i ujedno je i najduža plaža sa crnim vulkanskim peskom. Novi Zeland se ponosi ovom prirodnom lepotom.

Muravei plaža Zadivljujući crni pesak: Plaže iz snova

Ivana Spasojević

Comments